Jump to content

Novi komp do 700e

Grotar2

Recommended Posts

Pa mogao bi, ali da bi to mogao da overklokuješ, treba Z68 ploča i neki OK kuler, što je ukupno još jedno 60 evra preko.

i5-2500K - 19.999

Cooler Master Hyper TX3 EVO - 2.149

Asus P8Z68-V LX - 9.889

Ako nećeš da overklokuješ, onda nema poente kupovati 2500K.

Pa mogao bi, ali da bi to mogao da overklokuješ, treba Z68 ploča i neki OK kuler, što je ukupno još jedno 60 evra preko.

i5-2500K - 19.999

Cooler Master Hyper TX3 EVO - 2.149

Asus P8Z68-V LX - 9.889

Ako nećeš da overklokuješ, onda nema poente kupovati 2500K.

2500k ce se vrednovati vise u buducnosti .Plus ce ga manje kostati ugrade za mashinu za overklok. Sad uzmi 2500k i plocu koju ti je voodoo preporucio a u buducnosti ako treba dokupi kuler i/ili bolju plocu i imasOC mashinu:)

C programmers never die. They are just cast into void.

C# programmers don't die either. They get garbage collected

Ne razumem, ko još danas kupuje ploču s namerom da je menja za godinu dana? Te osnovne komponente se uzimaju tako da ne misliš i ne diraš ništa do sledećeg velikog apgrejda (ploča + procesor + memorija)

Ako sad uzme onu ploču za 8000, neće kasnije moći da je proda za više od 6, i to ako ga baš usere. U međuvremenu Z ploča će verovatno i poskupeti kako je evro krenuo da divlja, tako da će na prostoj zameni ploče biti na gubitku jedno 50 evra, a toliko košta jedna cela OK ploča. Plus novi kuler 20 evra, ne vidim nikakvu računicu.

Ta vremena da kupiš ploču za 80 i onda je kasnije glatko prodaš za 70 evra su prošla. Ili nek se sad stisne za jaču ploču i K procesor, ili nek uzme 2400 i H67, ne fali ništa ni toj kombinaciji, imam je i ne vidim da mi bilo šta sporije radi zbog nje.

nismo se razumeli. 2500k ce generalno imati vecu vrednost, tj bice laksi/atraktivniji za prodaju jednog dana od 2400. a ako se bas odluci za OC jednog dana nece morati menjati procesor. za 2,5 hiljade razlike mislim da se isplati

C programmers never die. They are just cast into void.

C# programmers don't die either. They get garbage collected

Mene spashava to shto imam 2 kompa kuci, pa onda kada upgradujem svoj, moj stari ide kod zene u kucishte :)

Jedino shto ne bih menjao chesto je kucishte, sve ostalo se menja redovno, a ponajvishe video karte, cooleri, napajanja, memorija, hardovi. Plochu+procesor menjam jednom u 2 godine otprilike, mada se deshava da sede u kompu i po 4 godine kada nema nicheg da ih namuchi :tf:

А в чем сила, брат?