Jump to content

Zvuk sa laptopa

bjela

Recommended Posts

Ovako, sestri uzimam laptop koji ce, naravno, imati krs zvucnike. Posto se ona profesionalno bavi muzikom (klasicnom, zavrsila je violinu a sada zavrsava i solo pevanje), ipak bih joj obezbedio i sto kvalitetniji zvuk.

E sad, znam za varijante sa eksternim zvucnim kartama itd, ali me zanima da li moze da bude dobar zvuk ako na obican audio izlaz (3.5mm, koji valjda imaju svi laptopovi) prikacim neki kvalitetniji 2.0 ili 2.1 sistem zvucnika. Da napomenem, ni na audio kartu ne bih kacio nesto vise od toga, nikakvi surround sistemi ne dolaze u obzir.

I dajte preporuku za neke dobre zvucnike. Ne treba mi neka velika snaga, samo je bitno sto "cistiji" zvuk. Ako ne moze bez eksterne audio karte, dajte preporuku i za to.

I da, mora da bude laptop, desktop nije opcija iz vise razloga.

Hvala :)

Nema, mora da imas koliko-toliko kvalitetnu karticu.

Imam Altec Lansing FX6021 zvucnike i razlika izmedju zvuka koji Creative X-Fi Platinum i integrusa na ploci (Realtek 5.1) daju je nebo-zemlja. I to ja kao nub za muziku mogu da primetim, a nekome ko se profesionalno bavi time ce to mnogo vise smetati verovatno.

Hvala na odgovorima, ali niste me bas obradovali. Sto evra za audio karticu mi je bas mnogo :(

Znaci nema sanse da ubodem u 3.5mm izlaz na laptopu neke solidne zvucnike i da to radi posao?

Pa jbg reko si da ti je sestra profi muzicarka, kontam da joj i za to sto radi treba iole okej muzicka!

Ne, profi muzicarka koja ce skidati/dobijati muziku "visokog kvaliteta koji joj trebaju kvalitetni zvucnici". U sustini nece praviti muziku preko kompa nego samo preslusavati/analizirati. Treba joj cist zvuk.

Mislim da sam napomenuo vec da je klasicna muzika u pitanju, nema veze sa keri bredso Ivane :)))

Jebiga, onda mi trosak ne gine. U stvari, mislim da cu da joj uzmem laptop i zvucnike, pa ako joj ne bude odgovaralo, dokupicu joj i karticu. Hvala na preporukama, overicu ove modele, a mozda vas pitam ako naletim na nesto interesantno.