Jump to content

Problem sa štampačem

Lucky

Recommended Posts

Mator je već ko biblija, pa dajte ono, makar mi pomozite da se lakše opredelim da ga bacim :)

Sve u svemu, štampač kao radi, poveže se itd, međutim, kada pošaljem zahtev da nešto ištampa, on uzme papir, krene da vrti onaj "točak" koji papir iz tray-a prebacuje "gore" na štampu, i taj "točak" gumeni prosto stane posle jedno 10 cm uvučenog papira, odnosno nakon što on sam napravi tipa četvrt-krug. Ali ne deluje kao da ga nešto glavi pa se on koči, bukvalno se nakon tog četvrt-kruga zakoči u sekundi. Papir onako krenuo "na gore" ali i dalje stoji najvećim delom u tray-u, može vrlo lako da se izvuče nazad, nije ni on nikako zaglavljen.

So, šta bi to moglo biti?

LOL

znachi pre pola sata na istom shtampachu shtampam 3 strane, za te tri strane imao sam josh 4 zaglavljena papira. sad sve kontam da otvorim topic da pitam do chega je, primetim topic problem sa shtampachem i reko aj da uletim i ja sa mojim pitanjem, kad ono isto oO

edit: moj je ustvari ML-1640, al to je to...

Edited by rev

hahaha ... a ja se taman ponadao rešenju problema! :)

Pazi, meni je pre dosta gutao papir tj. povlačio dva odjednom, pa onda zaglavi etc, onda ga nisam koristio neko vreme, probao sam pre par meseci, dogodio se ovaj zabag, batalio sam, sad ponovo, opet isto, pa reko daj da pitam.

Tako da, sad ako ti nađeš rešenje pre mene javi, i obrnuto :)

Ajde pa javi. :)

Mada nekad mi se desava i kad pustim na stampu nesto, da kao ne dobije signal i samo tako "bleji" , pa ga moram iskljuciti pa ukljuciti pa tek onda proradi. Mada ni ne krivim ga odstampao je mnnooooogo listova .

There are no miracles, there is no such thing as fate. Nothing is meant to be.

isti problem i isti stampac :D

mada cini mi se da se manje zaglavljuje kako sam poceo da stavljam manje papira, otprilike da bude debljina bunta oko 1cm .

ma isti q, ja sam probao i sa malim i sa vecim gomilama. ono shto sam primetio jedino da kad se "razradi" tj vishe shtampam odjednom ili chesto u nekoliko dana onda radi podnoshljivije, a kad ga ne diram duzhe onda bude katastrofa.

aj javljaj lale pa da se i ja bachim u operaciju :D mozhesh i da snimish neki instructional video pa da okachish na YT :D

E, probao sam i ja sa fiksom (lol) ali ne uspeva ... prosto, nije to baš tako kako piše u ovom uputstvu. OK, nisam mu ni poklonio dva sata vremena, što navodi lik tamo kao "a must", ali svakako ni početni koraci nisu kao oni opisani kod njih, ovo je ipak nešto drugačji štampač.

A ove dve stvari što pominju wudu i kruko ne znam ni šta su :)

Separator je taj tockic sto ima gumenu povrsinu, vremenom se ta guma potrosi i ne moze da povuce lista papira.

To je jeftino da se zameni samo ako mozes da nadjes neki servis koji radi to. Cak i da nadjes negde da kupis taj separator, uz servis uputstvo sa neta mozes sam da zamenis (ja sam menjao to na hp 5L lagano).

Edited by WuDu

People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing.

ma i meni se deshava isto ko i laletu, povhuche jedan papir i uvuche ga ~10cm (ali ga ne zaglavi) i onda samo zavergla tochkic i upali se lampica. znachi ako nabavim tochkic ne bi trebao da bude problem da ga uz sevisno uputstvo sam zamenim?

Edited by rev