Highl1 Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 uputi ga da proda taj EVO 3D, jer je telefon krš Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Ortak uzeo HTC Evo 3D, pa sam hteo da mu pripomognem da namesti telefon tako da mu baterija traje što duže, pa ko velim da li bi neko mogao da me uputi, neki link, bilo šta? 'naš kako, mimo instalacije nekog custom rom-a (kojeg ovaj ne može sam da uradi tako lako, posebno ako se nije time bavio) nema puno nekih saveta koje može da primeni da proba da produži trajanje baterije. Recimo: - Da smanji osvetljenje ekrana na što niže moguće i isključi automaCko podešavanje osvetljenja jer ono nekad može da namesti i na "najjače". - Da isključi automatCku sinhronizaciju Google i ostalih naloga već da to radi "on demand" tj. da sam refreshuje s vremena na vreme. - Da isključi GPS posebno zbog aplikacija kojima on nije neophodan ali vole da ga uključe. - Da isključii wireless osim kad mu ne treba. - Da isključi data prenos podataka osim kada mu ne treba. - Da smanji idle ekrana kad ne radi telefonom (da se automatski isključi ekran nakon 5 sec a ne 30 sec od nekorišćenja) - Da instalira neki od programa za podešavanje brzine procesora (npr setCPU) i tu stavi recimo da se snizi brzina procesora kad je ekran ugašen itd. Treba imati na umu da sve ovo utiče na lagodno korišćenje telefona odnosno ume da smara (nemaš trenutni info kad ti neko pošalje mail ili osveži twitter (!)), ima tamniji ekran na kojem možda ne vidi sve kako bi trebalo itd itd. I dodajem da ovo neće ne znam kako uticati na produženje trajanja baterije. Uštedeće, ali ne treba da očekuje da odjednom sa 24h dobije 36h korišćenja zbog ovih "metoda" :) Ali eto, to su neke osnove. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 ja ne vidim poentu sveg ovog drkanja koje laki opisuje. dobije se znatno manje udoban telefon, a baterija se svakako puni svako veče. (laki, vidim da si i ti to isto napisao na kraju, pišem samo da bih istakao poentu) - Da instalira neki od programa za podešavanje brzine procesora (npr setCPU) i tu stavi recimo da se snizi brzina procesora kad je ekran ugašen itd. mislim da za ovo treba root Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUBE Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 da, treba root za setCPU. Quote There are no miracles, there is no such thing as fate. Nothing is meant to be. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 (laki, vidim da si i ti to isto napisao na kraju, pišem samo da bih istakao poentu) ovo zvuči kao da ja idem i pišem "to sam i ja isto rekao" ... možda to i radim! :) fora je da se realno čovek mora navići na kratko trajanje baterije, ja nikad nisam, ali eto, Note je pomogao :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko m Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Da li ima da se uzmu neke baterije za telefone koje imaju vise mhA u sebi. Kao sto je nekada bilo ranije sa onim starim telefonima kao sto je ericsson t10 cini mi se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 ima :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 postoje veće baterije al su po pravilu deblje, pa dolaze uz novi poklopac i dupliraju debljinu telefona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts