Dule_smor Posted May 14, 2011 Author Report Share Posted May 14, 2011 tako je, u pitanju je ogromna slana pustinja, najveca u iranu...evo jedne satelitske slike Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 (edited) au koja slika...jel ovako iskrivljena zbog ugla ili zbog velicine? ili samo tako i izgleda? a stvarno kao da je na arakisu :) Edited May 14, 2011 by nikola kralj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 14, 2011 Author Report Share Posted May 14, 2011 nemam pojma, ovo plavo su slani delovi verovatno...a taj vulkan je verovatno na antarktiku, al nemam pojma kako se zove Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 da pominje ga shekspir u jednom sonetu/strofi/pesmi/sta vec- Čovek koji nema muzike u sebi i koji nije dirnut harmonijom slatkih tonova sposoban je za izdaju, prevaru i pljačku, pobude su mu u duši tamne kao noć, a osećanja mračna kao BEEP(ime vulkana). Nemoj da veruješ takvom čoveku Slušaj muziku mada naravno shekspir nije mislio na vulkan, vec je to iz mitologije, sinonim za tamu...al sam objasnio... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 15, 2011 Author Report Share Posted May 15, 2011 jedini vulkan na antarktiku za koji znam je erebus, ne znam dal njegovo ime ima neke veze sa tamom Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 bash taj...mislim da je oko 4k metara...a ereb je u gr mitologiji sin haosa, peronifikuje tamu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 16, 2011 Author Report Share Posted May 16, 2011 nisam to znao:)...elem, koja je najveca pritoka bajkalskog jezera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 17, 2011 Author Report Share Posted May 17, 2011 hint: u pitanju je jedna od dve najvece reke u mongoliji, koje navovnjavaju stepe ove siromasne zemlje Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 amu darja ili sir darja?:D Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 pa nisi bas blizu, one su u centralnoj aziji i ulivaju se u aralsko jezero, tj ono sto je ostalo od njega:) u pitanju je selenga, postavljaj dalje kad vec niko nece:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 lol, pobrkao sam jezera:S koja ce gradjevina najduze ostati citava posto ljudi vise nema? Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
milutin_mica Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 kineski zid? piramide? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 ako je verovati onom history serijalu "earth after people" (ili kako vec) to ce biti neka velika betonska gradjevina, tipa huverova brana...ali s obzirom da je to americka propaganda ja tipujem na piramide...ne kaze za dzabe stara egipatska poslovica "covek se boji vremena, a vreme se boji piramida" :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 bas po tom serijalu i baziram odgovor:) notr dam:) Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 koridor 10!(deonica od horgoša do novog sada neće biti gotova doduše) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 19, 2011 Author Report Share Posted May 19, 2011 ahaha, ivke pobedio:)...kako bre notr dam, nema sanse da to traje duze od nekih masivnih gradjevina od punog kamena/betona, tipa piramida/kineskog zida/neke ogromne brane Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 rekose notr dam, gradjen je od masivnih blokova i kazu da je jedini vezivni materijal gravitacija, i da zbog toga ostaje skoro vecno na mestu:) mada ste me sad bacili u zbun i ne znam da li sam vise dobro skontao epizodu:/ Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
milutin_mica Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 a koji je vezivni materijal stonhendzu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 19, 2011 Author Report Share Posted May 19, 2011 ili gradjevinama maja i acteka, one su isto od naslaganih kamenih blokova...nebitno, to nije bas edzaktna stvar, nek postavlja neko dalje:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 samo prenosim ono sto sam cuo u emisiji, nista vise. Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Daj link emisije, da prosudimo. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 (edited) http://www.tvrage.com/shows/id-22358/episodes/1064801112 Edited May 21, 2011 by baltam0s Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 21, 2011 Author Report Share Posted May 21, 2011 kad smo vec kod toga secam se da su u jednoj epizodi pomenuli da ce ovaj spomenik najduze ostati citav...duze i od onog cuvenog spomenika 4 americka predsednika, posto je urezan u mnogo tvrdjem granitu...jug forever!:D http://en.wikipedia.org/wiki/Stone_Mountain Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 25, 2011 Author Report Share Posted May 25, 2011 najvisi vrh australije nosi ime po kome? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vladica^.^ Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Po Džejmsu Kuku? "This deck of cards is a little frayed around the edges, but then again so am I and I've got fewer suits..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts