Jump to content

Need medical attention

Recommended Posts

Imam opasan problem sa hrkanjem. Kad sam zdrav hrcem povremeno(mozda malo cesce :) ), ali u ovim zimskim periodima rasturam. Hrcem kad spavam na ledjima, na boku, na stomaku... Citao sam da hrkanje moze da sjebe srcku, jer dolazi do zastoja u disanju i do 10 sekundi. Kako se resiti ovoga?

ima da se kupi ona kao ukrasna posudica što se kači na radijator, tu sipaš vodu (dodaš i neki miris fin) i to ti vlaži vazduh i miriše lepo!

isao si verovatno u master fizikal. Oni mi nisu pokazivali vezbe, samo su mi vratili prsljen na mesto

Vezbe sam radio "unapred" ona savijanje ka napred i to mi je skvrcavalo misic i pomeralo prsljen. Inicijalna povreda je nastala na poslu kada sam server od 50 kila drzao u polucucem polozaju na glavi i namestao ga na šine.

sad radim unazad "grčenja" recimo i sad je sve kul

Sve vreme dok sam imao muku sa prsljenom bolnim, desni kicmeni misic je bio sav zgrcen i nekako tvrd

da, da dodam vezbe na unapred sam sam izmislio lol :)

prijale su mi strasno, ali eto i povredile me

Moja poenta je ipak lekar neka bude izbor za pitati!

Па јеботе ти си сам измислио вежбе, мени су показали:) Океј све то, међутим човека затеже тетива и пита шта да ради и то је ово што сам му рекао сто посто, не мора да се буде лекар сад за све. То нису специјалистичке вежбе које су ''чудне'' и шта ја знам, ово је комон нолеџ и нема шта да те сјебе ако радиш нормално. Најнормалнија вежба за истезање тог сегмента и то је то, те вежбе радиш ако ћеш на било који спорт, макар и најрекреативније могуће и не зовеш лекара лол. То сам хтео да кажем.

Такође, ти си био сјебан и узео си да радиш вежбе, нормално да ти треба консултација. Он не видим да је нешто сјебан него је само улолован, то је друго и за то иде стандардно одлолавање. Лупам, ако ош да радиш шпаге, радиш вежбе за истезање тога што ти треба, не идеш код лекара и кажеш ''е ја оћу да радим шпагу а нисам довољно разгибан лол'' :) Ти си био ''покварен'' и требале су ти вежбе да те ''поправе'' пре него што би могао да пређеш на нормалне, то је друга ствар и другачији је третман. Као што ја не смем да идем у тешу све док не поправим скроз леђа, али то не значи да је теша лоша сама по себи.

Ајде опиши ми те ''уназад'' вежбе пошто је то твоје спазам исто ко и моје, а ја спазма не могу да се решим од јуна.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

berem tresnje i jako se istezem "na unazad i na gore"

onda "zatezem luk i strelu" ali na gore

Ovatim stopalo iza i stojim na jednoj nozi i vucem jaaako nagore pa se naginjem i tako

"kontra most"

i istezanja u stranu

I to radim 20ak minuta

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

• 2 weeks later...

doktore, nesto mi je puklo u kolenu juce na fudbalu.

u pitanju je levo koleno i puklo je nesto sa spoljasnje strane,,

nije me bolelo do danas, nije mi naoteklo, ne boli me na dodir, samo teze hodam, ne boli me u stanju mirovanja, kada se oslanjam na levu nogu boli isto.

kapiram da su ligamenti i da bi trebao da snimam.. ali tesko POSTO NEMAM JEBENU KNJIZICU... izgleda da cu morati kod privatnika koji KIDAJU sa cenama :c

daj neki savet...

izgleda da mi se pomerio malo meniskus sto bi bila najbolja varijanta \o/

kao, to zna da pukne kada se pomeri, a posto mi nije oteklo koleno i ne boli me prilikom hodanja, za sada je iskljucio opciju da su ligamenti.

prepisao mi fizikalnu terapiju i neku mast (Gavez gel)

nema fudbala 2-3 nedelje... dobro je :)