cali Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 (edited) Ako sam ja nosilac registracije, da li članovi moje najuže porodice mogu da voze automobil u inostranstvu (konkretno u EU) bez ovlašćenja? Ako mogu, dokle ide granica do koje mogu da dajem auto bez ovlašćenja? Edited September 12, 2011 by cali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 meni su rekli da treba ovlašćenje neko međunarodno, al mi posle to niko nije tražio. ćaletova kola sam vozio ja ubosni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 kada sam cekao u redu u AMS za zeleni karton letos ispred mene je bilo jedno 5-6 stranaka i bar pola su bili otac+sin gde otac daje ovlascenje sinu, tako da mislim da to ipak traze u ne-bosna zemljama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 Vozio prosle godine do madjarske, vozio ove grcku pa austriju, niko nikad nije trazio nikakva ovlascenja. Cak ni zeleni karton, osim ubogih makedonaca :) Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 to je sve ocigledno random, meni zeleni karton trazili i Grci i Makedonci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čamuga Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 Treba ovlascenje, pogotovo kod Madjara! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted September 12, 2011 Author Report Share Posted September 12, 2011 Bio sad u AMS, obavezno je ovlašćenje ako vlasnik nije u vozilu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Egzekli Ako vlasnik nije u vozilu mora barem neko da ima ovlascenje i da taj bude u vozilu, bilo da on trenutno vozi kad vas zaustavi policija ili ne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Mene su prosle godine zaustavili u Zenevi, cekao sam 15 min da bi me pitali sto nemam vizu u pasosu lol... Tad su vec bili ukinuli iste, jel. Nisam imao ni ovlascenje ni medjunarodnu dozvolu, nisu mi to bili trazili. Mozda sam samo imao srece. I do jaja sto vise nece trebati zeleni karton od sledece godine... Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted September 13, 2011 Author Report Share Posted September 13, 2011 I do jaja sto vise nece trebati zeleni karton od sledece godine... Ozbiljno? Otkud to? Nije mala kinta 2000 dinara godišnje ni na šta. BTW ovlašćenje je 1500 kinti i važi godinu dana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Mene su prosle godine zaustavili u Zenevi, cekao sam 15 min da bi me pitali sto nemam vizu u pasosu lol... Tad su vec bili ukinuli iste, jel. Nisam imao ni ovlascenje ni medjunarodnu dozvolu, nisu mi to bili trazili. Mozda sam samo imao srece. I do jaja sto vise nece trebati zeleni karton od sledece godine... Meni su dva puta trazili medjunarodnu, u italiji i u austriji, s tim sto su u austriji cak i trazili NASHU vozacku da pogledaju, i prepisu podatke ili sta god da su tu vec radili, nisam video posto naravno nisam smeo da mrdnem iz kola, posto to kod njih tako mora :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 pa bio si im sumnjiv :) a to za zeleni karton, jbmliga, tako su rekli jos pre nekoliko meseci.. tj. onda kad je sa 1000 poskupeo na 2000 din. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Meni isto u Rusiji traze uvek obichnu dozvolu zajedno sa medjunarodnom. Ovlashcenje imam ovo njihovo (poshto je jelte auto na zenu), a kasko i ostalo na sebe (poshto zena nema vozachku :). Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts