Jump to content

Harry Potter and the Deathly Hallows


uk1g

Recommended Posts

Gledao ja danas, i utisci su sledeći

/* potencijalni spojler u nastavku */

1. Ko nije gledao prethodnih par delova (npr ja), imaće poteškoća da pohvata ko je ko i šta se tačno dešava, pošto ima minimum objašnjavanja, bukvalno se direktno nadovezuje na prethodne događaje.

2. Tempo radnje je izuzetno spor, mogli su glatko oba dela da spakuju u jedan (koji bi doduše trajao tri sata, umesto dva puta po dva i po), ali eto, što da uzmu pare za jedan film ako mogu za dva, a tehnički snimaju jedan.

3. U par momenata glavni glumci, ne mogu da kažem da glume preloše, ali postoje deonice (vidi tačku 2) gde su totalno u "leru", neubedljivi, prazni, bez emocija.

4. Iznenadio sam se koliko su od prvih delova koji su svi šareni i gde je najstrašnija stvar kada se pojavi velika zmija, lik sa dve face i tako te stvari, dogurali do izuzetno mračnog filma koji deluje kao da nema apsolutno nikakvog izlaza iz onoga što ih je snašlo, plus što zagine nekoliko pozitivnih likova, osećam da će klinci (osim ako se nisu toliko promenili sad) da budu skenjani do jaja.

I tako, može da se gleda, ako je udoban bioskop i niste u prvim redovima. Pozitivna strana tačke 4 je što nema roditelja koji čitaju titlove premaloj deci.

Link to comment
Share on other sites

To je zato sto je zaplet manje-vise trivijalan. Problem koji sam primetio kod filmova za razliku od knjige (osim poslednje) je sto niti se koncentrisu na likove niti na sam zaplet, vec na akcione i CGI scene (koje su zaista vrhunske i zanimljive). Hocu da kazem da dok citas knjigu sve je to sta rade glavni junaci koliko-toliko opravdano i postoji sasvim dobar razvoj njihovih licnosti kroz knjege. Toga u filmu nema. Medjutim, poslednja knjiga je najvise od svih plot driven i meni je to licno smetalo, mada je to i logicno s obzirom da je kraj serijala i kada svi znaju da ce se epopeja zavrsiti. Tako da, nije to sve toliko lose, a ja sam skoro odgledao Half-Blood Price-a i bio sam zapanjen dobrom glumom. Mozda sam ocekivao mnogo manje, pa se ispostavilo da su solidni...

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja sam takodje ljubitelj Harija, i gledao sam skinuo svih 6 delova prethodnih dvdrip lepo seo i odgledao po ne znam koji put.

Malo su usrali ovo sa poslednjim delom odnosno poslednji deo u dva parta, jos drugi part tek u Julu 2011.. to je totalna glupost. Premisljam se da odem do Bg-a i odgledam taj I part ili da cekam jul kad izadje i drugi i odgledam oba. Sve u svemu prelistao sam sve trailere na tubu i do jaja su, tj do jaja su onome koji je gledao i koji se uziveo u pricu kroz prethodne delove..

ovaj deo uvek zabada.

Link to comment
Share on other sites

mislim da odavno nisam gledao film koji toliko traje a toliko se ništa ne dešava. mirne duše su mogli da spakuju sve u 45 minki, a traje 2 i po čuke

bilo mi je mega zabavno na projekciji, bio na onoj od pola 5 sa gomilom dečurlije koja viče vauu i uzbudi se pa priča posle svake napetije scene

E tacno to

Danas ga odgledah, dosadan film u pizdu materinu

Da nisam citao knjige smorio bi se ko sarma na projekciji...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...