Jump to content

Igracka konfa za osrednje pare

[BMF]Psycho

Recommended Posts

ovo sam nasao za 550e otprilike, meni polupismenom ovo zvuci ok za moje potrebe (starcraft 2, witcher 2). postoji opcija da zamenim bilo koju komponentu sa kojom ja hocu, pa me zanima sta bi ovde valjalo promeniti. kontam mozda jaca graficka i to je to? Samo da ne ode preko 650e please.

CPU: AMD Athlon II 635 Quad Core(X4) 2.9Ghz AM3

Motherboard: Asus M4N68T-M

----Support DDR3 Memory

----PCI-E 2.0 support

----4 xSATA 3 Gb/s ports

----Support up to 10 usb 2.0s

Graphic: Nvidia Geforce GT 220 512MB

HD: Seagate/Western Digital/Hitachi 500GB SATA2 3Gb/s

RAM: 4GB Dual channel DDR3-1333 High performance

Sound: High Definition CODEC

Optical Drive: Liteon 24x SATA Dual Layer DVD Writer -fastest Speed available

Network: Gigabit Ethernet, Broadband ready

Monitor: ViewSonic 24" FullHD 1920 x 1080, Stylish slim-bezel design with high-gloss piano-black.

----3-years ViewSonic on-site warranty

----Built in speakers

----Multiple inputs with HDCP give you extensive connectivity options for high-def data and entertainment

USB: 4 at back 2 in front

Case: MATX Tower Case, Black

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

ovo sam nasao za 550e otprilike, meni polupismenom ovo zvuci ok za moje potrebe (starcraft 2, witcher 2). postoji opcija da zamenim bilo koju komponentu sa kojom ja hocu, pa me zanima sta bi ovde valjalo promeniti. kontam mozda jaca graficka i to je to? Samo da ne ode preko 650e please.

CPU: AMD Athlon II 635 Quad Core(X4) 2.9Ghz AM3

Motherboard: Asus M4N68T-M

----Support DDR3 Memory

----PCI-E 2.0 support

----4 xSATA 3 Gb/s ports

----Support up to 10 usb 2.0s

Graphic: Nvidia Geforce GT 220 512MB

HD: Seagate/Western Digital/Hitachi 500GB SATA2 3Gb/s

RAM: 4GB Dual channel DDR3-1333 High performance

Sound: High Definition CODEC

Optical Drive: Liteon 24x SATA Dual Layer DVD Writer -fastest Speed available

Network: Gigabit Ethernet, Broadband ready

Monitor: ViewSonic 24" FullHD 1920 x 1080, Stylish slim-bezel design with high-gloss piano-black.

----3-years ViewSonic on-site warranty

----Built in speakers

----Multiple inputs with HDCP give you extensive connectivity options for high-def data and entertainment

USB: 4 at back 2 in front

Case: MATX Tower Case, Black

Zameni taj procesor za Athlon X3 (gledaj da je core CACYC AACYC ili CACAC (mislim da se i ti otključavaju). Razliku ubaci za ATI 5750, ili ako možeš da dodaš još koji dinar 5770.

Jerbo ti je ta grafika krš za Full HD Monitor (a i za manje). Razmisli i malo o napajanju koje će to da ti gura, pošto sam video da imaš još malo lufta, pa uzmi neki CM 500W ili slično, i razmisli i o većem HDD-u (po meni je danas kupovina bilo čega ispod 1 TB bacanje para).

A ako ne želiš da se igraš sa otključavnjem procesora, onda u svakom slučaju dodaj za bolju grafiku. Poz.

Edited by Santa

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

Grafička je jadna i za 1280x1024 a kamoli za full HD, zaobiđi je obavezno. E sad, kupovina bilo čega slabijeg od Radeona 5830 ili GeForce GTX 460 za full HD monitor, a one koštaju skoro 200 evra, nema smisla jer ćeš morati da igraš na medium, tako da bih preporučio jeftiniji 1680x1050 monitor i Radeon HD 5770 koji će u tu kombinaciju da legne savršeno i da furaš igre na high.

Jao ko ti je sastavljao taj komp :

AMD Athlon II X3 425, 2,70GHz, 64bit Box - 6980

Gigabyte 880GMA-UD2H - 9710

Sapphire HD 5750 512 - 9300 - 11 130

WD 320 GB AAKS - 4000

2x2GB Kingston HyperX Black Edition 1600 CL9 (mnogo zajebana memara ali nema jeftinija) - 10.800

optika = 2000

LC Power ATX Midi Tower, 914BII, 600W, 12cm fan - 5440

Bez monitora ukupno 50 060 dinara sto ti dodje 476 evra, ovo ce da ti tera Starcraft 2 u full hd rezoluciji hd detalji high 60 fps, ispod ovoga ne idi, konfiguracija gore sto si ti napisao vredi maksimum 450 evra, grafa je takva da je pitanje da li bi terao sc 2 u 1024x768.

Bolji monitor za oko 200 evra od ovog nemas :

http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/displeji/test-lg-flatron-e2250v-led.html

Ako negde gore hoces da ustedis to je memorija uzmi 2 gb u pocetku, pa posle dodaj jos 2 gb, a ako hoces 4GB uzmi neke druge, ali dobro gledaj da li se slaze sa plocom koju uzimas. Takodje mozes da otkljucas ovaj proc (zavisi koliko ce ti to biti uspesno), ali googlaj da li to moze sa ovom plocom :), ako bi kasnije menjao proc uzmi sad x2 240 odlicno ce ti vrsiti potrebe u pocetku, pa kasnije mozes da kupis neki Phenom 2.

Ove cene su u atom computers-u ako hoces da ustedis nadji ove ili slicne komponente po razlicitim shopovima i kuci na kraju sklopis, mozes da ustedis od 20 evra - 50 evra :). Eto toliko.

Salje u Novi Sad ne brini se kosta 500 din. jedino ce ti biti frka za garanciju, drugar je kod njih narucio pre 2 god. radi komp odlicno :), gledaj obavezno ploce sa 8xx chipsetom jer imaju USB 3.0 i SATA 3.0 i na njih mozes bez update-a BIOS-a staviti Thuban X6 procesora, dok ces morati update BIOS na 7xx plocama za thuban (i to samo na skupljim modelima). Razlika u ceni izmedju 8xx i 7xx ploca je od 1000 - 2000 dinara, procesor ti ne treba neki skup jer igras igrice.

I to napajanje iz prve konfiguracije je goli krs ne moze da tera 5770, ako hoces napajanje da ti tera konfiguraciju sa nekom jacom grafickom samo gledaj brendirana napajanja (Cooler Master, Chieftec, ThermalTake,...), LC power je jedan rang nizi, ali se jako dobro drzi u rangu je sa Chieftec napajanjima, a duplo je jeftiniji :). U toj tvojoj konfiguraciji gore je verovatni neki Codegen od 500W koji ako isporuci 250W kaze se da je ekstremni primerak :). Kada sastavis konfiguraciju pitaj na nekom forumu koji je specijalizovan za to benchmark ili pcberza :). Srecno :) !