Dule_smor Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 ja uvek svucem do 3ce brzine(neretko i do 2ge skolski),lagano kocim i na 20m od npr. semafora ubacujem u ler i nadam se da ce se upaliti zuto da mogu da ubacim oma u drugu i krenem prvi od sve dece!!!...inace to sa 5tom brzinom pa lerom i kocnicom Dule mi zvuci totalno nebezbedno,izbegavaj :P pa ne kazem da iz pete i sto na sat pustim u ler i kocim jebote:)...nego kocim dok je u brzini pa kad mu padne broj obrtaja na 1.5k recimo (sto je nekih 30km/h u trecoj na mojim kolima) izbacim iz brzine i nastavim da kocim...uostalom ko jos vozi po gradu petom 100 na sat:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 pa dobro, ovde je diskusija o teoriji:) ja u praksi cesto ubacim u ler i onda kocim. ako sam bas raspolozen da kao budem okej, onda kocim motorom do trece i onda me mrzi, pa opet ubacim u ler. ali pricamo u sustini sta je najbolje, pa otud i diskusija. pa mora i kocnicom da se koci malo, cemu bi sluzila inace:)...ne znam, meni je to cimanje, ubacivati iz 4>3>2>1 da bi jebeno stao...radije cu ga pustiti u ler i kociti jebenom kocnicom pa makar menjao diskove svake 2 godine:) lol pa naravno da ces i kocnicom, ali ako ces cetvrtom da ides tries i da kocis kocnicom, onda slobodno ubaci u ler, pa koci kocnicom, to ocu da kazem:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 nista dule, nadjemo se ti i ja kolima, uzmemo kilo rakije i odemo na poligon na banjici da raspravimo to u praksi :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 uostalom ko jos vozi po gradu petom 100 na sat:) inace i ja vrlo cesto iz 3,4,5 ubacujem u ler ako idem do nekih 50,60. jednostavno,lakse je i nema bespotrebnog cimanja. naravno,ako je veca brzina u pitanju ili neka zustrija voznja,onda se salta u nizu i koci propisno. :) Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 (edited) dal je moguce da se o ovome raspravlja tolko, ja sam ubedjen da 99% ljudi potpuno na isti nacin menja brzine, samo to drugacije objasnjava :D isto kao i mitch, u gradskim uslovima do 50 kocim tako sto ubacim u ler i kotrljam se :D ja sam na ladi bas przio kvacilo, jer sam bio ubernoob i ulica mi je strma jako, kolko sam skontao lamela se najvise sjebava u tom medjuprelazu, znaci najbolje je ili skroz pusteno ili skroz pritisnuto kvacilo, zato sad gledam da sto brze elegantno pustim kvacilo (a da se ipak auto ne cimne), i naravno od kuce krecem pod rucnom :D Edited September 2, 2010 by rejven Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Kako bre ugasi se auto? :) možda hoće malo da se cimne, ali ne može da se ugasi ako pustiš kvačilo a on se kreće... ma nisam dobro prochitao.. mislio sam ako si u chetvrtoj pa pustish kvachilo a ne u leru :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 ...meni je to cimanje, ubacivati iz 4>3>2>1 da bi jebeno stao... kakvo crno morotno kocenje kolima u prvoj nesreco?! gde si ovo cuo/video? ako upotrebljavas motorno kocenje do prve i u prvoj, realno se mozes pozdraviti sa lamelom odma'! a verovatno i sa jos nekim delovima. ja uvek svucem do 3ce brzine(neretko i do 2ge skolski),lagano kocim i na 20m od npr. semafora ubacujem u ler i nadam se da ce se upaliti zuto da mogu da ubacim oma u drugu i krenem... u ovom slucaju mozes da drzis drugu opusteno, ne moras da ga izbacujes u ler... Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 kakvo crno morotno kocenje kolima u prvoj nesreco?! gde si ovo cuo/video? ako upotrebljavas motorno kocenje do prve i u prvoj, realno se mozes pozdraviti sa lamelom odma'! a verovatno i sa jos nekim delovima. Posle ovoliko price ljudi opet isto drve :| Nece mu se sjebati lamela ako koci motorom u prvoj brzini al ce se jebati motor ako prebrzo ide pa mu obrtaji skoce dosta kad ubaci u prvu blablabla i generalno prva sluzi samo da se pokrene iz mesta i za jako strme uspone. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Posle ovoliko price ljudi opet isto drve :| Nece mu se sjebati lamela ako koci motorom u prvoj brzini al ce se jebati motor ako prebrzo ide pa mu obrtaji skoce dosta kad ubaci u prvu blablabla i generalno prva sluzi samo da se pokrene iz mesta i za jako strme uspone. i kaldrmu na Kosancicevom vencu Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 kakvo crno morotno kocenje kolima u prvoj nesreco?! gde si ovo cuo/video? ako upotrebljavas motorno kocenje do prve i u prvoj, realno se mozes pozdraviti sa lamelom odma'! a verovatno i sa jos nekim delovima. hehe, pozdrav...citaj sta pisem bre, ja to ne radim nikad, al vidim da dosta ljudi praktikuje to postepeno prebacivanje u nizi stepen prenosa pri kocenju, zbog neke "sigurnosti"...a to 1 sam napisao po inerciji, nisam ni mislio da je neko tolika sisica da koci motorom i u prvoj:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 klio sport u petoj sa 100 na sat?! :O :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 klio sport u petoj sa 100 na sat?! :O :D pa da... na 3000 obrtaja :) nisam mislio u fazonu ''kako ga przim'' vec sam samo odgovorio potvrdno na duletovo ''ko jos vozi petom u gradu 100 na sat''. nekad ubacim i u sestu. :) Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 koji si ti car! ne vadi se sad, pwnovao te skrimke, clio je sranje! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 pa ako je sranje,ajde na crtu!!1 isprozivaj me za sve,ali clia ne diraj! :D Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 jel sport v6 2.0? kad ces da mi das jedan krug :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 (edited) mislio sam u fazonu slabo ga przis, przenje bi u tim kolima po meni bilo u trecoj 100 na sat, ali normalna stvar da neces da ga maltretiras stalno. :) a da je brza voznja po gradu, jeste. :) edit: u al ste brzi. :D Edited September 2, 2010 by skrimke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 (edited) jeste 2.0,ali nije v6... taj v6 je vrlo redak primerak,cak mislim da nema ni jedan u srbiji. ovakav je (ovaj desni,pored brata sa panorama krovom i spojlerom) a za krug mozemo da se dogovorimo,na nekom okupljanju ili slicno. taman da vidim kako to dule salta :) @skrimke: pa ne,vise sam mislio 100 na sat u sestoj kao neka laganija voznja,kroz kneza milosa (uvece),sajam,nbg ili slicno. a kad se przi,onda se przi. tada se peta brzina i ne koristi.2,3,4 su sve sto mu treba.. :) Edited September 2, 2010 by Mitch Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 jos da nije u beloj boji bio bi do jaja:)...nista, organizujemo rur car show sa nocnim trkama, kao u fast and furious! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 ma koliko da ne volim reno, ovaj klio 2.0 je dobar skroz :) Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 kad smo kod brzina... za Suzuki SX4 1.5 & 1.6 benzinske motore: odabir nizeg stepena prenosa: iz 2. u 1. ------------------------- 50 km/h iz 3. u 2. ------------------------- 90 km/h iz 4. u 3. ------------------------- 135 km/h iz 5. u 4. ------------------------- 180 km/h ovo je maksimalna brzina kojom auto treba ici da bi se bezbedno presaltao u nizi stepen prenosa bez rizika za kvar, bla-bla... mada, ne znam ko bi vozio 50 u prvoj, 90 u drugoj i 135 u trecoj. i 180 u cetvrtoj mi je science fiction. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 Jeste da imam robota, ali mogu da kazem da kada ga przim maximalno u manuelnom modu, obichno idem: max 30-35 km/h u 1 max 70-80 km/h u 2 max 110 km/h u 3 (obichno na otvorenom putu prilikom preticanja, poshto je treca brzina jako elastichna na Swiftu) 4 brzina moze da ide jako daleko, nisam nikada toliko brzo vozio da bi mi motor ishao preko 5000 obrtaja u chetvrtoj brzini (tj. nisam vozio preko 160 km/h). Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 kad smo kod brzina... za Suzuki SX4 1.5 & 1.6 benzinske motore: odabir nizeg stepena prenosa: iz 2. u 1. ------------------------- 50 km/h iz 3. u 2. ------------------------- 90 km/h iz 4. u 3. ------------------------- 135 km/h iz 5. u 4. ------------------------- 180 km/h ovo je maksimalna brzina kojom auto treba ici da bi se bezbedno presaltao u nizi stepen prenosa bez rizika za kvar, bla-bla... mada, ne znam ko bi vozio 50 u prvoj, 90 u drugoj i 135 u trecoj. i 180 u cetvrtoj mi je science fiction. Pa ako se malo izlozis, ili pretices ili eto jednostavno volis da vozis na visokom broju obrtaja onda to i nije tako cudno :) Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 e, malteri, dobra ti je titula! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 kome? Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 ma, kome je dobra titula??? Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts