Jump to content

emka ili kalaš

gruja

Recommended Posts

Није у томе ствар, ал добро... Можда му овогодишња ФИФА више лежи него ПЕС, а мени је обрнуто, можда ја стављам тежиште на неке друге ствари код фудбалских симулација... нема ту неке претеране приче... Само то кажем... Али ја нећу рећи да је ПЕС бољи по сваку цену, поготово што су мишљења подељена, мени је бољи, али чим је нпр. Лешку гори, онда је ствар у личним преференцијама, што би реко онај чика и нећу га питати ''а јеси пробо ПЕС уопште'' кад каже да му је боља ФИФА. Мислим, која спика ''ја верујем њему'', пробај па види, свидеће ти се једна игра више од друге, па ћеш њу да пикаш. Фора са ''тапијом на процену'' је управо у томе што је нико не може имати у овом случају, а не ''ко има веће шансе за тапију''. Мени је ФИФА гора, па ми је гора, а немам неки емо однос према истој и једноставно ми је гора игра, па и ако Лешко добије од владе Србије тапију на процену, неће то утицати на моју оцену:) Надам се да капираш шта оћу да кажем. Контам да је Лешку ФИФА МНОГО боља од ПЕСа, па се зато чуди кад неком није, али не треба бити потпуно искључив, ма колико ти нешто изгледало овако или онако, ако постоји неко други, који је нормалан човек, а не мисли тако.

Мислим јебига, и ја сам се навадио ко баба да жваћем човеку, ал ми било глупо у тренутку, оно, мени је бољи ПЕС и сматрам да имам објективну аргументацију за то, исто колико и друга страна за ФИФу, па сам се осетио мало ко дебил кад сам видео толико инсистирање, а поготово после оних петсто знакова за веће:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Па то и ја кажем, али заборављаш да кад су други рекли контра, кренуо је у трип типа ''а јеси играо фифу уопште'' и ''није није и прошла је била боља а тек ова'', па сам се сморио у тренутку. И довео сам до бесмисленог топика. Наравно да све то није вредно некакве расправе ал јебига сад.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

u pravu si ti, zaboravio sam na taj detalj, ali i pored toga u pravu je i on. :)

ti si sa logicke strane u pravu, jer imas pravo da wotujes na "a jesi probao ovo drugo" kao sto i jesi, jer je sasvim logicno da neko kaze bolje mi je OVO od OVOG ako proba oba.

on je u pravu sa druge, nazovimo ljudske strane, jer ce gomila ljudi, smem da se usudim da kazem i vecina reci E BOLJE SU SRPKINJE PICKE NEGO SVE DRUGE NA SVETU, a najdalje sto su otisli van srbije je mali zvornik. ok, mozda ovaj primer nije najsrecniji jer sad postoji i internet i socijalne mreze, ali nadam se da razumes sta hocu da konvejujem.

btw, ja sam govorio da je pes bolji od fife, dok nisam probao istu

:tf:

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic

Мој закључак је да једноставно људи вероватно различито вреднују различите ствари, па ће неко да анинсталира ПЕС на кеца кад види да се гоша изретардира трипут по текми јер не подноси то и сматра да девалвира игру превише, док ће неко други да пизди на боговске реакције голмана у ФИФИ јер му делују нереално и смањују угођај, неко ће да пизди на ПЕС јер су ликови троми, а неко ће да пизди на претерану мобилност ликова у ФИФИ, неко ће да буде у фазону ''а што су у ФИФИ овако главати'', док ће неко да каже ''У овом ПЕСУ имају главе ко чиоде и чудно су грађени'', па ће неко рећи ''што гол у ФИФИ изгледа да има пет метара'', а неко ће да каже ''што је ружан терен у ПЕСУ'', па онда модови, ''оћу одма да играм у интеру'' вс ''оћу да се развијам од резерве за чукарички'' итд итд итд.

Па онда тек су ту ствари које су практично немерљиве, него их људи оцењују по осећају, примера ради, мени су јаки и брзи путеви преспори у ПЕСУ, ал опет, не могу да упоредим са правом текмом, немам осећај, можда су пребрзи... У ФИФИ су ми играчи сви Усаини Болтови баш онако претерано, а можда ми се чини итд.

Ја само могу да закључим да ''фајт'' није кристално јасан, као што је рецимо у случају 2к12 вс Лајв.

Tru, tru, to je ono sto kazem, sve je do licnog tripa i stvar ukusa, ali je lesko bio u pravu sto pita da li je neko probao fifu (sto zapravo ne bi trebalo da bude u pravu, pa si ti prvi put i wotovao) ali na zalost jeste... Gomila ljudi ce reci FIFA CAR / PES CAR bez da proba ovaj drugi.

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic

Није у томе ствар, ал добро... Можда му овогодишња ФИФА више лежи него ПЕС, а мени је обрнуто, можда ја стављам тежиште на неке друге ствари код фудбалских симулација... нема ту неке претеране приче... Само то кажем... Али ја нећу рећи да је ПЕС бољи по сваку цену, поготово што су мишљења подељена, мени је бољи, али чим је нпр. Лешку гори, онда је ствар у личним преференцијама, што би реко онај чика и нећу га питати ''а јеси пробо ПЕС уопште'' кад каже да му је боља ФИФА. Мислим, која спика ''ја верујем њему'', пробај па види, свидеће ти се једна игра више од друге, па ћеш њу да пикаш. Фора са ''тапијом на процену'' је управо у томе што је нико не може имати у овом случају, а не ''ко има веће шансе за тапију''. Мени је ФИФА гора, па ми је гора, а немам неки емо однос према истој и једноставно ми је гора игра, па и ако Лешко добије од владе Србије тапију на процену, неће то утицати на моју оцену:) Надам се да капираш шта оћу да кажем. Контам да је Лешку ФИФА МНОГО боља од ПЕСа, па се зато чуди кад неком није, али не треба бити потпуно искључив, ма колико ти нешто изгледало овако или онако, ако постоји неко други, који је нормалан човек, а не мисли тако.

Мислим јебига, и ја сам се навадио ко баба да жваћем човеку, ал ми било глупо у тренутку, оно, мени је бољи ПЕС и сматрам да имам објективну аргументацију за то, исто колико и друга страна за ФИФу, па сам се осетио мало ко дебил кад сам видео толико инсистирање, а поготово после оних петсто знакова за веће:)

nisi morao da wotujes toliko zato sto sam ja hteo da ti objasnim samo da je lesko neko ko je realno merodavan ako kaze fifa je bolja od pesa tralalala,a lesko nije u fazonu "MENI OVO VISE LEZI",nego ovo je bolje i igrivije ili sta vec ja znam, tj. ono ko kad bi lupam sad izbacili UT i novi quake i Fatality mi rekao "e care,jesam ja sabijao quake,ali novi UT je mama",razumes sta hocu da kazem:)

mislim ja ono vec godinama pratim i prave fudbalere koji imaju sponzorske ugovore sa fifom i igraju je non stop pa nisam hteo da prelazim fazon na nju iako je znacajno postajala popularnija,ali postalo mi jasno da je ove godine prejebala pes konacno po komentarima sa svih strana

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

Брате Грујо, боље или игривије ЊЕМУ, мени није. Већ сам навео петсто примера где мишљења могу да иду у једну или другу страну, а да не буде ''мени више лежи'' него да стварно сматраш да је једно објективно боље од другог.

Нема ту ко је меродаван, сви ми играмо те игре, није Фаталити меродавнији од мене да каже да ли је бољи нови Квејк или УТ, као што сам рекао, њему је можда нешто игривије, што мени није и сматрам га лошим, а он га сматра добрим. Лупам, он може да воли спор рокет, ја волим брз (пардон, не само да волимо, већ да сматрамо да је боље за игру брз/спор рокет) и то је то. Поделиће се играчи, па ће они који воле спор рокет играти нови УТ, а они који воле (тј. сматрају даје добар, користан итд) брз рокет, играће нови квејк.

Леброн и екипа су пикали лајв ко нездрави, вероватно и даље пикају, иако је лајв објективно већ десетак година јако, јако, јако лоша игра, нема то везе. Њима је готива, нема везе што играју баскет за паре.

А игривост пер се је такође мач са две оштрице. Ја кад сам сео за ПЕС, тамо негде 99, двеиљадите или које већ, није ми било добро колико је заправо неигрива игра, али ми је био бољи баш због тога. И даље ми је тај фазон.

Ја могу да приложим објективне аргументе исто као и Лешко, верујем, тако да не причамо ко је меродавнији, није таква тематика. Мој или Лешков закључак о фифи или песу не чини те игре бољима или горима, само говори о нашим личним афинитетима и перцепцији реалности код обојице. Мислим, нпр. теби се сад свиђа ФИФА, и ја сад некако откријем да сам узео светски куп у ПЕСу и фифи три пута, да сам играо у Барселони прави фудбал и да сам програмирао кодове и за пес и за фифу и одједном пес постане бољи и ти пређеш на њега. Наравно да не, пробао си и сматраш да је фифа боља и то можеш да поткрепиш аргументима. Аргументум ад хоминем није један од њих. На крају крајева, све ово што сам набројао и да је истина, ништа не значи јер ништа од тога није показатељ да ја заправо умем објективно да сконтавам која симулација фудбла је боља од две. Ако уопште објективно боља постоји (јер ако узмемо, нпр. да пес има пет готива и пет пропуста, фифа исто, лешко ће рећи да су песове готиве мање битне за симулацију, а пропусти већи, а ја обрнуто и обојица ћемо бити у праву у односу на угао гледања, а угао гледања мора да постоји и валидан је - наравно, ако није неки типа ''лол ја волим да је лопта коцкаста''). И ја ћу да пазарим пес, а он фифу и то је то. Следеће године можда буде обрнуто.

kalas ima veci damage,ali em je preciznija! :tf:

btw,izmedju pesa i fife sve je stvar ukusa,pes igram od (pes 3) a fifu od (2003) i pes je ubedljivo vodio sve do 2010 onda kad si izbacili pes desetku usrali su fudbal toliko da to nije normalno,takodje i 2011 nije bila bog zna sta,e onda je tu fifa sabilla taj 11 deo,a sad oba su fudbala dobra i oba fudbala imaju svoje mane i prednosti,uvek mi je nekako gameplay bio bolji u pes,ali fifa je imala licence sto je bio plus(nisam klinac pa da se lozim na licence xD) sve do sad kad su izbacili esktra fudbal plus licence ne mozes bolje :) dok je pes izbacio dosta dobar fudbal koji najvise vuce ka (pes 6) sto i treba,otkupilisu par licenci za neke lige i udri,sto se tice online igranja mislim da je fifa u prednosti,jer sam cuo da dosta citera ima na pesu,tako sto likovi izlaze u sred utakmice,restartuju net(tako se valjda ponistava rezultat i negube poene,sve u svemu mnogo debila na online delu sto se tice pesa,vrv ih ima i u fifi al dosta manje) tako a ono sve je stvar ukusa,igram treuntno oba fudbala ,malo vise pes zbog BAL-moda i to je to :))

Dule, prvo udahni duboko, pogresno si me razumeo, a i nisam ja to rekao na taj nacin na koji si ti zamislio.

Sto se tice pesa, stvarno sam se kunuo u taj pes, igrao ga jako puno, sto rece Gruja, cak osvajao i neke turnire. Opet, pre toga sam savijao fifu, pocevsi od 96, pa kasnije do neke 2003 (ili tako nesto), kada se fizika igre potpuno promenila i skroz sam odustao od fife (a pes sam uporedo igrao na soniju, iako sam mnogo vise voleo fifu). Pes je razbijao sto se kvaliteta fudbala tice do pes6, a onda je sve to pocelo da opada. Pes2008 fakticki nisam ni igrao, dok sam pes10 i 11 pikao sasvim solidno. E, onda sam igrom slucaja probao fifu11, i shvatio koliko je FUDBAL bolji. Velikim slovima sam napisao ovo "FUDBAL", jer ne pricam o igrivosti same igre, nego o kvalitetu uradjene simulacije. Isto misljenje imam i sto se tice komparacije pesa12 i fife12. Smatram da je fifa12 daleko bolja simulacija fudbalske igre, to je to. E sad, ona je meni u ovom trenutku mnogo igrivija i zanimljivija, sto nas dovodi do licnog ukusa, o kom ja prvobitno uopste nisam govorio. Hocu da kazem da nisam postavljao "teoremu" na osnovu licnih afiniteta, nego po (pa bar pokusaju) objektivnoj analizi simulacije. Opet, ne znaci da sam u pravu, imas ti puno pravo da me demantujes, ali ne cinizmom i prozivkom.

Jos jedna stvar, kad sam pitao "da li si probao fifu", nisam to mislio u fazonu "e retarde, kenjas ovde, a nisi odigrao 2 tekme u zivotu", nego sam i ja bio u fazonu "pes car, samo pes", dok nisam pruzio sansu novijim verzijama fife, koje su se promenile u odnosu na prethodne.

I na kraju, da ne ispadne da se kao retard raspravljam(o) oko toga da li je bolja fifa ili pes, samo sam morao da odgovorim na napad da se ja tu kurobecam i lupetam na osnovu povrsnog licnog stava.

2ch4bup.jpg

Не, нисам мислио да се куробецаш и лупеташ, него ми је деловало да кад неко каже да му је бољи ПЕС, да се теби пали лампица да он или није играо ФИФУ или прича о томе шта му је љепше (а не шта му је по честитој анализи испало боља симулација), а све зато што ти кад сабереш и одузмеш, закључиш да је боља ФИФА. Зато сам реаговао јер ја исто играм ФИФУ од интернешнал сокера 95, а и ПЕС (још пре него што је постао ПЕС/вининг илевен, тамо негде 94 су корени на аутоматима) и никад у животу нисам оцењивао успешност симулације по фактору на коју игру ми се више диже или која ми боље паше, већ управо по томе што ти кажеш - шта је бољи фудбал. Мени је ПЕС и даље управо бољи фудбал као симулација спорта фудбала.

А тај ко каже ''пес само пес'' а није играо фифу и обрнуто, тај је дебил. Ја сам играо сваку фифу и сваки пес и увек се трудим да гледам шта је боља симулација спорта, без обзира шта се мени више свиђа. Па онај пес из двеиљадите је практично неигрив колико је спор, зајебан, лаговит и шта све не, па је између њега и фифе2000 (која је мед медени за играње, доватиш и играш и све ти осмех блеји на фаци) можда и највећа разлика у квалитету између појединих наслова франшиза у корист песа, као фудбала. Тако да сам ја узео све факторе, избацио лични трип и анализирао ова два наслова и дошао до супротног закључка. И нормално да се онда своди на лични афинитет - не у смислу шта је боља игра, већ у смислу као што сам рекао у једном посту раније - шта ко и колико сматра за битне факторе који чине симулацију фудбала.

Штавише, ако ћемо о личним афинитетима, ФИФА ми је већ пар година много игривија од ПЕСа, па ми је ПЕС опет бољи фудбал.

Брате Грујо, боље или игривије ЊЕМУ, мени није. Већ сам навео петсто примера где мишљења могу да иду у једну или другу страну, а да не буде ''мени више лежи'' него да стварно сматраш да је једно објективно боље од другог.

Нема ту ко је меродаван, сви ми играмо те игре, није Фаталити меродавнији од мене да каже да ли је бољи нови Квејк или УТ, као што сам рекао, њему је можда нешто игривије, што мени није и сматрам га лошим, а он га сматра добрим. Лупам, он може да воли спор рокет, ја волим брз (пардон, не само да волимо, већ да сматрамо да је боље за игру брз/спор рокет) и то је то. Поделиће се играчи, па ће они који воле спор рокет играти нови УТ, а они који воле (тј. сматрају даје добар, користан итд) брз рокет, играће нови квејк.

Леброн и екипа су пикали лајв ко нездрави, вероватно и даље пикају, иако је лајв објективно већ десетак година јако, јако, јако лоша игра, нема то везе. Њима је готива, нема везе што играју баскет за паре.

А игривост пер се је такође мач са две оштрице. Ја кад сам сео за ПЕС, тамо негде 99, двеиљадите или које већ, није ми било добро колико је заправо неигрива игра, али ми је био бољи баш због тога. И даље ми је тај фазон.

Ја могу да приложим објективне аргументе исто као и Лешко, верујем, тако да не причамо ко је меродавнији, није таква тематика. Мој или Лешков закључак о фифи или песу не чини те игре бољима или горима, само говори о нашим личним афинитетима и перцепцији реалности код обојице. Мислим, нпр. теби се сад свиђа ФИФА, и ја сад некако откријем да сам узео светски куп у ПЕСу и фифи три пута, да сам играо у Барселони прави фудбал и да сам програмирао кодове и за пес и за фифу и одједном пес постане бољи и ти пређеш на њега. Наравно да не, пробао си и сматраш да је фифа боља и то можеш да поткрепиш аргументима. Аргументум ад хоминем није један од њих. На крају крајева, све ово што сам набројао и да је истина, ништа не значи јер ништа од тога није показатељ да ја заправо умем објективно да сконтавам која симулација фудбла је боља од две. Ако уопште објективно боља постоји (јер ако узмемо, нпр. да пес има пет готива и пет пропуста, фифа исто, лешко ће рећи да су песове готиве мање битне за симулацију, а пропусти већи, а ја обрнуто и обојица ћемо бити у праву у односу на угао гледања, а угао гледања мора да постоји и валидан је - наравно, ако није неки типа ''лол ја волим да је лопта коцкаста''). И ја ћу да пазарим пес, а он фифу и то је то. Следеће године можда буде обрнуто.

ja mislim da bas gresis kad kazes da ne moze da se kaze koja je simulacija objektivno bolja i da se na to svodi cela nasa diskusija jer ti sve pridajes subjektivnom vidjenju i poimanju igre,a ja verujem da moze da se unapred deklarise koja je igra bolja,ali ne i naravno koja ce da meni licno prija vise zbog tog ili onog razloga

izuzmi leska ili fatalitija iz price,uzmi za primer random ortaka cije misljenje cenis i sa kojim si odigrao petsto hiljada partija pesa u zivotu i on ti dodje i kaze "E BRATE NAJNOVIJA FIFA SABIJA,BOLJA JE OD PES-A",jel ga ne bi uzeo kao merodavnog i njegovo misljenje prihvatio kao potpuno validno zato sto delite igrate igru vec godinama?Jel ne bi u startu rekao "hm,cim je Mika rekao da fifa sabija,sigurno ima nesto u tome?" Jel ja ne mogu u startu da fifu prihvatim kao UOPSTENO bolju ako sam procitao na hiljadu sajtova review i svuda je npr. fifa dobila prosecnu ocenu 9.7,a pes svuda 8.5?Naravno da nasi licni afiniteti jasnije formiraju sliku sta nam se vise svidja i odgovara, i sta cemo da igramo vise,ali iz tvojih zakljucaka proizilazi kao da ne moze da se za jednu igru kaze da je bolja od druge...tom logikom,nije bilo potrebe da se bilo sta menja jos od swosa jer cemu bolje graficko ili zvucno resenje kad vec postoji igra koja je neverovatno igriva fudbalska simulacija?Jel to znaci da neki djecarac od 11 godina ne moze da kaze Lexu da je lud sto mu je SWOS najbolja fudbalska simulacija na svetu jer PES raspolaze sa vise poteza,sto driblinga,vise dodavanja,centarsuteva,ima bolju grafiku,odlicnu zvucnu podlogu i ril lajf komentatore i navijace itd itd?I Lex je svestan da bi taj balavi djecarac bio u pravu sa tehnicke strane,ali bi mu on rekao da je swos NJEMU najbolja simulacija zato sto voli da osvoji svetsko prvenstvo i upise ceo tim u strelce :tf: Nekom je najbolje na svetu da daje golove iz kornera svaki put na foru i njemu ce biti najbolja fifa 2000,ali mora da se napravi razlika izmedju toga sta je nekom SUBJEKTIVNO najbolje,a sta je OBJEKTIVNO najbolje,upotrebi umesto reci PES i FIFA random neke modele automobila koje ti smatras merodavnim i napravi paralelu...meni je jasno da si ti zauzeo uobicajeno rur branilacki stav i krenuo da diskreditujes leska(kao da je on pr EA sportsa i mora da govori da je fifa najbolja) jer je ispalo kao da on svoje misljenje stavlja iznad savketovog,ali ne znas da je lesko veliki pesdzija i da je zapravo njegov post vise skretanje paznje na evidentnu promenu(a ne moj penis je veci od tvog) koja se dogodila na polju fudbalskih simulacija,a to je da je recimo ovogodisnja fifa OBJEKTIVNO bolja,sto nije samo njegovo misljenje...

Ceo problem jeste u tome sto je vrlo pipav pojam "OBJEKTIVNO BOLJI" kada su u pitanju kompjuterske igre,i celu pricu svodis na MENI SE SVIDJA/NE SVIDJA kao merodavnu,kao da ne dajes prostor da se za neku igru U GLOBALU kaze da je bolja od neke druge vec jedini sud moze da bude tvoje/moje licno misljenje...

Meni sa svih strana u okruzenju pricaju kako je ovogodisnja fifa mnogo bolja od pesa,i da treba da se prebacim na fifu,iako je nisam odigrao od 2002. godine,i to dosta ljudi sa kojima sam odigrao ne znam koliko pesa...zato sam postavio pitanje trazeci neki univerzalnu smernicu ka tome sta da krenem da igram,odnosno sta da strebam,a ako mi se fifa BAS ne svidi,naravno da necu ni da je igram,sto ne znaci da cu automatski preci na pes,samo zato sto je pes...mislim,meni je obrni okreni komp zastareo i moracu da ga apgrejdujem jer ne mogu da igram ni poslednja dva pesa,a ne ovogodisnja izdanja:)))

na osnovu ovog nama se misljenja ovde potpuno razilaze,pesov gejmplej je definitivno,uopsteno bio bolji od fifinog.Meni je neverovatno da mozes da kazes da je pes bio neigriv,jer on nit je imao licence,nit je graficki zadovoljavao standarde koje je postavila fifa,nit je imao johna motsona,ali mogao si da das gol sa vece udaljenosti od 20 metara,imao si dupli pas i sve to sto je bilo potrebno da fudbal bude realniji,a pritom zabavniji jer je u fifi sve bilo automatizovano i shablonizirano...kad bi ti dosao i rekao mi "e grujo,fifa je bolja od pesa", ja ne bih mogao da pobegnem od toga jer nisi jedini koji je to rekao ali bih mogao da budem u fazonu "hm,dule mi je rekao da je fifa bolja od pesa,ali on je onomad rekao da je pes neigriv,ne znam koliko je on merodavan",ali bih npr. brze bolje probao fifu kad bi mi lesko rekao da je ona bolja od pesa jer bih bio u fazonu "lesko zeljanija mi je rekao da je fifa bolja od pesa,a on je osvojio pes turnir u coreu",e tu mislim da je bitan taj subjektivni osecaj na kom ti uporno insistiras,na nacin na koji cemo da prihvatimo igru i prebacimo se na nesto sto nije deo visegodisnje rutine i tradicije...

Edited by gruja

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

Explosive uopste nisi u pravu, siris dezinformacije i tu je Atelas da kaze istinu!

Igram online pes vec jako dugo, ako igrac izadje u toku igre gubi 0-3 a ti dobijas poene. Citovanja nema, bar na ovih 300 utakmica kojih sam odigrao u pes2010 nisam primetio da neko tako nesto radi niti da postoji!

Fifu online nisam igrao, nikad je nisam ni kupio ali procitao sam neke komentare koji su govorili da je PES mnogo bolji online. Stvarno nemam zamerke za online, ne znam kakav je ovaj novi pes2012...

Sto se tice kakvi ljudi igraju, bas sam skoro razmisljao koliko su u stvari okej, pa ti kada povedes mozes da se dodajes iza i da zadrzavas vreme, MENI SE TO MOZDA JEDNOM DESILO, neverovatno mi je da to ne koriste ljudi, jedina zamerka je sto ponekada gledaju gol, to ume da iznervira jako, hoces da igras a on gleda ponovljen snimak iznova i iznova.

Inace primetio sam da ljudi koji igraju na kompu fudbal, UGLAVNOM vise vole Fifu a oni koji igraju na soniju vise gotive PES!

Ne znam, po sajtovima i youtube klipovima uvek je bila ta rasprava PES VS FIFA i nekako mi se cinilo da je uvek nereseno bilo, medjutim sada izgleda da je FIFA u prednosti.

Ja sam FIFU igrao na segi i soni1 mozda, ali od soni2 igram Pes/Wining Eleven bas bas dugo i mislim da nisam spreman da sada predjem na FIFU. Vezao sam se za PES [:D]

edit: Takodje Pes2012 ove godine kosta skoro pa duplo manje od Fife2012, konacno neka pristojna cena. (sony3)

Edited by Atelas

Грујо, не капираш ме већ пет постова:) ал стварно ме не капираш, не знам зашто ај да пробамо полако. може да се каже која игра је боља, али ко је тај ко ће то да пресече и бићемо сигурни да је у праву? Ево, Лешко каже да је боља ФИФА (објективно блабла) и ја исто тако кажем за ПЕС. Обојица смо играли од 95 обе игре константно и ложимо се на добру симулираност фудбала, а не на лиценце, лепршавост или нешто треће.

Капираш шта оћу да ти кажем?

Такође ме ниси разумео за матори пес из двеиљадите. Хтео сам да кажем да је био боља симулација фудбала иако је генерално био мање игрив, у смислу да је фифа била респонснија, лакша, ваздушастија ако оћеш и јузер френдли. Али је ПЕС био бољи фудбал, могао си да се гураш без лопте (што је било ужасно НАПОРНО и ТЕШКО али је било РЕАЛНО и СИМУЛАЦИОНО), имао си разумније финте (што је исто било тешко и не толико ревардинг као у фифи, па је одбијало многе итд) али је био БОЉИ ФУДБАЛ ОБЈЕКТИВНО. То сам хтео да кажем са ''пес је био малтене неигрив''. Као што је оперејшн флешпоинт малтене неигрив јер гинеш од једног метка, мош да трчиш педес метара и не можеш више, немаш скок, непријатеља буквално не видиш ако чучи негде у трави десет метара од тебе итд. али је био БОЉА СИМУЛАЦИЈА од било које тада.

Е сад, понављам по сто тридесети пут тако да обрати пажњу и ти и лешко: не говорим о личним афинитетима у смислу да неко воли аркаде па ће сад да каже да је овај фудбал бољи од оног, а оно аркадни фудбал. значи лол. не говорим о томе. не. говорим о личним афинитетима КОД ОЦЕЊИВАЊА КВАЛИТЕТА СИМУЛАЦИЈЕ ФУДБАЛА. Дакле, говоримо о симулацијама и објективној оцени који фудбал је бољи. Шта хоћу да кажем? Па то што сам већ рекао двапут, ја мислим да је СИМУЛАТОРСКИЈЕ ако су голмани урађени траљаво, него ако су искриптовани и нереално муњевити, тако да је ПО МОМ ПРИНЦИПУ ГЛЕДАЊА СИМУЛАЦИЈЕ бољи ПЕС у том погледу. Ти си можда у фазону да у фифи то реалније делује нпр. и да у песу праве нереалне грешке, па ћеш у сегменту голмана гласати за фифу. да ли ме сад конташ? Обојица гледамо објективно и обојица гледамо шта је бољи фудбал као симулација, а опет имамо различите закључке. На то сам мислио све време. На крају ћемо да имамо два објективна закључка и оба ће објективно бити тачна. Како? Прочитај следећи пасус:

Пази, да је неки ноу контест фазон, рецимо 2к серијал вс лајв серијал, онда би имао пуно право да ме назовеш потпуно ненормалним ако би гласао за лајв пошто то једноставно није тачно и просто је врло видљив јасан закључак шта је боље и до њега може да дође лик од пет година у року од пет минута. Ако разлика у квалитету није толика (а није, кад су у питању пес и фифа, на било коју страну), онда долазимо до оваквих расправа, где смо Груја и ја вредновали елементе КОЈИ СУ НАМА ДВОЈИЦИ БИТНИ ЗА ОБЈЕКТИВНУ ОЦЕНУ СИМУЛАЦИЈЕ и дошли до различитих закључака. И оба закључка су објективно тачна - капираш?:)

Ако играш са ортаком сто година и верујеш његовој процени, па то је зато што вам се обојици свиђају исте ствари. Па тако ако он каже ''е боља је фифа'', ти се лепо сетиш како док сте играли пес, свиђале су вам се исте ствари, у исто време сте баталили фифу блабла, и онда наравно да ћеш да му верујеш и на крају крајева, биће ти боља фифа јер имате исти укус - ПО ПИТАЊУ ОЦЕНЕ СИМУЛАЦИЈА, као што сам већ поменуо, дакле не мислим просто укус као лол ја волим чоколаду.

Тако ћеш и да му даш да ти купи дукс на слепо јер је он реко да му се свиђа, ако носите исте ствари. То није ништа спорно и једноставно није објективан аргумент у расправи. Имам и ја такве ортаке и свима је бољи ПЕС ове године (а нико није у ретард фазону лол пали са фифом, а да није одиграо).

Што се оцена тиче, јебига сад, па знаш како то иде, дође цеца напуни маракану, платиш гејмспоту и драгон ејџ добије девет или не знам ни ја колико. То уопште није меродавно.

Надам се да сам појаснио, надам се да ме неће дочекати пост типа ''како то гејмплеј у песу гори'', а ја реко да је бољи. Можда се нисам најбоље изразио тада, али сад јесам, сигуран сам. Фазон је што ја причам ИСТУ СТВАР већ пет постова, а ви се шетате ко да причам пет ствари.

Дакле, не говорим о личним афинитетима по питању онога шта више волимо да играмо него о личним одлукама шта и на који начин да вреднујемо као битно за ОБЈЕКТИВНИ квалитет игре. И по томе сам ноторно познат да цепидлачим и увек серем по целом руру (блабла ако ти се свиђа не значи да је боље), поготово за музику и сматрам да сам много готиван што се тога тиче (НЕ ПОДНОСИМ лед цепелин, али органски, па ипак у објективном оцењивању ћу му дати 9.5), дакле ја НИКАД, али НИКАД, када анализирам и оцењујем нешто, не прилазим са личне стране. Тако да сам се мало сморио кад сте дошли са ''ја сам гледао шта је бољи фудбал, а не шта ми се више свиђа или шта је лепше'' - а оно, не постоји човек на нету који више инсистира на томе од мене.

jao jebote dule,ti govoris jedno ja govorim drugo,tj. obojica diskusiji pristupamo sa iskljucivim stavovima

ti tvrdis da se nije napravila razlika,a ja pricam da je IZGLEDA doslo vreme da je fifa sashila pes kao sto 2k kida lajv i da moze da se kaze da je OBJEKTIVNO bolja,da joj se OBJEKTIVNO pristupi kao boljoj igri...i to zasnivam na uzorku hiljadu miliona komentara,reviewova,razgovora iz okruzenja,ne opet iz licnog iskustva jer sam ti rekao da nisam jos bio u mogucnosti da odigram ni fifu ni pes...

gruja novi alen

Али ја сам одиграо и једно и друго, притом сам и од једног и од другог одиграо СВАКУ верзију и сматрам да је и даље објективно бољи ПЕС. И имам аргументацију за то, као што ти неки ликови имају за ФИФУ. Дакле, евидентно је да различити људи различито анализирају ствари иако се сви воде објективним принципима.