Jump to content

Zamena deviza za... devize


Recommended Posts

Pošto je jeli EU mrtva i evro se sprema slom u narednih mesec dva. Razmišljam da ubedim svoje da onu bedu koju imamu ušteđenu u jevrićima (otprilike tačno... nedovoljno za kupovinu bilo kog i kakvog novog automobila, znači par sitno hiljada) prebacim bar delimično u druge valute za ne daj Bože.

Na koji način i gde u Beogradu najpovoljnije zameniti jedan tip deviza za drugi. Sve banke i menjačnice koja sam pitao samo dozvoljavaju da ti evro prodaš za dinare pa da onda za te dinare kupiš te devize koje želiš. Da li postoji neka povoljnija opcija (pretpostavljam da će neko reći, "pošalji nekog u Segedin da to razmeni". Nije velika suma ali nemam nikoga sa takvim poverenjem koji uopšte u skorije vreme ide preko grane).

Kupovina zlata je lol i nisam glup Amer koji sluša Fox News i Glenn Beka da na tu pljačku padnem. Ako imaš milione onda se možda isplati legalna kupovina poluga sa papirima i deponovanje u sefu neke banke. Za sitnu raju je zlato trenutno idiotizam pljačka i prevara.

Link to comment
Share on other sites

имамо већ топик о финансијским акробацијама. админи ће да те прикључе, сигурно.

свеједно, да ти овде одговорим. не постоји директна конверзија стране у страну валуту, мораћеш да платиш провизију два пута. изгубићеш око 2%, што није нека штета. замени евре у аустралијски долар (АУД).

злато није никаква пљачка ни превара, само овде, у Србији, не можеш да купиш инвестиционо злато. у нЕмачкој, Швици и Аустрији (ваљда) можеш. колико год да је ситна пара, увек се може купити злато, само онда заборавиш на ту уштеђевину.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...