[BMF]Psycho Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Na Novom Zelandu je stupio na snagu zakon da provajderi mogu, a nekad i moraju da spijuniraju svoje musterije kako trose bandwidth. Znaci najbrutalnije narusavanje privatnosti. S obzirom da nam i naplacuju gigabajte (nema flat paketa), internet situacija je trenutno prilicno bedna. Jel postoji neki nacin da sakrijem IP i skidam p2p bez straha? Da li je sigurnije skidati preko rapida, megauploada etc? Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 newz imho :) Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Ovo što kaže Santa, njuz je šifrovan i pritom u download klijentu možeš da koristiš standardne portove kao što su POP3, HTTP i druge, tako da možeš jedino biti sumnjiv zbog toga što srčeš gigabajte u kontinuitetu, ali sadržaj ne mogu da ti provale niti da te cimaju po tom osnovu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 http://www.tweaknews.eu/ trenutno koristim ovaj, pošto mi je 4mbit net, pa uzimam ovo 5mbit-a speed limit na 3 meseca, što izađe 13.37 €. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 ima i kriptovanih torrent trackera a malo bezbednije resenje je koristiti Tor, samo sto su na njemu brzine bedne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted August 24, 2011 Author Report Share Posted August 24, 2011 (edited) Hvala lepo. Posto sam nov u ovome, jel moze malo objasnjenja. Znaci Newz naplacuje koriscenje klijenta koji sakriva podatke koji se skidaju ili salju? Newsbin Pro da budem precizniji. Znaci ja i dalje placam internet ovde lokalno? edut: isto mi nije jasno odakle ja skidam fajlove koji se pojave tamo u search-u? skroz naskroz sam zbunjen sad ko pija a ko placa. I'm a noob Edited August 24, 2011 by bionic.man Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Newzbin ti je pretraživač news servera, znači on sam ne hostuje ništa nego služi za pretragu. A sa druge strane ti možeš da koristiš besplatne news servere za download, ili pak one koji se plaćaju, a koji sami hostuju fajlove. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted August 24, 2011 Author Report Share Posted August 24, 2011 Hvala lepo Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 ima i kriptovanih torrent trackera a malo bezbednije resenje je koristiti Tor, samo sto su na njemu brzine bedne U da, tor je do jaja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts