Jump to content

Problem sa monitorom

Pipboy

Recommended Posts

Monitor je LCD Philipsov od 22". Pre nekog vremena sam primetio (što ne znači da nije bilo od ranije) kao nekakav fini šum i komešanje na slici i to samo kad gledam ekran pod određenim uglom (od "dole") i samo kad je određena boja na ekranu (npr bela, ali primećujem i na ovom dark skinu za rur, npr.). Prvo sam mislio da je neispravna struja, kačio monitor na drugi šteker i ostaje isto. Onda sam prčkao po drajverima, da vidim da nije negde u 2D prikazu uključena neka glupost (tipa film grain ili slično, jer na to najviše liči). Šta može da bude, odnosno da li je ovako nešto zapravo normalno (kad se gleda pod tim uglom na beloj pozadini, baš se jako primećuje, kad se normalno sedi ispred monitora, mora baš da se zadubim da bi primetio taj "efekat").

Nisam to ranije primećivao (ili nisam obraćao pažnju), da li to možda ima veze sa tim što sam jednom prilikom na monitor kačio dva kompa u isto vreme (jedan na DVI izlaz, jedan na VGA klasičan), jer sam to počeo da primećujem posle toga otprilike.

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

vga ili dvi?

eto ja pitam a ti editujes :)

Ako je preko vga kanala taj sum, probaj da li se javlja i preko dvi

Konkretno kod mene na 22" samsung, sa vga imam to, sa dvi nemam

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Na DVI :(

VGA kabl mi je atečovan za monitor (sad baš nisam siguran dal može da se otkači ili ne), i landara ispod stola forever alone, jedino što sam tom jednom priliom kačio drugi komp pored svog, pa sam direktno sa monitora prebacivao sa jednog na drugi (ima dugme na monitoru kojim se svičuje sa DVI na VGA, pretpostavljam da je zato i napravljeno da bi nakačio dva kompa i da to valjda nije razlog što se javlja ovo sranje sada).

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

• 2 weeks later...

Da ne otvaram novu temu oko frke sa monitorom.

Stari Samsung flet, 17", u radu mu se pali konfiguracioni meni i ostaje upaljen ili se sam i ugasi. Koliko ja znam tom meniju se pristupa samo 'hardverski', preko dugmeta.

Da li mu je odzvonilo? Ako moze nesto da se uradi, zna li neko neki krsten servis? :)

Ima li smisla kupovati polovan monitor?

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

Da ne otvaram novu temu oko frke sa monitorom.

Stari Samsung flet, 17", u radu mu se pali konfiguracioni meni i ostaje upaljen ili se sam i ugasi. Koliko ja znam tom meniju se pristupa samo 'hardverski', preko dugmeta.

Da li mu je odzvonilo? Ako moze nesto da se uradi, zna li neko neki krsten servis? :)

Ima li smisla kupovati polovan monitor?

Naravno da ima smisla kupovati polovan monitor ... samo zavisi u kakvom je stanju. Inace da sam se zatekao u ovakvoj situaciji a da protom nemam para za nov monitor ja bih kupio polovan. Vidi u delu ,,Mali oglasi" el ima neki polovan za prodaju. Jos ako nadjes neki da je bar jos 1 god. pod garancijom ... Bingo.

PS: ako resis za uzmes polovan ... obavezno proveri da nema mrtvih pixela i i tako nekih gluposti zbog kojih bi se posle kajao.

Pozz :D

How much wood would a woodchuck chuck

If a woodchuck could chuck wood?

A woodchuck would chuck all the wood he could

If a woodchuck could chuck wood!