Jump to content

.

unknwn

Recommended Posts

Trebalo bi da je onaj CM-ov Cosmos prilično tih, ima "tapacirung" iznutra itd, jedino što opet naravno imaš problem napajanja koje se čuje, osim ako ne uzimaš neko pasivno a to ne znam dal' ko prodaje kod nas i naravno mnogo je skupo :)

uzmi neko kucishte sa zvuchnom izolacijom, tipa taj cosmo ili nzxt hush koji je 75e, a verovatno ima i josh neko slichno. pored toga imash seasonic napajanja koja do 20% opterecenja ne pale fanove, shto ce reci ako uzmesh neko od recimo 650w gotovo je sigurno da ti se nece paliti sve dok grafika ne krene da srche struju, a i onda je bruka tiho. shto se tiche cpu kulera zaboravi na skroz pasivno reshenje, al uzmi neki masivni hladnjak tipa Prolimatech Megahalems i montiraj dva tiha 12cm sa kontrolom obrtaja. to sve, plus grafika sa pasivnim hladjenjem i eventualno SSD bi ti napravili praktichno nechujnu mashinu.

to je neka idealna varijanta, ali sve to koshta pa ako nisi pri parama mozhesh i da se odluchish na neku varijantu da uzmesh npr Hush, ovaj PSU shto vudi preporuchuje, onda npr LC Cosmo (takodje vudi recommended), plus oborish voltazhu na CPU-u maksimalno, opet pasivna grafika ili sa nekim brutalno tihim hladjenjem, uz recimo Samsung F3 HDD na 5200rpm.

sve dakle zavisi od praga tolerancije na buku i dubine novchanika, pa ti gledaj shta ti se najvishe isplati :D

Edited by rev

Za dobar "zvuk", tj. njegovo otsustvo, treba imati dobro kucishte, tihe ventilatore i tihu grafichku. E sada, koliko to jeftino moze da bude je veliko pitanje...

Menjao sam ventilatore u Lian Li tower kucishtu zato shto su mi bili buchni (zamenio sam 4 ventilatora na Thermalright X Silence) i sada mi je kucishte na leru skoro nechujno (ne pomaze to shto imam 6 hardova).

Ali chim krenem da muchim GPU-ove igrama ili nekim renderom, komp se pretvara u avion. Sada razmishljam o vodenom hladjenju, a to koshta kao Svetog Petra kajgana...

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

• unknwn changed the title to .