Jump to content

Microsoft Sets Up Acquisition Deal With Nvidia

dNte

Recommended Posts

To avoid possible Apple acquisition (which was eyed for a long time), Microsoft has signed a deal with NVIDIA that could indicate a purchase of the graphics card giant.

source

nikad mi neće biti jasno kako random likovi znaju da će MS da fejluje u nečemu, a da im se mišljenje bazira na postojanju Viste ili Windows ME-a

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Highl1 je u pravu - odakle vam ideja da ce bilo shta biti fail samo ako je vezano za MS?!? Jel MS napravio brdo para sa xbox360, jel napravio brdo para sa Win7 ili su to samo priche za malu decu?! Nvidija ce se osecati mnogo bolje pod krilom MS-a, nego ovako gde je svi prcaju pochev od Intela, pa preko Apple-a i ostrashcenih AMD-ovaca koji zive u Srbiji i zemljama treceg sveta...

Ka ovome je sve ishlo vec duze vreme - i vrapci na grani znaju da je Nvidija htela da napravi svoj desktop CPU, ali joj Intel i AMD nisu dali zbog toga shto su monopolisti na x86 licencu. A onda je MS objavio da ce Windows 8 podrzavati ARM procesore i gle chuda, Nvidija objavljuje da razvija prvi 64-bitni ARM procesor!

Da ne pricham chiji ce GPU-ovi da budu u xbox720...

A Microsoft je napokon krenuo pravilno da troshi svoje milijarde - Skype, Nvidija, bash me interesuje shta je sledece u spisku za kupovinu.

А в чем сила, брат?

Nokia u svakom slučaju ne može solo, jer se Symbian platforma pokazala kao promašaj u Android/iPhone dobu.

Što se tiče preuzimanja Nokie, nije isključeno pošto je još u februaru Nokia najavila masovna otpuštanja i preorjentisanje na Windows Phone platformu.

činjenica je da se MS ne snalazi sa mobilnim uređajima, da je windows phone inferioran u odnosu na android i iOS (iako ima ubedljivo najbolji UI), a može se tvrditi i da je ballmer loš CEO. ja se nadam da će uspeti da uhvate priključak, jer se uopšte ne bih bunio protiv telefona sa nvidia čipom, nekim budućim winphone os-om koji lepo izgleda i ne zaostaje za konkurencijom :)

nVidia vredi trenutno oko 11 milijardi $. Ako pogledamo da su za Skype dali malo manje, to uopste ne deluje kao nemoguca kupovina. Neka neko proveri ali mi se cini da MS ima oko 30-40 Milijadi super likvidnih $. Mislim da je to info pre kupovine Skype-a. Ja iskreno ne bi voleo da se to desi.

srba objasnio

xbox360, win7, enterprise deo

win8 je takodje zanimljiv jer ce da objedini desk/nbook/tablete/telefone i sa nvidiom samo mogu da profitiraju na vise polja

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Highl1 je u pravu - odakle vam ideja da ce bilo shta biti fail samo ako je vezano za MS?!? Jel MS napravio brdo para sa xbox360, jel napravio brdo para sa Win7 ili su to samo priche za malu decu?!

da li je napravio brdo para ili ne, nije toliko vazno jer je, zbog postojeceg udela na trzistu i dilova sa proizvodjachima kompjutera, zaradio brdo para i sa VIstom. Mnogo je vaznije je da je sedmica ODLICHAN OS!

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad