Jump to content

Laptop se gasi...u jednom slucaju

Veljok

Recommended Posts

Vec drugi put mi se desilo da, dok igram PES, (ali samo tad, dok je PES ukljucen, pored toga se nije desavalo; laptop je prikachen na veci monitor, kapiram da to nema veze) posle neodredjenog vremena, tipa, 1 utakmica, 4 utakmice, se ugasi laptop odjednom. A pre toga se igralo milion puta, i to se igralo i po 5, 6 sati i nije bilo problema, ali evo vec 2 puta mi se ovo desilo. I sada kad se ugasio ja ga upalim kad ono dok se jos nije pojavio desktop on se opet ugasio i tako jos jednom, dvaput...i onda sledeci put radi sve normalno. Bas mi je chudno ovo, ne mogu da odredim kada se gasi, a pogotovu zasto...

Hvala unapred!

Ma ni to mi nije logicno :)) Prvi put mi se desilo pre par dana i posle je sve bilo normalno. I evo danas se igrao PES (sry za ovo smaranje s PES-om, ali mislim da je zbog toga (najvise)) nekih 3 sata i nije bilo problema...i posle sam ja koristio isto komp bla bla....i sada pre nekih 1h sam opet ukljuchio pes i odigrao 1 i po utakmicu i ugasio se. Ne mislim da je problem ni zbog PES-a zato sto u 95% slucajeva (izuzev ova 2) nije bilo problema....

Pregrevanje mi pada na pamet.

this. ja kad cujem ventilator da se jako cuje, kad je inace neka besna kompjutacija po sredi i ako to dugo traje i ako je lap na "losoj" povrsini, ugasi se. 2 puta mi se ugasio za vreme skajpovanja, lol piton, 3. put sam ga drzao na nogama, da moze vazduh da "prilazi" od dole i radio je. to se naravno pre nije desavalo i nije tako cesto zahtevao hladjenje. prasina ubica

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic

Malo "deblja" knjiga, laptop naslonjen na nju da ima cirkulaciju vazduha meni resava probleme hladjenja. Naravno to je zato sto sam skrt da dam pare na hladnjak.

Inace, jel se gubi garancija ako otvorim laptop da ga ocistim od prasine? I ako je odgovor da, koliko servis naplacuje ovu uslugu? U pitanju je Asus laptop.

Inferno sorry za hijack :)

Igram PES i koristim Internet, i povremeno neke DJ programe, sto je sitno. Ali da, mozda je zato sto ne pustam da izlazi vazduh odozdole pa se sve to zbuta i onda se gasi.... Sledeci put cu da ga podignem da mu ostavim mesta da "dishe" pa cemo videti... Mada opet :) kako je radio pre toga po 5 sati, isto tako "zapusen"...? :)

Prašina se vremenom taloži, recimo, i isto tako svaki uređaj ima svoj radni vek.

Evo recimo zgodan primer, ja sam uzeo neki Fujitsu za posao, još tamo 2006 i radim na njemu sve ok, i nije prošlo ja mislim 3 meseca, on krene da se gasi. I to pri normalnom Windows radu. Šta je u pitanju, riknuo kuler. Tako da ne treba to da te iznenađuje.

Na kraju krajeva, ako si nekada imao desktop računar, pa otvoriš kućište posle X meseci pa nađeš unutra mrtve miševe i pola sendviča i tako to, nemoj da misliš da se slične stvari ne skupljaju i po laptopu, naravno onoliko koliko mogu u tom skučenom prostoru.

Hmm, a el bi bilo bolje da ga ja sam, na svoju ruku, otvorim i ochistim, ili je mozda bolje da ga odnesem negde...?

Prvo kupi kompresovani vazduh i 'isduvaj' kuler od prasine, ako nastavi da se gasi, moraces da ga otvoris i da izvadis cebe koje se skupilo kod kulera.

People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing.