Jump to content

Ekran mi zuji kad sam na Wikipediji :))


Lucky

Recommended Posts

Veoma zanimljivo dešavanje - kad sam na Wikipediji, monitor (Samsung P2370) proizvodi čudno zujanje iz sebe, skoro nalik onim koje čujete kod matorih CRT televizora.

Sve drugo što otvorim je ok. Sad, ne bi to meni bio trip toliki da je prvo logično objašnjenje ujedno i istina - wikipedia je sva bela, pa zato. Međutim, kad otvorim bilo koji drugi beli sajt, to se ne događa :) Gmail, Google kalendar, pa čak i sama Wikipedia stranica kada je skrolujem do dna (?)

Voleo bih da nekako mogu da snimim zvuk i demonstraciju ali mislim da ne bi uređaji za snimanje uhvatili tako nizak ton i relativno tih :)

Jel neko zna šta bi moglo biti, baš me baguje, iako ne smeta čim je najmanji drugi zvuk prisutan, tipa muzika, ili spolja itd.

Link to comment
Share on other sites

e ne vidoh odgovor sinoć, sad nisam ispred tog monitora, videću popodne kakva je situacija, hvala za savet.

Možda i pomogne, nema veze što ostale "bele" stranice ne zuje, možda je wikipedia bela "stvarno bela" jer koristi Ace :) a ove druge neke "zamuljane" bele.

Link to comment
Share on other sites

izguglaj lale, bas sam ovih dana citao bas o tom problemu, nisi prvi :)

kad smo vec kod toga, aj da hajdzekujem topik, jer sam na laletov problem naleteo trazeci resenje za moj, ha!

citao sam o ovome na milion foruma, ali niko nije naveo bas neki uzrok i resenje. naime, zuje mi zvucnici kad skrolujem u browseru i po kompu. ali samo kad se pomera nesto, kad vrtim tockic u prazno, ne cuje se. a javljaju se i artefakti i glitchevi povremeno cak i kad ne radim nista, i kad je sve iskljuceno (i predajnik za bezicnog misa, i wi-fi usb stik). probao sam sve kombinacije sprava po usb portovima, i nista, cak se ponekad cuje i neko visokotonsko pistanje, katastrofa.

sto je najcrnje, imam neki hiss u zvucnicima i kad je sve osim zvucnika ugaseno (pa i kartica, inace, u pitanju su aktivni zvucnici i eksterna kartica). imam surgeprotect apc produzni, ali ne znam da li je to dovoljno za eventualna peglanja ako je u pitanju losa struja, i da li bi neki ups resio problem?

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Ne znam da li ce pomoci - ja sam u zvucnicima imao isto tako neki hiss, menjao kartice, gledao uzemljenje, rasklapao i sklapao...

Na kraju se isostavilo da je konektor za strujni kabl na zvucniku sjeban i sad kad malo jace gurnem kabl i nakrivim ga na silu zvuk bude skroz cist.

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Link to comment
Share on other sites

Opet sam zaboravio da probam ovo sa monitorom, koji sam mentol, ali delimično zato što sam se opet prerano sinoć komirao :(

Što se tvog krule problema tiče, imao sam identičan to sa skrolovanjem i zujanjem, al' da me ubiješ ako sad mogu da se setim na kom kompu od svih na kojima radim, pa kad bih se setio, pomogao bih ti. A zvuk iz zvučnika je u mom slučaju bio vezan za zvučnike baš, i dalje je, neke Logitech, svaki par tih (pošto smo ih uzeli nekoliko) pati od iste boljke zujanja kad je uključen u struju.

Link to comment
Share on other sites

Ha, wikipedia je rešila da te muči i zvukovima da im doniraš koji dolar, evro, onda će prestati :D

A ovo za zvučnike, imam par pitanja:

- jel ti se to dešava sve u svim zvučnicima, samo vuferu, visikotoncu, ili kako?

- kakve zvučnike imaš?

- jesi li probao da uštekaš sluške direktno u zvučnu i čekirao dal se i onda čuje tako sve?

I ono najosnovnije, što kalimero kaže, raspetljaj kablove, pogotovo ako ti kablovi od zvučnika i od kompa pa do njih stoje pored nekog naponskog kabla ili štekera.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...