Jump to content

Gimme The App™ 2012 - Takmičenje za najbolju Android aplikaciju&#33

KingLui[FOG]

Recommended Posts

E pa dragi RUR drugari, voleo bih da vam predstavim takmičenje za najbolju Android aplikaciju, i da ovako lično pozovem sve zainteresovane da nam se pridruže u pravljenju kul app-ova.

Takodje, tu sam da odgovorim na potencijalna pitanja, i naravno da prenesem komentare i predloge u direktivu.

Dodatni info i prijave @ http://app.gedzetgodine.com'>http://app.gedzetgodine.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------

3f38225404a7256544ce492595d1b6aa.jpg

Šta je to Gimme The App™ ?

Gimme the App™ je tradicionalno godišnje takmičenje za najbolju Android aplikaciju koje organizuje vodeći gedžet portal www.gedzetgodine.com™.

Cilj takmičenja je da motiviše uspavanu IT scenu u Srbiji i pruži priliku srpskoj programerskoj sceni da se aktivira u globalnoj

prilici koju appovi pružaju

Prijave za takmičenje počinju 15.marta, a rok za izradu aplikacije je 15. jun 2012. godine. Prijave su otvorene za sve zainteresovane i namenjene su svim dizajnerima, programerima ili kreativnim ljudima koji žele da uđu u svet aplikacija.

Nagradni fond izgleda ovako:

1. MESTO - $1000

2. MESTO - $250

3. MESTO - $100

Nakon završetka takmičenja stručni žiri kompanija Oivivio i Pingvinko Networks će odabrati pobednike. Autori prijavljenih appova će potpisati ugovor sa Oivivio d.o.o. koji će regulisati transfer autorskih prava i promotivnu kampanju vezanu za prodaju aplikacije.

Najbolje aplikacije će biti promovisane od strane firmi Oivivio i Pingvinko Networks, koje će uložiti neophodna sredstva za promociju aplikacije i njeno trajno pozicioniranje na globalnom nivou u okviru Android Marketa, ali i na globalnim portalima za appove.

Poželjno je da glavni jezik aplikacije bude engleski koji će biti favorizovan, ali se za takmičenje mogu prijaviti i aplikacije na srpskom jeziku ako autor smatra da

ta aplikacija može ostvariti uspeh na domaćem tržištu.

Više informacija o samom takmičenju, kao i elektronsku prijavu pogledajte na: http://app.gedzetgodine.com'>http://app.gedzetgodine.com

skipper.jpg

The only light at the end of the tunnel is light of upcoming train.

Ako sam dobro razumeo autorska prava prelaze u vlasnistvo te "Oivivio" firme i sva buduca zarada od aplikacije ide njima ili je to regulisano na neki drugi nacin?

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

Ne bas, razvija se ugovor kojim se regulise zarada u odnosu Oivivio : Autor, 80% : 20%, s tim da je to stavljeno načelno u pravilnik radi zaštite interesa firme, ali ako app ima jak potencijal, taj ugovor je podložan promeni.

Cilj je da se razviju dobre aplikacije, koje će se plasirati na adekvatan nacin na inostranom tržištu.

skipper.jpg

^this

a opet, ako je aplikacija kvalitetna, i još na engleskom, mislim da autoru promocija od strane drugih i nije preterano potrebna. Pogledajte samo ove što su radili Draw Something, ili one likove koji su pravili Battleheart

još jedan primer je onaj Francuz koji je osmislio Sparrow i našao programere, a da čak mislim da je završio Ekonomiju (pariski HEC)

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Sto se tice opcije na flash-u za pauzu/utisavanje, da, svestan sam toga, to ce svakako biti promenjeno. :)

@Pera

Naravno, ali nije ovde cilj (i ako je moguce) da mi pridobijemo od nekoga neku milionsku aplikaciju, vec neki pristojan App, koji uz dobru promociju moze ostvariti ok komercijalni uspeh, bilo to obicna prodaja, ili generisanje prihoda od oglasa, takodje ovo takmicenje je i vise osmisljeno da se malo animiraju ljudi, da vidimo kakve ideje mogu proizici iz cele price, da se upoznaju ljudi, i da ako se nama dopadne neko od programera / dizajnera bude angazovan na nekom od narednih projekata koje neka od dve navedene firme bude radila ili neko od njihovih saradnika.

Takodje, tu je nagrada koja bi nekome ko jednostavno nema ideje/vremena za promociju ili da se bavi oglasima za aplikaciju, dosta znacila, a odgovaralo bi mu da se nakon toga cela marketinska i customer service prica prebaci na nekog drugog, u ovom slucaju marketinsku agenciju Oivivio.

Nije nuzno da app bude OMG, VAU, bitno je samo da ima potencijal da se na kraju moze isplatiti, bilo novcano, bilo u generisanju popularnosti autora i GG sajta, i firme Oivivio.

skipper.jpg

naravno, nisam ni ja mislio ništa loše, nego eto, generalno ljudi mogu puno i sami, samo što dobar deo programera neće ni da iskodira nešto za sebe. Gledam kod mene u firmi, imamo 35 programera, jedno 10 rade Android, i nemaju nijednu "svoju" aplikaciju, jer ih mrzi da odvoje neko dodatno vreme

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

ja i dalje čekam da neko napravi aplikaciju koja inline prevodi retardirane u SI jedinice, da ne moram da nagađam koliko je debeo laptop od 0,86 inča dok čitam nešto :)

• 2 weeks later...