f4ts0 Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Konfiguracija : intel dualkore 915 (prvi dual sa malo kesa) 20*133 p945 gigabajtova ploca 3 GB ddr2 gt 8800 256 mb Procesor je non stop vreo, toliko da leti i ne koristim komp. Sad, posto bih sigrao SC2, moram videti sta se desava. I pored relativno pristojne makine, neigriv je sc2, imam 1 fps. Sam sistem stavi sve na medium/max, ali prosto nece ni cinematik da mi radi na pocetku. Temperatura CPU ode bogu pod oblake (>70 stepeni), zakuca 100 posto i cao zdravo. Kuler sam cistio, pastu menjao, ali prosto toliko je vreo da ne mogu prst da stavim. Kuciste je otvoreno, ventilator duva po procesoru, jos 2 mala venta imam unutra za chipset, ali prosto i CPU i chipset gore! Da li je ploci dosao kraj pa se toliko greje, ili je procesor nakon 5+ godina popustio? Nemam sad kinte (mislim imam al nije momenat :) ) za promenu ploce, memorije, cpu. Ali za cpu bi bilo realno da menjam. Ili samo kuler... sta misli neko pametan? jel moze CPU da se "skenja" pa da ovako gori? Napominjem, cist je i pasta je sveza, pravilno nanesena Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Pa ništa, apdejtuj bios i stavi najjače što piše na supported cpus listi. Mislim to je presshot, nema nekih iznenađenja. Ako je to neka GA-945P-* ploča, najjače što će tu da ide je onaj E5400 na 2.7 GHz (koji je led ledeni u poređenju sa tim sranjem), jače ne može jer ploča ne podržava FSB preko 800. Al ako je nešto tipa GA-8I945P, o'tog nema ništa, te starije 945 varijante ne podržavaju C2D nikako. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 4, 2010 Author Report Share Posted August 4, 2010 bas je ta jebi se :) Evo sad gledam pustim TV preko tunera, i 75 posto ccpu... :(evo kili prodam ti plocu i procesor i 2 GB ddr2 za 50 eura. Radi wow Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 takve iteme na kompu sam imao pre 3 godine i i dalje tvrdim da su sranje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 treba meni to, ako si voljan da prodash bachi mi pm! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 4, 2010 Author Report Share Posted August 4, 2010 Jebem je u usta ne podrzava nista...http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=1960 ah to teh wastemobile Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 A možda ti se Windows raspada :) Ako ne, idi na najjeftiniju G41 ploču koju možeš da nađeš (a da nije ECS) i E5400 i boli te dupe. Takođe, E5400 radi kao 200x13,5. Čak i najjadnije G41 ploče podržavaju dizanje magistrale na 240 a da RAM ostane na 800, tako da ćeš u tom slučaju imati 240x13,5 = 3,2 GHz a da sve radi super sa box kulerom i da opet bude drastično hladnije od tog što sad imaš, ja bih se isprsio za toliko! Da ne pričam što je to tipa duplo brži procesor od D915. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 4, 2010 Author Report Share Posted August 4, 2010 treba meni to, ako si voljan da prodash bachi mi pm! Pa ti si mi to i prodao kosata krtice! Nema sta PM eto ti ploca i cpu i memorija za 50 eura Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 (edited) hahhahaha :D ok, cimacu te za vikend verovatno. Edited August 4, 2010 by rev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 4, 2010 Author Report Share Posted August 4, 2010 A možda ti se Windows raspada :) Ako ne, idi na najjeftiniju G41 ploču koju možeš da nađeš (a da nije ECS) i E5400 i boli te dupe. Takođe, E5400 radi kao 200x13,5. Čak i najjadnije G41 ploče podržavaju dizanje magistrale na 240 a da RAM ostane na 800, tako da ćeš u tom slučaju imati 240x13,5 = 3,2 GHz a da sve radi super sa box kulerom i da opet bude drastično hladnije od tog što sad imaš, ja bih se isprsio za toliko! Da ne pričam što je to tipa duplo brži procesor od D915. Ma jok idem na ono sto smo pricali, mATX, atlon 4 core, ddr3, a kad se uselim u novu gajbu i manja graficka i mikro kuciste i cozdra. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 e da ti da dam jedan predlog za kucishte, ja sam uzeo CM Elite 360 kucishte i uglavio u nju normalnu plochu, napajanje, grafiku, dva harda i dvd. kucishte je tolko malo da mi stoji iza 22" monitora i uopshte se ne vidi kad gledash spreda, a shiroko je nekih 15cm. platio sam ga ispod 3k, novo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 4, 2010 Author Report Share Posted August 4, 2010 ocu jos manje :) A mozda i preko kupim neko htpc kuciste Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Konfiguracija : intel dualkore 915 (prvi dual sa malo kesa) 20*133 p945 gigabajtova ploca 3 GB ddr2 gt 8800 256 mb Procesor je non stop vreo, toliko da leti i ne koristim komp. Sad, posto bih sigrao SC2, moram videti sta se desava. I pored relativno pristojne makine, neigriv je sc2, imam 1 fps. Sam sistem stavi sve na medium/max, ali prosto nece ni cinematik da mi radi na pocetku. Temperatura CPU ode bogu pod oblake (>70 stepeni), zakuca 100 posto i cao zdravo. Kuler sam cistio, pastu menjao, ali prosto toliko je vreo da ne mogu prst da stavim. Kuciste je otvoreno, ventilator duva po procesoru, jos 2 mala venta imam unutra za chipset, ali prosto i CPU i chipset gore! Da li je ploci dosao kraj pa se toliko greje, ili je procesor nakon 5+ godina popustio? Nemam sad kinte (mislim imam al nije momenat :) ) za promenu ploce, memorije, cpu. Ali za cpu bi bilo realno da menjam. Ili samo kuler... sta misli neko pametan? jel moze CPU da se "skenja" pa da ovako gori? Napominjem, cist je i pasta je sveza, pravilno nanesena lol, ako sam ja presao sc2 kampanju na sempronu 2200, 2x512 rama i 6600 na 256mb mozes i ti na tom krsu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 lol koje sranje od kompa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 a rekao si da mi nece raditi sc2, in your face! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 6, 2010 Author Report Share Posted August 6, 2010 Glupo je sto je obrisana prilicno (nekom) korisna kasnija razrada oko phenoma i x3/x4 atlona i tipa CPU i ploce. Ili bar pomerena u drugi topik. al sta ces!Mada mozda je i progutao forum pri sinocnjem downtimeu! Data loss!!! Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 (edited) ĐE SU MI POSTOVI!!!! KRAĐA!!!! PRAVDA ZA f4ts0-a i Santu!!!! Elem, oš ddr2 ili ddr3? http://atom.rs/?sid=2421 taj proc, opet kažem CACYC ili AACYC, i gledaj da ti southbridge podržava ACC (reći će ti Marko koja ploča). Meni je taj combo izašao prilično jeftino. Edited August 6, 2010 by Santa Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 (edited) Ne razumem tu paranoju oko temperature, 70-80 stepeni nakon igranja i nije strašno za procesor, a naročito ne za dualcore Preskot, koji je ionako sposoban i predviđen da radi na višim temperaturama od uobičajenih. Znam da sam imao D805 sa kojim je sve radilo normalno, bez ikakvih bagova, nestabilnosti, i usporavanja, na 100+ stepeni, dok nisam promenio kuler čisto predostrožnosti radi. Hoću da kažem da je razlog tom usporenju negde drugde, ne u procesoru... Osim, naravno, ako senzor nije sjeban, pa meri 70, a ono gori na, tipa 120 stepeni :-) A moćže biti i da se čipset pregreva, ne bi bio prvi, već sto prvi put da čujem za takav problem sa Gigabyte pločom. Jeste da ti nisam bio od neke koristi, samo sam morao da reagujem na to o temperaturi, opterećen dvojezgarni Preskot na 70-90 stepeni - to nije ni mlako :-) Druga stvar je ako je riknuo proc, onda jebiga... Edited August 6, 2010 by milanche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 6, 2010 Author Report Share Posted August 6, 2010 pomogao si jer sam se setio da imam bas taj d805 a ne 915. Nije paranoja, vec prosto bije vrelina, to mi se ne svidja. I da ne davim dalje, i chipset se pregreva. Definitivno uzimam integrusu 780, ddr3, i atlona. Sad dal ce biti x2, x4, ili phenom ili neki acyckurcyc pa da otkljucam, presudice raspitivanje oko buke i temperature. http://atom.rs/?sid=2421 E sad, OK. nadam se da ce GA-785GMT-USB3 podrzati "otkljucavanje". Sta dobijam otkljucavanjem? Mnozilac promenljiv? FSB? Kes pa da se vidi kao phenom? I da li ce ta akcija (prelazak na phenom) dovesti do potrebe za jacim kulerom, dodatnim ventilatorom i slicno? Pazi, moj cilj kad vec uzimam mATX je i malo kuciste. Da li ce mi taj i takav phenom (bez OC) biti sporiji od x4? Pazi, OC ne uzimam u razmatranje. Znam da to sad smesno zvuci kad se setim sta sam sve radio pre, ali sad je tako :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 (edited) Ja sam odmah kupio hyper TX3, da se ne bi zezao sa box coolerom. ako ćeš malo kućište, onda ne znam čime to planiraš da hladiš. Jedino da uzmeš h50 :D http://www.corsair.com/products/h50/default.aspx (ca 80€, al se ne čuje :D, pošto je jelte, vodeno ).Athlon II x3 otključan u phenoma je brži od Athlona II x4. Ja moj nisam clockovo, odnosno malo sam se samo zezao sa i stigao do nekih 3,2 GHz, al sam vratio sve na default. Već sam juče napisao, da nisam čuo da je iko omanuo prilikom otključavanja oba (jezgro i cache), barem jedno će se 100% otključati. Ako otključaš jezgro, dobio si Athlon x4. Ako otključaš cache, dobio si Phenom x3 (brži u 90% igara od Athlona x4). Ako otključaš oboje (rekao bih da sa CACYC ili AACYC jezgrom imaš barem 75% šansi), dobićeš Phenom x4 sa oznakom b35. Pre ove kombinacije sam imao Atlhlon x2 5200+ (sad je kod keve). U WoW-u sam dobio prilično lepa ubrzanja, podigao detalje i sve. U 25-man raidovima imam u principu konst. 60 FPS-a. (Sa Ati 5750 sa 512 RAM-a i 3GB RAM-a) Mana: Još nisam našao program koji tačno očitava temeperaturu jezgara. Edit: U svakom slučaju je procesor WIN. Ako otključaš oba, dobiješ otprilike ovo: http://atom.rs/?sid=1331 Za 50 € skuplji procesor, ja sam rizikovao, a ti proceni :) Sad će verovatno i Voodoo da se javi :) Što se buke tiče, mislim da mi je glasnija kartica ili napajanje (corsair 400W tera to opušteno) Edited August 6, 2010 by Santa Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 6, 2010 Author Report Share Posted August 6, 2010 ok. Posto necu igrati igre nesto sem rekreativno blizzardove, i necu OC, kapiram da necu ni tpeti buke i gledati kako izbija vrela magma iz kucista. to je to hvala. Apropo cime nameravam da hladim -> nicim sem CPU kulerom. Necu dodate ventove u kucistu. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Taj procesor je jedno (slobodna procena) 20°C 'ladniji od mog bivšeg. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 samo intel i nvidia, zar ne znate osnovne stvari Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Peja dilerska radost Super je otključavanje jezgara, radio sam to, ali ja više nikome ne preporučujem ništa što nema verovatnoću 100%, tako da ne bih posle da mi neko priča kako sam ga zeznuo u izboru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 6, 2010 Author Report Share Posted August 6, 2010 Konfiguracija : intel dualkore 915 (prvi dual sa malo kesa) 20*133 p945 gigabajtova ploca 3 GB ddr2 gt 8800 256 mb Procesor je non stop vreo, toliko da leti i ne koristim komp. Sad, posto bih sigrao SC2, moram videti sta se desava. I pored relativno pristojne makine, neigriv je sc2, imam 1 fps. Sam sistem stavi sve na medium/max, ali prosto nece ni cinematik da mi radi na pocetku. Temperatura CPU ode bogu pod oblake (>70 stepeni), zakuca 100 posto i cao zdravo. Kuler sam cistio, pastu menjao, ali prosto toliko je vreo da ne mogu prst da stavim. Kuciste je otvoreno, ventilator duva po procesoru, jos 2 mala venta imam unutra za chipset, ali prosto i CPU i chipset gore! Da li je ploci dosao kraj pa se toliko greje, ili je procesor nakon 5+ godina popustio? Nemam sad kinte (mislim imam al nije momenat :) ) za promenu ploce, memorije, cpu. Ali za cpu bi bilo realno da menjam. Ili samo kuler... sta misli neko pametan? jel moze CPU da se "skenja" pa da ovako gori? Napominjem, cist je i pasta je sveza, pravilno nanesena Koji lol?? ================================================================================================ Stranice menija sa malo detalja opterećuju računar, jer se igra trudi da ih iscrtava što je brže moguće, slično opterećivanju motora automobila kada je menjač u neutralnoj poziciji. Kompanija je objavila privremeno rešenje problema dok ne pregleda kôd i ispravi očigledan problem. Prema obaveštenju postavljenom na zvaničnoj internet stranici kompanije, prikaz na ekranu sa malo detalja može da pregreje sistem ukoliko je hlađenje neadekvatno. To se dešava jer igra nema šta da radi, pa se trudi da iscrta prikaz na ekranu što je brže moguće. Privremeno rešenje problema je da igrači izmene datoteku variables.txt, koja se najčešće nalazi na lokaciji Documents\\StarCraft II lokalnog diska, tako što će dodati sledeća dva reda koda: „frameratecapglue=30“ i „frameratecap=60“, naravno bez navodnika. Još uvek nema podataka da li je igra StarCraft II zaista i oštetila neku grafičku karticu, a kompanija Activision Blizzard još nije objavila šta će preduzeti ukoliko do toga zaista i dođe. ================================================================================================== Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts