Dz Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 zapravo, po onome što sam ja gledao, in-ear sluške su manje štetne po sluh od običnih bubica, iz prostog razloga što je izolacija od okoline vrlo dobra, pa nema potrebe da se pojačava volume na plejeru. znam i po sebi, vrlo retko pojačavam volume preko 50% sa in-ear sluškama bilo gde, dok sa običnim bubicama neretko znam i da pojačam preko 80%, pogotovo ako sam u busu ili negde gde je bučno - pa em ima gomila buke koja dopire do mene, em se mp3 nadjačava sa tom bukom. tako da, u takmičenju između običnih bubica i in-ear-ova, moj glas ide potonjim. za druge tipove sluški stvarno nemam pojma pa bolje da ne serem. a što se tiče ove sejntove priče o širenju zvuka, mislim da je taj mehanizam dolaska zvuka uz ušnu školjku bitan samo kada želiš da lociraš gde je nešto putem sluha, što nije slučaj kada slušaš ziku. ne znam kako bi imali drugačije dejstvo zvučni talasi sa velikih ili malih sluški na nečiji kohlearni sistem kada se već nađu unutra. in the end, sve se svodi na to kako se brineš o sebi, tiip sluški je tu sekundaran, imo. ali mozda je tih 50 posto ekvivalentno onim 80 posto, mada opet ajd kul je zbog izolacije pa moze tome da se doda koji procenat. ali sto kaze lucky ne valja skroz da te odsece od sveta opasno je to Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 pa da, i jeste ekvivalentno u smislu da je tvoj subjektivni osecaj slican, zato si i pojacala na 80% da bi nadjacala buku i cula pesmu isto kao ovde na 50% - ali je samim tim i jasno da tvoj mp3 isporucuje vecu snagu jer si mu zadala jaci volume + sva buka koja dopire do tebe = mnogo veci atak na tvoje uho nego preko in-ear sluski, imo. a odsecanje od okoline je vaistinu opasna stvar, lagao bih ako bih rekao da nisam barem dva-tri puta zahvalio bogu sto me nije zgazio neki auto koji je protutnjao tik pored mene :D Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts