mohican Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 fala svima:) a jebiga, ja bi voleo da mogu dzabaka da zvrljam, al ne merem iz par razloga: 1 - da mi je hobi, mozda bih i mogao, ovako se gubi smisao. uradim dzabe ako je eventualni 'proboj' u pitanju - tipa neki konkurs ili kad bi mi neko tipa blizard trazio da im uradim za dzabe ilustraciju. 2 - nemam vremena, uglavnom radim za glupavi phuckz sto je najgore. nisam ni za sebe nista cestito uradio sto godina 3 - nije bas da se ljudi otimaju za umetnos, pa da bude ono "kad sam vec kupio stan za godinu dana, mogu i dzabe da radim metar dana" :) u svakom slucaju, napravicu solidan portfolio u sledecih par meseci i onda se plasiram na net i gledam da vatam strance (posto kod nas ne postoji srednja klasa otprilike, il ce da kupuju van gogove ili one slidze u knezu; a pogotovo ne postoji trziste za didzital ilustracije i concept art), pa cemo videti:) Drugar zaradjuje fine pare od onih sajtova sto se bave preprodajom ilustracija i slika. Princip imas svoju bazu od recimo 200 slika ili manje ili vise i nekome treba neka od tvojih slika za neku komercijalnu svrhu i on kupi tu sliku na tom sajtu za recimo 20-30 dolara i tebi od toga ide 10-50% u zavistnosti od toga koliko te taj sajt vrednuje sto se povecava vremenom ako si dobar ili tako nesto, pricam uopsteno posto se ne secam detalja koje mi je ortak pricao. U svakom slucaju on je prvo radio ilustracije, a sad radi samo fotografiju. To je onaj lik sto je sa lukom bio u japanu pa mozes da ga pitas ako te nesto interesuje.PS: mislim da je on na istocku ili tako nesto OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 znam za to, tu uglavnom pice fotke i proste generalne ilustracije, tipa vektorske zajebancije, parce torte, klovn, smajli - to uzimaju casopisi, sajtovi itd. problem je sto oni onda lockuju tvoje manevrisanje time, tako da ne mozes da se zajebavas sa tim radom i da ga nudis okolo dok on visi tamo npr. zato su ti sajtovi (istock, shutterstock i slicno) dusu dali za fotografe i vektorske ilustratore i dizajnere jer mozes jako brzo da napravis solidnu bazu i onda da sedis na njoj i povremeno updatujes. meni bi za 200 solidnih ilustracija trebalo godinu dana i da ne radim nista drugo. a da imam dvadeset puta manje uspeha od fotografa i dizajnera jer je njihov rad svakako adekvatniji. u principu imam ja gde da plasiram, samo treba sve to fino da upakujem u portfolio koji treba da bude reprezentativan, mene koci zapravo to sto sam mator i sto umem, a odradjujem faks al dobro, ova godina da se pregura, sledeca godina je blejasta i to je to, onda idem ful medj vihorove konacno. brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LESkOpoz Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 zato sto mi trebaju za faks nesto, pa gledam da isfintiram najvise sto mogu, a da bude okej mada, sta ja znam, gotivim kontrast i inace, karavadjo mi je car recimo. ne znam tacno, pogledaj na netu, ali imas negde u Bg-u, i to jos samo danas, izlozbu njegovu, povodom 400 godina od njegove smrti (mozda sam ovaj povod i lupio, ali mislim da sam tako cuo na radiju). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Italijanski Kulturni Centar Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 fala drugari, evo u medjuvremenu uradio jos jednu ovu djevu za faks (naiso sam na neke super photk0rz pa ne moram da setapujem, fotkam i trazim sto godina, bas mi ovako nesto trebalo za faks, a dzabe su, obicno kostaju, al ovo neki samaricanin fotograf kacio:) ) daj fb profil! sprco! titz or gtfo~! picz or didnt happen! You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 sa otvaranja fashion week-a sinoc It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 u jebote skroz se promeni covek! You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 sestra mi je dizajnerka pa odem svake godine dva puta. ne volim to fensi drustvo ali mi ne smeta da me uvede u bekstejdz dok namestaju manekenke npr It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 jel si video gole sise uzivo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 cuj video, snimio ;) It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Daj snimak hohoh "When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful". "Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power". Superbia in Proelio Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 sestra mi je dizajnerka pa odem svake godine dva puta. ne volim to fensi drustvo ali mi ne smeta da me uvede u bekstejdz dok namestaju manekenke npr [8D] sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Daj snimak hohoh da sa stvarno snimao, ubio bih se momentalno jer bi to bilo dno dna jadnosti It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 [8D] Kad ćeš da drpaš te manekenke za promenu umesto što vazda gledaš forever alone Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 uskoro sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 pre bih drpao ovu malu slatku pegavu, sa kojom sam bio nego neku anoreksichnu manekenku, poput ove dole, koja bi me dovela do prosjackog stapa za mesec dana i pred kojom bi me bilo sramota da jedem meso It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 ne bih se bunio. jesi nagazio pegavu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 igi fenser! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 a kao ne znamo se, ovo ono, ne jedem svinjetinu, idem na jogu... :) salim se, jedem svinjetinu, ali samo mleveno ivane, tek smo se upoznali It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 pa?to me nije sprecilo da tebe jebem na exitu 2002ge It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 sa otvaranja fashion week-a sinoc Ja znam Minu! :D Jel' ti to sveca? Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 mina mi nije sveca, naravno It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 fino si se osushio igi, respect :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 hvala, tek sam na pola puta. It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 tek na pola puta? po slici deluje da si ok skroz :) koji ti je odnos visina/tezina sad? :) ili si u fazonu da se zatezhesh? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts