Codeic Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Koliko neko treba da bude originalan na ulici da bi mu dali novac?! Ja uvek probam da nadjem nešto u dzepu ako vidim ona dva dečka npr u Knezmihajlovoj sa gitarama jer su mojih godina i sviraju rokenrol pa mi je zanimljivo, rade to zbog piva. Par metara dalje sam video nekog klinca koji je izigravao brejkdens, što je više ličilo na epilepsiju, valjda pucao na originalnost. Ne znam, ali ako već zaradjuješ tako, onda mi daj razlog da zastanem i ostavim kintu... Quote Obojeni program je brutalan bend! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Ne izlazim na ulice :c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 kao prosrpski orjentisan dajem onom liku sto svira frulu :D kad smo kod toga jeste primetili da su se trubaci pojavili u knezu i tezgare :D kriza bas udarila Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Dva lika u prolazu kod zelenjaka, ne sviraju zajedno. Jedan je matori, sa nekim omg hepi facom i svira fine pesme. Drugi je mladi neki lik, svirao je dzoni kesha. Mislim da sam im ostavio oko 500 dinara svakom dosad i ne zalim ni paru. :) Quote There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Zadnji put sam dao jednom matorom liku koji svira gitaru i peva u tramvaju a da pritom nije bila ceca a sigurno ni nista mladje od 10-15 godina a vrlo je moguce da je i sam izmislio pesmu koja je zvucala kao da je covek stvarno muzicki obrazovan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 uglavnom ovima shto sviraju po ulici i to samo ako nabodu neku pesmu koju volem:P:) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konfuzni Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 uglavnom dajem nekome ko svira neku ziku koja se meni svidja , ne ove nase folkere ili nesto slicno , pre bih rekao nesto izvorno :) Quote I wish that BACKSPACE works in life!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 (edited) ima jedna baka koja vec godinama s'vremena na vreme "prodaje cvece" na uglu narodnog fronta i kneza milosha. pod navodnicima jer zapravo odnekle ubere neko obichno poljsko cvece, lepo aranzhira i donese desetak buketa pa to prodaje. vidjao sam je i po snegu i po kishi i na 40 stepeni. cena buketa je 20-30 dinara, shto znachi da ona u tom jednom dolasku ne zaradi vishe od 300din i to samo zato shto joj ponos ne dozvoljava da sedne i prosi, em se ne bi maltretirala da ide ko zna gde da bi to cvece nabrala, em bi zaradila mnogo vishe, poput onih prosjaka ispred crkve par desetina metara nize koji se ubijaju od kinte. tako da kad god je vidim kupim dva buketa, dam sto kinti uz neki komentar tipa "samo 30 dinara za ovakav buket? m'aaajtee molim vas" i onda posle dam mami i baki po jedan, em pomognem zheni, em obradujem svoje, em kuca lepo mirishe, za 100 kinti nije losh poso taj lik shto svira dzoni kesha je isto mnogo dobar, samo shto retko kad prolazim kroz taj prolaz, najcheshce pretrchavam ulicu i onda ga ni ne vidim :? isto tako kad god imam metalce neke u dzepu dam bilo kom prosjaku jer mi u suprotnom neretko ispadnu kad god sednem negde, pa bar da neko ima vajde. e da, i uvek dam onim carevima kod skca/cvetnog trga, koje dodushe ne vidjam chesto u zadnje vreme, koji ti pridju sa spikom "e brate jel imash deset kinti za pivo?". ono shto mi je kul jeste shto kad piju pivo i prodjem pored njih onako me pozdrave dizanjem flashe, iako im se sto posto posle tog piva pije josh jedno jednostavno uzhivaju u onome shto sad imaju i tad ne cimaju nikoga za lovu, a tek posle kad to presushi onda pokushavaju da skupe za josh. Edited February 19, 2011 by rev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Ako imam kod sebe, dajem svima osim klincima i zenama sa decom, jer u oba slucaja iskoriscavaju decu, a kakve sam stvari cuo, mozda su tu bebu i kupile da bi vise zaradile. Pogotovo mi je drago da dam onima koji rade nesto, a ne samo prose, koliko god to bilo nespretno uradjeno (dal pevanje, ciscenje prozora ili sta vec). Ne znam, prosjaci su mi slaba tacka i uvek se malo ubedacim ako nemam da dam i gadni su mi ljudi koji ih teraju u picku materinu kao da gubu imaju... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Codeic Posted February 19, 2011 Author Report Share Posted February 19, 2011 Bio je onaj lik sa slikama naslikanim sprejevima, koji je imao "kutiju za pivo"... Quote Obojeni program je brutalan bend! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Ima neka baba na ćošku Gepratove i K.Miloša koja pere stakla, prilično je ovako nenametljiva, možda je to ta ista koja prodaje i cveće? Stalno je u nekom plavom "kaputu" da ga tako nazovem. Njoj dam pare i naravno kažem da mi ne pere stakla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 pa dajem i to se uglavnom deshava u GSPu. Kada god imam sitnish, uvek dam i to su cigancici koji pevaju da skrpe za hleb. a postoje i cigani koji nose sliku nekog deteta koje boluje od neke bolesti i po tramvajima traze pomoc, to mi nesta smrdi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
REAL~ Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Bas juce kad sam bio u NSu dao sam nekom liku sto stoji ispred meka i svira gitaru, i stvarno lepo zvuci to sto svira i peva. I prosli put pre neke 2-3 nedelje isto je bio tamo, valjda svira svaki dan? A ovako kod mene po gradu dam kad imam uglavnom isto tako ako se nadje neko ko svira. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Na glavnoj Autobuskoj stanici jedna baka cesto prodaje crkvene kalendare i lepeze. Kada putujem negde a ona prodaje obicno kupim nesto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Jednom dekici na ulici, jedini koristi "molim vas" i "izvinite" kad trazi pare. Sve ostale oteram u tri lepe, posebno decu. Mislim da sam jedini kome je vise zao starih ljudi od dece. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w()()() Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 onom dedi u knezu shto svira frulu, deda car :D Quote na terasi se spasi lesli se vraca kruci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Jednom dekici na ulici, jedini koristi "molim vas" i "izvinite" kad trazi pare. Sve ostale oteram u tri lepe, posebno decu. Mislim da sam jedini kome je vise zao starih ljudi od dece. Nisi, i meni je. :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 krenula mi je suza od revove priče za baku sa buketima. ima isti takav deda kod tome u kolarčevoj, al su mu buketi nešto bezobrazno skupi, jednom sam se zajebao. baka kod crkve deluje kao real deal. par puta je u knezu blizu trga neki lik svirao saksofon, njemu sam dao keša. što neko reče, generalno dam neku siću kad neko gotivno svira, a prosjacima i ovima što siluju neki instrument jok. naravno, najgori su ovi sa kartama za pozorište, pomoći za decu i sl. koji te po pet puta povuku za rukav dok dođeš od terazija do trga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUBE Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Bas juce kad sam bio u NSu dao sam nekom liku sto stoji ispred meka i svira gitaru, i stvarno lepo zvuci to sto svira i peva. I prosli put pre neke 2-3 nedelje isto je bio tamo, valjda svira svaki dan? A ovako kod mene po gradu dam kad imam uglavnom isto tako ako se nadje neko ko svira. Taj lik je car, i stvarno odlicno zvuci, kad god prolazim tuda , dam sitnis ! Quote There are no miracles, there is no such thing as fate. Nothing is meant to be. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Ima neka baba na ćošku Gepratove i K.Miloša koja pere stakla, prilično je ovako nenametljiva, možda je to ta ista koja prodaje i cveće? Stalno je u nekom plavom "kaputu" da ga tako nazovem. Njoj dam pare i naravno kažem da mi ne pere stakla. aha, primetio sam i ja tu babu...za razliku od onih bezobraznih cigana koje moras metlom da teras od kola ona je bas neprimetna, dodje zao coveku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Codeic Posted February 19, 2011 Author Report Share Posted February 19, 2011 (edited) Bas juce kad sam bio u NSu dao sam nekom liku sto stoji ispred meka i svira gitaru, i stvarno lepo zvuci to sto svira i peva. I prosli put pre neke 2-3 nedelje isto je bio tamo, valjda svira svaki dan? A ovako kod mene po gradu dam kad imam uglavnom isto tako ako se nadje neko ko svira. duga kosa? djontra, najveci car u novom sadu Edited February 19, 2011 by Mungoso Quote Obojeni program je brutalan bend! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Obicno dam svakom ko "pokusava" nekako da zaradi, gancijima po gsp-ovim vozilima sto sviraju/pevaju sa klincima, "ulicnim umetnicima" cesto izadjem u susret, itd. Dok ove babe sto sede na ivicnjacima sa ispruzenom rukom, i ganci zene sa sitnom decom po semaforima obicno zaobidjem. Ponekad i uputim koju ruznu rec u njihovom pravcu :D Uvek sam spreman da bilo kakav trud nagradim, jer potrudili su se koliko toliko svojim sviranjem ili tako nekim vestinama. A ove prevaranti, sto kucaju na prozor, vuku za rukav: "Daj neki dinar?!" ne mogu ocima da vidim. Mada ima i onih invalida, koji stvarno ne mogu nikako da zarade pa su prinudjeni da prose(gled'o sam emisiju :D), ali uglavnom se oni razlikuju od ovih prevaranata. Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 (edited) Dok sam se vracao sa faxa redovno sam prolazio ulicu Kraljice Natalije. I na raskrsnici sa Kneza Milosa uvek bleje romi i peru stakla. Skoro svaki put mi operu stakla i ja im uvek dam neke novce. Medjutim, jednom prilikom sam rekao da mi ne operu stakla jer nemam nista da im dam, ali je cigojner na to rekao 'ma ne moras da mi platis ja cu da ti operem stakla'. I naravno dao sam mu pare posle toga i neke bombone koje sam imao. Kada sam posle 3,4 dana prolazio tuda isti taj ciga me cima da mi opere stakla i ja mu kazem da ne treba jer stvarno nemam nista da mu dam, i na to ce on meni 'ajde brate, daj nesto, prosli put sam ti prao za dzabe'(i to sa besnom grimasom). Od tog dana stek za rome kod mene vise ne postoji. Inace, sviracima na ulici dajem pare ako me iznenade repertoarom, na sve ostalo sam ravnodusan. edit: tek sad videh podnaslov. sry :) Edited February 19, 2011 by rockdudbg Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotru Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 (edited) dajem matorom sto svira usnu harmoniku u podzemnom, mada retko nabasam na njega sto se tice kubanaca, jednom sam dao cigi klincu samo da bi prestao da grize naslon od sedista u autobusu :/ Edited February 19, 2011 by Dr. Steinman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LESkOpoz Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Ja uvek probam da nadjem nešto u dzepu ako vidim ona dva dečka npr u Knezmihajlovoj sa gitarama jer su mojih godina i sviraju rokenrol pa mi je zanimljivo, rade to zbog piva. e, oni su mi bas kul, jer se vidi da ne rade to zbog kinte, nego im je jednostavno lepo, i uzivaju ljudi dok sviraju i pevaju, i stvarno mnogo postujem to. Plus sto imaju odlican repertoar, a i zaista su dobri. Samo, ne znam da li su stranci mozda u pitanju? Nisam siguran, jer imaju bas dobar akcenat. I odusevi me lik u onom prolazu kod Terazija sto svira saksofon. Uvek mi je milina da stanem i poslusam ga, fantasticno mi popravi raspolozenje. :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts