beep Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 Baba je otišla na more, prvi put posle “hiljadu godina”, odnosno, više kao, tridesetak godina. I sa tim podatkom nikako da se “pomire” svi frendovi i frendice (brrr) koji su navikli da je ova stalno kod kuće, pa je zovu telefonom da vide šta radi. A pošto su to ljudi u godinama, očigledno im malo popušta koncentracija, pa se možda ni ne sećaju da su već zvali. Pre nego što pređem na konkretan slučaj, samo još jedan bitan podatak – baba je od onih što ustaju u pet a idu u krevet uveče “odma’ posle dnevnika”. I ja kao svaki dobar unuk odlazim da redovno provetravam i zalivam cveće, sve po redu i redosledu. Kad sam već tu, proverim i ko je sve zvao, pošto je baba, u napadu paranoje, odlučila da aktivira i Caller ID opciju. I pogledam, dan nakon što je baba otišla put Grčke, jedan broj telefona je zvao osam puta. OK … gledam dalje, drugog dana od puta, deset poziva, sa tog istog broja. Nemaju ni pravilan raspored, tri su recimo u roku od pet minuta, pa onda dva kroz tri sata, pa opet tri negde oko šest uveče i tako u krug. Trećeg dana zadesim se ja kod kuće baš kad je taj broj zvao (a kako i ne bih kad su mnogo manje šanse da se zadesim kad ne zove!): Ja: Halo? Baba2: (direkt bez uvoda) Jel se vratila baba sa mora? Ja: Nije, otišla je tek pre tri dana, neće ona još nedelju dana. Baba2: Aha, dobro, hvala! Naivno pomislim da je to kraj mukama fiksnog telefonskog uređaja koji mora da zvoni u prazno ko zna koliko dugo, i zaputim se svojim putem. Dolazim kroz dva dana, opet pogledam brojeve telefona – OPET ISTI BROJ ZVAO, i to iznova po 10 puta dnevno, u proseku. U čudu, zalivam cveće (“sem onog u uglu što se zaliva jednom u mesec dana, to nemoj da ti je slučajno palo napamet da zalivaš!”) i odlazim. Dolazim sutradan, pogađate, opet pozivi sa istog broja. I opet, zvoni još jednom: Ja: Halo? Baba2: Jel došla baba sa mora? Ja: Pa nije, rekoh vam da će tek u sledeći ponedeljak doći, nije ni na pola letovanja. Baba2: Hvala, prijatno! Ja: …old people… Guess what? Kroz dva dana, situacija se ponavlja, ali je ovoga puta Baba 2 (zvaćemo je tako) prevazišla i svoja očekivanja (verujem). Dan nakon što sam joj naglasio da baba neće doći još pet dana, tj. do sledećeg ponedeljka, pozvala je ukupno 26 puta (!) a drugog dana nešto manje – 22 puta. Sad je već situacija alarmantna, pa sam da budem iskren jedva dočekao da me ponovo pozove, što se, naravno, ubrzo i dogodilo. Ja: Da? Baba2: Jel stigla sa mora? Ja: Erm, pa rekoh vam da neće do ponedeljka, ali recite mi, jel neki problem, možda mogu ja da vam pomognem? Baba2: Ne, ne, samo da se čujemo nas dve malo! Ja: OK, ali neće pre ponedeljka doći. Baba2: Dobro, hvala! I sad evo, dok kucam ovo, interesuje me da li je opet pozvala i koliko puta, a pošto interesuje i vas, ne brinite, podeliću to sa auditorijumom. Šalji dalje! Pogledajte ceo članak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 hahaha za strip Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 ma ne verdi sa babama. usamljene su i šta uvrte sebi u glavu to je. nije ona zaboravila da je pričala s tobom, al aj da nazove tvoju babu za svaki slučaj da vidi da se nije ranije vratila. i onda posle omladina luda ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 haha, možda ima i toga :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts