Jump to content

Inception

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

imao sam i ja zamerke na samu radnju, al' rek'o da ne preterujem sa kritikama, pasce massive rage na mene :D

jedno su razne filozofske i moralne implikacije koje mozemo mi da razvijamo inspirisani filmom, a drugo je sama radnja tokom filma, koja meni nije tol'ko kompleksna kol'ko se na gledaoca tokom celog filma baca ogromna kolicina informacija u jedinici vremema, pa se ti snadji. Sam storilajn mi je linearan, i kraj je somewhat ocekivan, no dobro, ovo je nolan a ne shyamalan pa da sad bude neki twist :D

To ne znaci da je scenario los or something, samo je takav kakav je, takva mu je priroda, pa ko je ocekivao vise, jebiga.

cenim da je nolan dao najbolji review sam sebi, kad je rekao da je napravio film kakav on zeli da vidi kada se zavali u bioskopsku stolicu, nesto novo i originalno, da te uvuce u pricu i pritom pruzi vizuelni dozivljaj svetova koje u obicnom zivotu ne mozes da iskusis (mada, kol'ko je to ovaj put i uspeo, pitanje je, taj njegov svet snova mi prilicno lici na ovaj svet ovde :D), i to je i pokusao da uradi.

sve se svodi na to kol'ko je film bio imerzivan, odnosno da li je uspeo da nekog dovoljno uvuce u svoj svet il' ne (no shit, captain), a to je, naravno, subjektivna reakcija svakog od nas. 

onog koga jeste, taj ce ceo dan da masta i zamislja da je i sam u snu kad izadje iz sale, koga nije, taj ce reci "oh boy, kakav akcioni triler, zanimljiv i originalan, zabavio sam se sjajno" i otici ce da klopa prekoputa koloseja :D

30462_540.jpg

Edited by Mr. Nobody

:-)

zasto je void leov san? i otkud oni svi u voidu? ja sam kontao da je to neki tvoj svet u kom si sam i izgubljen

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

[roflmao] al se nasrahse ljudi ovde lal [roflmao]

film je ok, nista posebno, no scene fajta u hodniku hotela dok se sve razjebava i gravitacija degenerichno zabija kitu je SHPIC! [8D]

Edited by fatboy

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

i meni je to do jaja, a i tu mi je onaj mali bio okej sa onom svojom ozbiljica facom i smekerskim odelom, opet kazem, ne znam sto ga svi prozivaju. jedino sto je gradjen ko elf, pa nije nesto uverljiv ko fajer, al to je bas minoran trip.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Odgledah sinoć. 2.5h sata kvalitetnog provoda i kofa kokica, nema ništa bolje za petak uveče posle 8h smaranja na poslu. Ovaj film me je samo podsetio zašto volim Nolanove filmove, zato što su kao nemačka kola, tehnički precizno savršenstvo, sa prigušenim emotivnim aspektom.

Oduševilo me je što prvi put vidim Zero-G scene koje izgledaju totalno uverljivo, iako su urađene na žici. Tela se kreću uverljivo, i kada se sudare ili razdvoje, poštuju zakone održanja impulsa i momenta impulsa.

Evo jedan infographic koji može biti zanimljiv ljudima koji su pogledali film, a poslednjih sat vremena im je bilo malo smuljano

inceptioninfographicbyd.jpg

You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet...

ne bih dirao ovaj film da nije ovoliki hajp, i da nema nemogucu ocenu na imdb-u...

prvo sto se tice te ocene... ovo je vec drugi nolanov film koji dobija sumanutu ocenu na imdb-u, sa ogromnim brojem glasova cim se pojavio. sve vise sumnjam da to nije naruceno kao deo celog p r stunt-a oko filma. cuo sam i neku dikapriovu izjavu da mu je film pomogao, pa sad "primenjuje" fore koje je naucio iz filma u svojim snovima. ajte molim vas :D

drugo, a ovo je mnogo ozbiljnije, film mi je mnogo pretenciozan. puca na to da bude novi matriks, film koji pravi revoluciju, o kome ce se pricati godinama, koji postavlja standarde, blablatruc, a u sustini ne deliveruje. sumnjam da cemo o ovom filmu pricati za par godina kao o necemu sto je pojam sjajno izvedene mindfuck price. niti je sjajno izvedeno, po meni, niti je mindfuck.

realm snova pruza toliko mogucnosti da se igra na kartu covekove maste, a ovaj film bas nije mastovit. sama fizika unutar snova (neko ih pomeri dok spavaju, i kao ceo svet im se tumba u snu; ili fora da kad dodju do vertikalne ulice, samo nagaze na tih 90 stepeni uspravnu ulicu i nastave normalno) mi je nemastovita. i ono objasnjenje da "provalimo da nesto nije bilo u redu tek kad se probudimo" mi jednostavno nije bilo dovoljno da se primim na onakvo njihovo ponasanje unutar snova, niti na dizajn istih. previse mi je matriks stajl taj aspekat. kako su to oni "obuceni" da potpuno svesno upravljaju sobom u snu? i ako mu je bila poenta da san nije cudan dok sanjas, nije to trebao da pokaze kroz pokazivanje sna kao identicne kopije realnosti, samo sa par dodatih trikova.

mana mi je i sama rezija. sve mi je nekako sterilno, bez reziserskog pecata atmosfere (osim one muzike, koja mi je opet nedovoljna a i nije delo samog nolana). koncept po kom oni tonu u te lavirinte snova mi je isto prilicno nemastovit. elaborate, ali nemastovit. ono, ekipica "strucnjaka" koji planiraju ubacivanje ideje u neciji um, i sve postave tako da lici na oceans eleven fazon pljacke banke. ok cak i to da zanemarim, ali ne kupuje me izvedba u kojoj je tebi manje vise sve predvidivo od pocetka do kraja, i gde samo gledas kako se odvija taj poznati plan.

mislim da je hajp pre filma stvoren vestacki (ja sam ga bas nestrpljivo cekao nedeljama), i da je film takav kakav je ipak snimljen sa ciljem da te drzi pod utiskom kad ga pogledas. ali deluje mi da taj je utisak vise posledica nekog zbuna posle 2,5 sati gledanja i pracenja radnje kroz nekoliko nivoa snova, kako god ih nolan prikazao, a ne kao neke super mastovite umojebacke price, ili izvedbe iste.

nije mi los film do duse. ali daleko od onoga sto sam ocekivao i cemu sam se nadao, i svakako daleko od imdb ocene. shutter island mi je recimo bolji :s

Edited by Ramirez

svakako daleko od imdb ocene. shutter island mi je recimo bolji :s

tako nesto

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

neam pojma, meni su tu negde, nijedan nije omg, a inception mi je bolji za bioskop, tako da ja glas dajem inceptionu:)

btw, zasto uporedjujemo shutter i inception, jel sto glumi isti glumac il sta?:) mislim, ja sad mogu da kazem da mi je let iznad kukavicjeg gnezda bolji od oba:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

pa slicni su jedan i drugi, u oba si u leovoj glavi i ne znas gde je levo :)

kako nismo? zar nije on vrteo kad je pokazao arijadni (arijadna rofl) u cemu je fora sa tim artefaktima? uzo, zavrteo, ovo palo i on reko 'u snu se vrti zauvek, tako znas dal je san il java'.

il sam ja nesto pobrkao.