Jump to content

Podaci sa formatiranog HDD-a

Coyote

Recommended Posts

Pozdrav drugari,

Treba mi neka firma ili puzdan program koji je u stanju da vrati podatke (u funkciji) sa formatiranog hard diska (format je radjen u "quick" modu) ako nekome i to znaci..

Probao sam sa 2-3 programa, ali bez uspeha..

Programe koje sam koristio su:

1. EasUS Data Recovery - vratio sve podatke, sa imenima sve uredno ali nijedan ne mogu da otvorim.. svi su corrupted..

2. Recover My Files - vratio podatke, ali sve je imenovao "Lostfileresult0000" , ali to mi bas ne radi posao jer ima preko 5k fajlova.. i treba proci sve to i sortirati, a ima i dosta "junk" fajlova. Iako otvara gotovo svaki..

Dakle, ima li neko neki savet?

oGvh0q0.gif

http://www.active-undelete.com/

Jednom sam carski uspeo da sjebem početak diska čime su četiri particije postale nevidljive, sa ovim sam sve uspeo da iščupam na eksterni disk, zajedno sa tačnim imenima fajlova. Imaš na wbb-u.

Pobogu vudu. Brisanje particione tabele mozes da vratis tako sto ces kreirati identicne particije opet bez formatiranja. To sto je neki program to uspeo da vrati veze sa vezom nema.

Nije ni ovo sto coyote pita mnogo komplikovanije jer je samo dodatno obrisana i informacija o fajl sistemu.

Ja sam vracao sa getdataback-om i lepo je radio. Obrati paznju samo da ima odvojene programe za fat i za ntfs.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Sta se zapravo desilo sa HDD-om, iz "cista" mira je "pukla" particija, ne znam kako tacno da to nazovem :D (mohi ce da pomogne), iskreno ni ne znam kako bih drugacije resio taj problem.. Dakle, windows je iznova i iznova radio loading, kada sam radio boot sa cd-a (windows xp sp3) odradio prvi repair fixboot i fixmbr, nije pomoglo, probao kasnije dalje da prodjem, i na delu kada biram particije (za instalaciju windowsa), hdd je pokazivao obe postojece particije s tim da je prva particija bila 300gb od 300gb (i mogao je samo format), imao sam i pre taj problem, probao da nakacim hdd na drugi komp, medjutim unreadable.. Pa sam lupio quick format i pokusao da odradim sa tim programima posao. :D donekle je urodilo plodom, jer kada predjem misem preko fajlova u icon view modu, pokaze u onom baloncicu kod kursora ime fajla, pa je i to korisniku nekako znacilo..

Hvala, probacu drugom prilikom sa getdataback, pa sta bude..

oGvh0q0.gif