Sa1Nt Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 ja ne znam dal' vi razumete shta prichate.. navedi mi jedan posao u srbiji gde za 4 godine mozhesh maksimalno da napredujesh i zaradish dobru kintu bez puno posla bez diplome i veze? @vitja: gtfo sa tim zamenama teza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tOMABRE Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 (edited) ja ne znam dal' vi razumete shta prichate.. nadji mi jedan normalan posao u srbiji bez diplome i veze? fixed Edited April 12, 2012 by toMaBRE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 im with so1nt Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Saint u pravu. Poy. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 У праву је, ал само у Србији! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 cori pls ja ne znam dal' vi razumete shta prichate.. navedi mi jedan posao u srbiji gde za 4 godine mozhesh maksimalno da napredujesh i zaradish dobru kintu bez puno posla bez diplome i veze? ili bilo gde u svetu for that matter. Ovo sa brodom stvarno zvuci dobro. To zvuci cak toliko dobro da ja ne znam sto se ljudi zaposljavaju bilo gde drugde, kada mogu za 4 godine da izgrade karijeru, namlate para, i kuliraju do kraja zivota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 not sure if sarcastic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chegster Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 bas htedoh da kazem da je tako dobro svi bi radili na brodu, nije, tesko je i mucno i ima dobre momente, i frustrirajuce lose momente... Quote www.500px.com/chegster26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chegster Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 just gotta love him <3 Quote www.500px.com/chegster26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 (edited) not sure if sarcastic ofc, mada sad kad sam malo bolje razmislio i nije daleko od istine za nekog kome je životni san Golf2 sa zatamnjenim staklima i neomalterisana kuća u Borči. 4 godine na brodu, uštekaš dovoljno da digneš ploču i staviš prozore na prvi sprat i bog da te vidi Edited April 12, 2012 by bogs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 zato sam i napisao. posto mnogima ta prica i nije daleko od istine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 ili bilo gde u svetu for that matter. Ovo sa brodom stvarno zvuci dobro. To zvuci cak toliko dobro da ja ne znam sto se ljudi zaposljavaju bilo gde drugde, kada mogu za 4 godine da izgrade karijeru, namlate para, i kuliraju do kraja zivota. poz matori Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 ofc, mada sad kad sam malo bolje razmislio i nije daleko od istine za nekog kome je životni san Golf2 sa zatamnjenim staklima i neomalterisana kuća u Borči. 4 godine na brodu, uštekaš dovoljno da digneš ploču i staviš prozore na prvi sprat i bog da te vidi upravo, zavisi šta smatraš za pare i uspeh u životu Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 mnogo polazite od sebe kada razmisljate na ovu temu; drugari ima masa ljudi koji nemaju degree i nisu u ITu.. juche na ircu sam naveo primer devojkine keve koja radi kao knjigovodja u dijamantu za 35k, radi svaku subotu, primljena na odredjeno vec godinama i shef joj odluchuje kada ide na odmor.. takvih ljudi ima MASA, mnogo vishe nego ovih koji mogu da se snadju i imaju znanje da napreduju i zarade tu gde vec jesu.. milion puta smo spomenuli da rur nije bash tipichna zajednica i ovde ima dosta nas koji smo se snashli/zavrsili skolu i zaposlili negde gde mozemo da napredujemo, shto nije bash default slika u srbiji drugo, ja sam odgovarao na chegsterovu konstataciju da za 4-5 godina mozhesh da budesh neko i neshto radeci na brodu i da imash PERSPEKTIVU da sljakash tu duzhe vreme ili da radish neshto svoje kada zavrshish epizodu na brodu.. dakle ne ulazim u to koja je verovatnoca da budesh car na brodu, koliko je tezhak posao, koliko vremena treba jer polazim od njegove konstatacije i pretpostavljam da ne lazhe (na stranu shto znam bar josh 5 likova koji su imali "srece" da uzmu dobru lovu na brodu), vec da je to odlichna prilika za ljude koji nemaju srece/mogucnosti ovde u srbiji get off your high horses :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 /sign Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 juche na ircu sam naveo primer devojkine keve koja radi kao knjigovodja u dijamantu za 35k, radi svaku subotu, primljena na odredjeno vec godinama i shef joj odluchuje kada ide na odmor ja radim svaku drugu subotu, na odredjeno sam, sef mi odlucuje kad idem na odmor i imam malo vecu platu:c...jel to znaci da treba da idem na brod? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 ti si zavrshio fakultet i imash opciju odlaska u inostranstvo, manje alkohola dule napisao sam to vec gore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 sejnte, kad je derbi? Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 jebi dragana! :* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 im with dragan mislim trupsi,prema tvojim recima,ispadne da necija kuca zaradjena na brodu,manje vredi od iste kuce koju si ti zaradio (for example,da je ovde neko otisao na brod i za par godina zaradio kucu,jel bi golf dvojku i zatamnjena stakla pripisao i njima kao san snova?)...meni je jako drago sto je vecina vas ovde uspesna,i konstantno napredujete,imate dobre poslove,i brojne mogucnosti,ali to jednostavno nije tako svima...ja da bih mogao da napredujem u blicu,morao bih da ubijem lexovog burazera,a on je naslutio atentat pa zbrisao na b92! :tf: Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 (edited) jebeš mi sve ako sam te ja razumeo :) nisam nigde rekao da moj dinar vredi više od nečijeg tuđeg dinara, onde gore sam se samo osvrnuo na činjenicu da ne živi svako isti san i da bih se ja pre ubio nego da se skrasim u poluzavršenoj kući i proglasim sebe "uspelim u životu" a znam mnogo ljudi koji baš na taj način razmišljaju. inače sad možemo da uđemo u jako dugu dalju raspravu, ali ne bih da to radimo, samo hoću da kažem da ljudima generalno fali mindset koji bih opisao kao "think big" i "entrepreneurship". A to nema veze samo sa trenutnom učmalošću i sveprisutnijom depresijom (iako je to veliki katalizator) već mislim da je to uvek nedostajalo svestima ljudi ovih prostora. Edited April 13, 2012 by bogs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 think big i enterpreun... u srbiji lol Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 my point exactly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 .. i da bih se ja pre ubio nego da se skrasim u poluzavršenoj kući i proglasim sebe "uspelim u životu" a znam mnogo ljudi koji baš na taj način razmišljaju. opet ti sa poluzavrshenom kucom.. odakle ti taj trip brate? mozhe da se ode na brod, radi 5 godina, ushtedi kompletna kinta i otvori neshto svoje od chega mozhe da se zhivi zar ne? ne kapiram odakle vuchesh tu prichu, iz nisha ili shta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 (edited) ne moraš čak u niš dragane, evo recimo osvrni se po svom komšiluku, baci pogled na to brdo iza sebe npr a i nemoj da budeš bukvalista pls, to mi je samo došlo kao ilustracija (očigledno loša) arhetipa srbina kog imam u glavi na prste jedne ruke mogu da nabrojim poznanike oko sebe za koje znam da su pokrenuli neku svoju priču, a suprotno usađenom verovanju kod mase ljudi, svi ti likovi i dalje uspešno voze te svoje priče i uspevaju da zarade za jako pristojan život. Tog entrepreneurship načina razmišljanja kod širokih narodnih masa kod nas jednostavno nema, što je tužno, jer mislim da su mnogi u stanju da pokrenu nešto samo nikad nisu probali jer nam je takvo vaspitanje i obrazovanje od malih nogu i obdaništa, pa na dalje kroz sve instance edukacije, školstva i pripreme za život. Edited April 13, 2012 by bogs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts