Jump to content

WoW pricajte!


Kemp.

Recommended Posts

Blizzzard ako misli da povrati koliko-toliko igraca u buducnosti mora da redizajnira sadasnji sistem pretplate koji se nije menjao od pocetka, to jest od 2005...sad je 2013, tako da ono, trziste je se dosta promenilo, postoji dosta F2P igrica koje su sasvim ok, sto u samom MMO zanru, sto u nekim drugim (HoN, Dota 2, LoL), a oni i dalje uporno furaju 13e mesecno, 20e promena realma, 25e promena rase, 10e promena imena, sto nekih petova i mountova koji se kupuju i jos brdo sranja...cega god se uhvatis u WoWu kosta, rofl...to je mozda prolazilo do pre par godina, ali sad tesko, pogotovo sto sama igra realno i nema sta vise da ponudi, nista oni novo i revolucionarno ne smisljaju vec dugo vremena, niti ce, samo prezvakavanje stare mehanika sa  manjim modifikacijama, a cena ista...ma nemoj!

U svakom slucaju WoW polako, ali sigurno odumire, a vala i bilo je vreme, 8-9 godina, dugo je se i drzao.

Link to comment
Share on other sites

Ma kapiram ja da WoW niti moze, niti treba da bude skroz F2P i da kosta tu i odrzavanje servera i cega vec, to bi verovatno i unistilo igricu skroz, ali otkud znam...moze npr da svaki igrac ima, lupam, 15h mesecno besplatno, znaci pola h dnevno, odnosno da mozes svaki 2-3 dan da se ulogujes, odradis koji daily for lolz, neku instancu na brzaka, izlapis sa ljudima u gildu i to je to...e sad, ko hoce da raiduje par puta nedeljno, da pegla arene bg-ove, farma 100 hiljada achivmenata neka plati...to je prvo sto mi palo na pamet, ali tako nesto moze da se odradi, samo da hoce, ali ofc zabole ih xD

Link to comment
Share on other sites

Fazon je sto se Blizzard oduvek ponasao i ponasa se monopolisticki. Islo im je za rukom sve ove godine, sto ne bi i dalje. Kapiram da tako razmisljaju. Cim opadne broj igraca prvo udare na RAF i botove. ne mislim da rade to u cilju povecanja broja igraca, nego povecanja dobiti koju su izgubili odlaskom igraca. Skinu raf i nateraju te da pocnes da placas. Samim tim uspostave balans u mesecnoj zaradi.

Link to comment
Share on other sites

ne bih sada mnogo da filozofiram ovde, ali ja znam za konkretno 2 f2p igre: LoL i WoT ... ali u nekim trenucima ti prakticno namecu da kupis ili RP ili golde. slazem se, niko te ne tera, ali takodje te niko ne tera da igras WoW, ako bas hoces da igras a da ne platis tih 13 e mesecno, igraj na private serveru. sada ce neko reci, ma nije to to! pa nije ni WoT bez premium acc ili premium tenka, to to!

slazem se, 13 e je mnogo u uslovima kojim zivimo, ali nije blizzard kriv sto je u nasoj kanal drzavi takva situacija.

Link to comment
Share on other sites

ne lupetaj, pay 2 play sam po sebi je ok. mikrotransakcije same po sebi su ok. zajedno su veliki bezobrazluk. WoT i LoL se koliko ja znam ne placaju na mesecnom nivou. Ja ako im placam subscription, hocu da imam mogucnost svega, ne da placam i da to bude limited account

Link to comment
Share on other sites

Po cemu limited account? Da li su ti ogranicili nesto krucijalno u igri? Ukinuli character slotove? Ili mozda neki content?

 

E sad sto Blizzard je bezobrazan malo i jeste, moze im se i moci ce im se dok god imaju playera ko svi mmo-ovi zajedno, ali niko ovde ne tera nikoga da kupi bilo sta odavde. Da uzmemo naprimer ovaj xp buff. Ako te mrzi da levelujes 1000tog alta ili jednostavno nemas vremena onda je ovo super stvar. A uvek imas i heirloome.

 

A ko god kaze da je pretplata skupa, nije u pravu. Mene odlazak u bioskop kosta koliko i jedna mesecna pretplata (30 dana zabave vs 2 sata zabave) pa uporedjuj.

 

Elem, ovo je koliko znam targetovano samo za kinesko WoW trziste zato sto oni ne placaju mesecnu pretplatu nego po satu, tako da im je izgleda svaki sekund bitan.

Можда је она седми разред.. али је друго полугодиште!

Link to comment
Share on other sites

A ko god kaze da je pretplata skupa, nije u pravu. Mene odlazak u bioskop kosta koliko i jedna mesecna pretplata (30 dana zabave vs 2 sata zabave) pa uporedjuj.

 

to je jedan deo na koji se odnosio moj komentar. na zapadu, ili slobodno receno u nekoj normalnoj drzavi, tih 13 evra potrosis na: 1 odlazak na rucak u restoranu, 1 odlazak u bioskop, diskoteku-bar-kafic sa prijateljima ces da platis jos vise ... ne verujem da se smanjio broj igraca toliko zbog preplate vec zbog same igrice ( ali to je vec druga tema ).

 

naravno da nije limited account, to sto u blizz store-u nude petove ili mountove ne utice na samu igru, niti igraci kupuju neku prednost nad ostalim igracima. zato u velikom broju f2p igricama, kupujuci golde ili poene ili sta vec, i te kako imas prednost nad drugim igracima. ako ne prednost, onda mozes da promenis izgled heroja itd. evo na primer u WoT ( sorry sto sam se zalepio za WoT, ali to je jedina igrica koju igram pored WoW), kupujuci golde kupujes premium acc ili premium tenk, a to ti opet pomaze pri farmanju drugih tenkova, ili mozes da si priustis gold municiju, koja naravno da jeste bolja od obicne municije. i sada neka mi neko kaze "to je fair".

 

p2p-f2p, kako god, svi ce oni da izvuku pare od igraca da bi imali za odrzavanje, plate itd itd, samo na drugaciji nacin!

Link to comment
Share on other sites

Nece niko propasti zbog tih 13e mesecno, nije trip u tome, trip je sto je WoW u odnosu na ono sto pruza zadnjih par godina jako skupa igrica u poredjenju sa konkurencijom, a to nema veze ni sa bioskopom, ni sa izlaskom, ni sa nem pojma cim...kao sto vec rekoh, sem mesecne pretplate u WoWu se bukvalno i sve ostalo placa, plus tu su i expanzije koje su po 30-40e, a da bi neka igra danas vredela tih para treba da bude poprilicno bolja od svih ostalih sto WoW trenutno nije...ne kazem da je gori, ali nije ni bolji.

Link to comment
Share on other sites

Killy TIp jedan.

 

Stavi kao da se instalira WoW PTR. I sacekaj par minuta da on napravi foldere i fajlove, koji nisu naravno skinuti.

 

Udji u WoW Live Install Dir:

Desni klik na Data folder Copy

 

Udji u WoW PTR Install DIR;

Desni Klik Past

 

Replace fajlove.

 

Trebace da skine daj boze jedno 500mb do 1gb i mozes da se igras.

 

Ako hoces mogu ja preko teamviewera da se nakacim da ti na brzinu sredim i da se igramo zajedno :P Add office(at)blizzard.rs na PTR kad se konektujes.

Edited by Silencer
rur-1.jpgrur-2.jpg
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...