Jump to content

Gde ima?


Recommended Posts

Tone mesa švercovanog s Kosova završavaju u trgovinama

BEOGRAD - Osmočlana grupa koja je u proteklih šest meseci sa Kosova prokrijumčarila 50 tona goveđeg i svinjskog mesa uhapšena je prekjuče na putu Požega – Užice. Osumnjičeni se terete da su preko razrađenih švercerskih kanala u centralnu Srbiju prebacivali meso poreklom iz Argentine i Brazila, vredno 20 miliona dinara.

Svinjetina i govedina su prodavane u mesarama Miloša Radovanovića (43) iz Čajetine i Slavoljuba Botočanina (56), vlasnika „Zlatibora” iz Valjeva.

Pored njih, uhapšeni su i Milojko Savić (36) iz Čačka, Dejan Božić (39) iz Kraljeva, Dragoljub Zvicer (55) iz Zvečana, Rade Zubac (49) iz Kraljeva i braća Nikola (31) i Igor (36) Ranković iz Raške.

Savić je na Kosovu nabavljao meso i kamionima ga prebacivao preko ilegalnih, ali i legalnih prelaza na administrativnoj liniji prema Srbiji. Meso je dalje švercovano do Čajetine i Valjeva, odnosno do mesarskih radnji osumnjičenih Radovanovića i Botočanina.

- U specijalnom bunkeru u kamionu, kojim je upravljao Zvicer, krijumčarili su tonu i po svinjskog i više od tone goveđeg mesa. Ispred kamiona je išao automobil koji nazivaju „čistač” i čiji zadatak je bio da kontroliše da na putu nema policijskih patrola - kaže sagovornik „Blica” blizak istrazi. Utvrđuje se da li su šverceri meso prodavali i u nekim drugim radnjama širom Srbije.

- Protiv osumnjičenih vlasnika mesarskih radnji bilo je anonimnih prijava zbog niže cene mesa, što je bio jedan od signala da meso ne nabavljaju legalno - kaže naš sagovornik iz Ministarstva poljoprivrede i dodaje da je šverc hrane, posle krijumčarenje droga, najunosniji posao.

Sagovornik „Blica”, koji je upućen u prilike oko šverca sumnjivog mesa, kaže da se, pored svinjetine i govedine, krijumčari i piletina.

- U poslednje vreme smanjen je šverc mesa sa Kosova i Metohije, i to zahvaljujući brojnim presecanjima krijumčarskih kanala i hapšenju osumnjičenih - kaže on.

Link to comment
Share on other sites

Opšte je poznata stvar da meso u proizvodima "Zlatibora" je iz Argentine i Brazila, samo me zanima koja je bila njihova politika u vezi toga ? Da li su imali neku priču kao pokriće ili je to zvanično, pa su sada navatali grupicu koja je još dodatno uvozila van zvaničnog registrovanja ? 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Cela "zidana" strana ka nasipu, tj sve radnje u kojima se valjao tekstil na meru, sundjeri and stuff :/

Ako si zaista ozbiljan, onda yu sorbon radnje, ima jedna na bulevaru kod costa kafe i golub picerije, baš sa te strane, onda imaš kad se penješ balkanskom sa desne strane nekoliko radnji koje to valjaju.

Tu bi trebalo da nađeš laganica.

Link to comment
Share on other sites

to je jos uvek deo buvljaka :D a ne ceo buvljak :D

:tf:

u smislu da nema tih radnji na koje je mislio^^

Ako si zaista ozbiljan, onda yu sorbon radnje, ima jedna na bulevaru kod costa kafe i golub picerije, baš sa te strane, onda imaš kad se penješ balkanskom sa desne strane nekoliko radnji koje to valjaju.

Tu bi trebalo da nađeš laganica.

Blagodarim, provericu tu na bulevaru, u balkanskoj mi neko rece da je trazio relativno skoro i da sundjere ne drze...

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...