Jump to content

Roba iz Amerikama

rev

Recommended Posts

Drugar se vraća za 3 nedelje iz Amerike i imam mogućnost da naručim šta god mi treba, pa me interesuje par stvari.

Gde i kako najpovoljnije do iphonea u US?

Da imate mogućnost da naručite nešto od tehnike, šta bi ste naručili? Mislim od stvari kojih kod nas nema ili su mnooogo skuplje.

Koje su procedure na carini što se tiče laptopova, telefona i tako to. Da li prave probleme ako nisu raspakovani i da li može da se unese više primeraka istog artikla?

Fala vi

Nisam siguran u tacnost ovog sto cu napisati ali mislim da nov iphone moze da se pazari samo uz neku vrstu ugovora uz mesecnu pretplatu. Ja sam hteo da kupim isiti ali mi se ne isplati da placam svaki mesec pretplatu naredne dve godine. Mada mozda moze da se nadje i neka povoljna

"otkjucana" verzija. Tako su meni ovde objasnili barem. Kad budem pri parama najverovatnije cu da kupim iPod koji je relativno jeftin i ne zaheva nikakve ugovore. A moze da se nabavi aplikacija sa kojom mozes da saljes poruke i pricas besplatno dogod imas wireless. Oko 200$ je osnovna verzija sa 8gb. Doduse ne znam kolko kosta u Srbiji

edit: objasnio ti ivan u tri reci

Edited by moyo

"U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa"

Da li prave probleme ako nisu raspakovani i da li može da se unese više primeraka istog artikla?

Ako te zaustave carinici prave problem i bukvalno te teraju da uključuješ uređaj da vide da ga koristiš, znači ne samo da ne pije vodu priča da baciš kutiju već moraš i da startuješ komp ili tako nešto da ne bude ono "welcome - setup wizard" i to :)

Ako te propuste možeš da uneseš šta hoćeš.

Pa sad, pitanje je rizika. Ortak se vratio pre recimo 3 nedelje i zaustavili su ga i naplatili carinu, drugi je došao pre 10 dana i niko ga ništa nije pitao. Obojica su doneli "gomilu" tehnike.

pa preko skajpa možeš da zoveš bilo koji telefon i da šalješ sms-ove. u americi to košta manje nego kod operatera, kod nas baš i ne. ako misliš na ono da ipad radi kao mobilni telefon, za to treba jailbreak i nije baš pouzdano.

Kad budem pri parama najverovatnije cu da kupim iPod koji je relativno jeftin i ne zaheva nikakve ugovore.

najverovatnije cu da kupim iPod

kupim iPod

iPod

ja mislim da dečko priča o iPodu al nisam siguran!

hvala na savetima, verovatno cu da uglavim neki mac, ne daju mi se tolke tolke pare za iphone jebem mu sunac, ja mislio to jeftinije. pogotovo sad kad ce uskoro i 5ica.

Edited by rev

Pa sigurno će spustiti cene za četvorku kad dođe petica, ali dok se to ne desi - neće.

Zavisi koliko možeš da čekaš.

odvratan je tajming, koliko sam ja uspeo da izguglam iphone 5 se ochekuje oko 15og oktobra, a drug se sigurno vraca do tad :\

za sada najrealnija opcija je da sačekam tasu negde i otmem mu telefon :D

Najbolje ti je da gledas na cragslist-u tamo imash sve zivo to su ti kao online oglasi samo nadji cragslist od grada u kome je i nacices stvari po mnogo povoljnijim cenama i to bez takse ;)

Evo ti tipa link za New York

http://newyork.craigslist.org/

Bdw naravno da ima unlocked iPhone-ova 4 bnib i to za neke pare tipa 400-450 dolara.

odvratan je tajming, koliko sam ja uspeo da izguglam iphone 5 se ochekuje oko 15og oktobra, a drug se sigurno vraca do tad :\

za sada najrealnija opcija je da sačekam tasu negde i otmem mu telefon :D

pa pošto ne silazi sa foursquare-a ne moraš puno da se cimaš, samo gledaj gde se "prijavio" i bani tamo :)

pa preko skajpa možeš da zoveš bilo koji telefon i da šalješ sms-ove. u americi to košta manje nego kod operatera, kod nas baš i ne. ako misliš na ono da ipad radi kao mobilni telefon, za to treba jailbreak i nije baš pouzdano.

manje vise radi iste stvari kao skype. Samo sto ti ova aplikacije generise broj telefona. Znaci dogod imas wireless Ipod sljaka kao svaki drugi mob. Inace poruke su besplate a pricanje se place nesto sitno

evo link od aplikacije

http://itunes.apple.com/us/app/textfree-with-voice/id399355755?mt=8

"U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa"