peja_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 kako ne moze, evo nacrtao si sam 6 i 6 u ogledalu, a nije ono sa slike The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Eto predstavi mi 6 u ogledalu drugacije od onog gore, a da ga pritom ne rotiras da bude polozeno.Pa nigde nisam rekao da je objasnjenje 6 i 6 u ogledalu vec 9 i 6 u ogledalu. ZNACI DEVET I SEST U OGLEDALU ILI SEST I DEVET U OGLEDALU. Znaci kombinacije 9 i 6 ne 6 i 6. Nauci da citas. OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 trebao sam da stavim veći trollface u onaj post očigledno Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 tvoja poslednja slika je 6 i 6 u ogledalu, a nije prikaz kerova edit: rekao si meni u nekom replyu The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Koje ste vi budale. :))) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Moja poslednja slika je prikaz kako se TVOJE objasnjenje moze pogresno shvatiti (ono 66 sa jednom sesticom rotiranom za 180 stepeni). OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 ALI JE UJEDNO I PRIKAZ KAKO SE TVOJE OGLEDALO MOZE POGRESNO SHVATITI 6 okrenuta za 180 stepeni je 9. 6 gledana u ogledalu je ono sto tebi treba. Nauci da se izrazavas. znaci moje 6 rotirano za 180 si zamenio sa 6 u ogledalu. ovo na slici je 6 u ogledalu, a nije isto kao na slici sa kerovima The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 6 okrenuta za 180 stepeni je 9. 6 gledana u ogledalu je ono sto tebi treba. Nauci da se izrazavas. Pa ne, kad se kaze rotirano za 180% zna se na sta se misli kad se gleda 2d prikaz. To sto ti nisi znao da smislis u glavi bolje objasnjenje govori o tvojoj inventivnosti E i da, prvo je 9 pa onda 6 u ogledalu ili je prvo 6 pa onda 9 u ogledalu. Jasno je meni kako ga ti rotiras ali si boon either way jer recenica 6 rotirano za 180 stepeni to ne govori, 6 u ogledalu govori. Ne vadi iz konteksta. Moje prvo objasnjenje cele slike je u ovom drugom kvotu jer smo prvo drvili oko predstavljanja te slike bez rotacija u 3d koordinatnom sistemu vec na 2d slici. OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 to si rekao tek kasnije kad smo vec apsolvirali sve i uveli sve varijable i krenuli da objasnjavamo kao da ne postoji slika i rasprava, ja sam ti kvotovo tvoj prvi odgovor The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 U kom ja nisam dao opis cele slike vec samo tvoje rotacije, jer nisam ni gledao sta ti je prvo. OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 a? The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Aknem ti do dna. OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Ne vadi iz konteksta. Moje prvo objasnjenje cele slike je u ovom drugom kvotu jer smo prvo drvili oko predstavljanja te slike bez rotacija u 3d koordinatnom sistemu vec na 2d slici. Ne vadi iz konteksta. Ne vadi iz konteksta. Ne vadi iz konteksta. može lock sada :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 btw evo ti 9 i 6 u ogledalu nisi lepo objasnio mohi The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Napisi sad 6 na parcetu papira, idi u kupatilo do ogledala i bez da okreces sesticu naopacke ili horizontalno probaj da vidis ovo sto si ti nacrtao. OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 a ti uzmi pa pogledaj sliku, pogledaj da je vec napisano 69 i da je receno da nije, pa procitaj post gde se kaze da je 6 i rotirano 6 i nakon svega toga zamisli nesto sto nije na slici sa kerovima onda dodji ovde da ti kazem da si glup The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Postajes ocajan pejo :D a teras mene da se ponavljam. Neko ko je iz one slike video 69, sa tvojim objasnjenjem i dalje nece kontati kako je to predstavljeno. OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 neko ko je sa one slike video 69, iz tvog objasnjenja vrlo lako moze videti i ovu moju poslednju sliku The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Napisi sad 6 na parcetu papira, idi u kupatilo do ogledala i bez da okreces sesticu naopacke ili horizontalno probaj da vidis ovo sto si ti nacrtao. govorimo o zamišljanju šestice u ogledalu, nemoj da si tako ograničen da ti treba papir i ogledalo da bi vizuelizovo tu šesticu, moze i ovako kako je peja nacrtao. ali ako hoćeš možemo i po tvom, ja recimo imam ogledalo na plafonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 govorimo o zamišljanju šestice u ogledalu, nemoj da si tako ograničen da ti treba papir i ogledalo da bi vizuelizovo tu šesticu, moze i ovako kako je peja nacrtao. ali ako hoćeš možemo i po tvom, ja recimo imam ogledalo na plafonu Au brate al si ti glup :( Ne moze tako kako je peja nacrtao jer ono nije sestica u ogledalu. Kakve veze ima gde ti je ogledalo, odraz sestice u ogledalu je uvek isti. Ako je okreces onda to vise nije sestica pa samim tim nije ni odraz od sestice. OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 ko je procitao sve ovo pravac ovde -> http://forum.klanrur.rs/index.php?showtopic=234916069&view=findpost&p=1637289 The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 (edited) Au brate al si ti glup :( Ne moze tako kako je peja nacrtao jer ono nije sestica u ogledalu. Kakve veze ima gde ti je ogledalo, odraz sestice u ogledalu je uvek isti. Ako je okreces onda to vise nije sestica pa samim tim nije ni odraz od sestice. Sve zavisi od perspektive, jeste odraz šestice u ogledalu uvek isti ako je ogledalo paralelno sa šesticom i posmatrač je paralelan i sa šesticom i sa ogledalom. a šta ćemo sa ovim (s tim što je ogledalo pod uglom od 30 stepeni recimo -edit- niži deo prema posmatraču!) dakle, ovo gore je ono što je peja nacrtao. problem? Edited October 27, 2010 by BLACK JESUS IS BLACK Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 ali on nije rekao kakvo ogledalo i kakva sestica, nije lepo objasnio The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Ko pravi ovaj forumski rat vizuelnih zapazanja i zakona... samo da zna da ova rasprava vec 4 sata ide i paralelno na ircu. Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 ne lazi, na ircu je krenulo pre 10 minuta (dobro, i u prvih 10 minuta) The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts