Lucky Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Dodjem ja do kuce kad imam sta da vidim. nema mi jedne faze struje. ne radi ništa na toj jednoj "grani" da kazemo. Kad, vidim svetli usb hub. Ima dva ogromna dela iz kojih svetle ledice. vidim povezan je na lap, pomislim mozda preko usba vuce struju, isključim, i dalje svetli. iskljucim ispravljac njegov iz stekera i svetlost nestane. kad prikljucim ispravljac, svetlost se vrati. probam druge priključke na tom produzetku i druge uredjaje, ne radi. So, gde je kvaka? iako nemam fazu i ne radi nista na tom produznom, ipak postoji neka minimalna struja koja napajanja ove ledice unutar huba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 U teoriji kapiram da moze da se zadrzi u instalacijama dovoljno naelektrisanja da napaja par mizernih LEDova, why not? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Proveri glinericom taj produzni/steker ipak. Moguce da ima nekog malog napona, dovoljnog za led. :) Quote There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 meni je bila za vikend jos gora situacija... krenem da ubacim nesto u produzni i poof.. od struja na gajbi.. aj kao automatski prekidaci.. vidim jedan pao, vratim.. kad ono nista.. kad vidim l.e.d. na peci mi jos radi... ukljucim pec, ukljuce se svetla u kupatilu (1w l.e.d.) i svetla u spavacoj sobi.. 25w sijalice, ali svetle narandzasto kao da imaju 1w... iskljucim prekidac na peci, ode svetlo.. ukljucim, vrate se ... WTF?! odem do ormara, vidim nema nijednog osiguraca za faze ubodenog... gajba pored 3/3 .. gajba ispod 3/3 itd.. tek posle mi sine da su prevezivali nesto tu da bi ubacili trofaznu.. otvorim donji deo sa strujomerima i lo and behold, 3 automatska prekidaca sa jednim u downu ... mozda 30min ali bilo je veselo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 22, 2012 Author Report Share Posted February 22, 2012 pa da, to je izgleda neka slična fora. evo i jutros kad sam ustao i dalje svetli LED, ali i dalje nema te jedne faze, znači ipak ima te neke "sitne struje" da napaja ledice. sad bi trebalo izvaliti šta još može da radi na toj sitnoj struji :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Gurni viljušku i vidi da li će da zamiriše piletina :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 a jel moguce (inb4 sve je moguce u srbiji) da strujne instalacije budu tako lose odradjene da postoji slaba provodnost izmedju dve faze (pa hub zapravo vuce struju sa druge) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 meni je radilo sve sto je ispod 20ak W recimo ... ali je dobijalo 1w cenim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 22, 2012 Author Report Share Posted February 22, 2012 kod mene instalacije sigurno nisu najbolje, setiće se ljudi sa #lanparty a posebno @ognjenovic, @zwerko, @dandy, ali nisam siguran da to ima veze :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 ta možda električne ne valjaju, ali vodovodne su prva liga! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 22, 2012 Author Report Share Posted February 22, 2012 to ti pričam! a onda struja i voda ne idu zajedno, rekoše oni! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 to ti pričam! a onda struja i voda ne idu zajedno, rekoše oni! Kako onda rade strujovodi, reci ti meni! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 22, 2012 Author Report Share Posted February 22, 2012 to je pitanje za njih, pošto kao što vidiš iz citiranog, ja mislim da idu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Onda ko ima telefon! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts