unknwn Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 (edited) . Edited November 12, 2024 by unknwn Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Trebalo bi da je onaj CM-ov Cosmos prilično tih, ima "tapacirung" iznutra itd, jedino što opet naravno imaš problem napajanja koje se čuje, osim ako ne uzimaš neko pasivno a to ne znam dal' ko prodaje kod nas i naravno mnogo je skupo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Ja imam LC Power Silent Giant i jako je tiho napajanje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 (edited) uzmi neko kucishte sa zvuchnom izolacijom, tipa taj cosmo ili nzxt hush koji je 75e, a verovatno ima i josh neko slichno. pored toga imash seasonic napajanja koja do 20% opterecenja ne pale fanove, shto ce reci ako uzmesh neko od recimo 650w gotovo je sigurno da ti se nece paliti sve dok grafika ne krene da srche struju, a i onda je bruka tiho. shto se tiche cpu kulera zaboravi na skroz pasivno reshenje, al uzmi neki masivni hladnjak tipa Prolimatech Megahalems i montiraj dva tiha 12cm sa kontrolom obrtaja. to sve, plus grafika sa pasivnim hladjenjem i eventualno SSD bi ti napravili praktichno nechujnu mashinu. to je neka idealna varijanta, ali sve to koshta pa ako nisi pri parama mozhesh i da se odluchish na neku varijantu da uzmesh npr Hush, ovaj PSU shto vudi preporuchuje, onda npr LC Cosmo (takodje vudi recommended), plus oborish voltazhu na CPU-u maksimalno, opet pasivna grafika ili sa nekim brutalno tihim hladjenjem, uz recimo Samsung F3 HDD na 5200rpm. sve dakle zavisi od praga tolerancije na buku i dubine novchanika, pa ti gledaj shta ti se najvishe isplati :D Edited July 22, 2010 by rev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajser Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Imam ja Cosmosa, tih je ali nije to neshto spektakularno tiho. Pre bih rekao da nije glasan. Quote Ei Aaniigoo 'Ahoot'e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimke Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 http://rumski.com/index.php?categoryid=20&p2005_articleid=1 pogledaj ove masine znam da tebi treba samo kuciste al mozes da vidis sta i kako je covek radio... a ako ti treba kontakt imas forum mada mislim da ti to vec znas sve Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 Koji su lopovi ti ruDAW strasno. Elem o topiku kupis Noctua fanove ili Noise blocker. PSU ako oces da menjas uzmes Nightjar Izolacija je dzabe kupi to i polepi de mozes i ima te izadje jeftinije mnogo a to ti je sve jedan dan posla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 (edited) Za dobar "zvuk", tj. njegovo otsustvo, treba imati dobro kucishte, tihe ventilatore i tihu grafichku. E sada, koliko to jeftino moze da bude je veliko pitanje... Menjao sam ventilatore u Lian Li tower kucishtu zato shto su mi bili buchni (zamenio sam 4 ventilatora na Thermalright X Silence) i sada mi je kucishte na leru skoro nechujno (ne pomaze to shto imam 6 hardova). Ali chim krenem da muchim GPU-ove igrama ili nekim renderom, komp se pretvara u avion. Sada razmishljam o vodenom hladjenju, a to koshta kao Svetog Petra kajgana... Edited July 25, 2010 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 A jel si probao da stavish aftermarket cooler na grafiku ;) Ja imam i7 na 4,1 GHz sa Noctua NHD-14 na grafici mi je Termalrright HR-03 GTX sa 120mm fanom napajanje antec TPQ 1200. Komp se ne cuje da radi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Eve ovde imas celu sekciju Sound Dampening FCPU. Pa pogledaj shta sve mozes da uradis i koje materijale da koristis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts