Jump to content

telenor fiksna telefonija

Guest

Recommended Posts

šta je bilo s time?

malopre gledam račun za fiksni (koji služi da kevu smaraju rođaci iz unutrašnjosti), potrošeno je impulsa za 330 dinara bez pdv-a, a iznos računa je 1008 rsd. pljačka.

zar nije bila prica da i sbb dovlaci link?

elem, pratio sam ovaj orion, i imaju jaku pricu i planove, zele da konkurisu telekomu u fiksnoj telefoniji i internetu, a sudeci po kompanijama koje cine orion (sezam, neobee i media works), trebalo bi i da ispadne nesto od toga.

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Imao je i Verat preko satelita :)

Što se Telenora tiče, oni ako sve prođe kako treba valjda od naredne godine nude fiksnu telefoniju. Sad naravno ide to natezanje, pa tuže ovog, tuže onog, ali bi trebalo da počnu. Vidim i da se interno dosta spremaju za to, malo su "stegli" deo oko mobilnih telefona itd.

A pored Orion Telekoma koji je kao "drugi fiksni operater" iako nije baš, imaš i čuveni "Abatel, Abatel" :) pa pokušaj i sa njima.

nadam se da će oboriti telekomove cene za fiksnu telefoniju iako će rentirati njihovu opremu, isto kao što je vip objektivno jeftiniji za telefoniranje. nadam se da će i cene interneta pasti, mada ni ovo sad nije loše, uporedivo je sa razvijenim zemljama.

al ja ću blago meni da odjavim i fiksni telefon i kablovsku televiziju čim krenem da živim solo. sbb ima opciju da kupuješ samo net, pored mobilnog mi jedino to treba.

1. Slažem se, nego mi je apsurd da u slučaju VIP-a, neko RENTIRA opremu telekoma i JEFTINIJI je. Kapiraš koliko ovaj koji provajduje opremu zapravo zarađuje.

2. A pretplate su krađa samo takva. Mislio sam o tome baš da napišem beep. Ako ništa ne radiš u stanu, tipa nisi tu mesec dana celih, imaćeš od 20 pa naviše evra troška mesečno. Telefon pretplata je 500 dinara, struja ne znam da li ima neku osnovnu pretplatu ali ima RTS pretplatu koja je isto oko 500 dinara, Infostan je oko 400 dinara opet ako ništa ne radiš (a ako imaš centralno to je odmah oko 4000-5000 din), kablovska je 600-700 dinara, i nakupi se.

Ma telekom zabole za Orion i Abatel, dok ne stigne Telenor, koji će raditi "stvarno" fiksnu telefoniju. Mada će i on da rentira od Telekoma infrastrukturu kao VIP, što je opet samo po sebi apsurd.

Zabole ih i tada. Telenor boli bas da pravi svoju last mile infrastrukturu, tako da ako nemas uslova za telefon (preko telekoma), neces imati uslova i dalje. Mozes samo da od opet Telekoma, ili ovih iz Oriona, uzmes CDMA.

Iz Telenora su jos kad su dobili licencu odmah krenuli u pricu kako su nam cene fiksne telefonije jeftine u regionu i kako je trenutna cena realna, tako da kapiram da za neku "telenor je mnogo jeftiniji" kampanju nisu velike sanse.

Uostalom koliko je meni poznato u ovom trenutku, kao sto ne mozes da preneses svoj broj telefona sa 064 na 063 i obrnuto, neces moci da zadrzis broj fixnog ako promenis provajdera...

Vip je nov na trzistu, ima najslabiju pokrivenost mada sad valjda imaju i neke svoje bazne stanice, valjda je deo mreze koji jos iznajmljuju u ozbiljno naseljenim podrucjima manjinski, ne znam, nek neko potvrdi ako zna koliko je infrastrukture sada njihovo, a koliko telekomovo ?

Realno ako neko mora da skida gace da bi nabavio korisnike to su oni :)

Za to da nam je mobilna telefonija jeftinija od drugih u regionu mislim da se cak odnosi samo na prepaid korisnike, ma koliki apsurd to bio.

VIP ima više nego solidnu pokrivenost inače, situacija je bila loša ranije, sad tek na nekim delovima plaćaju nacionalni roaming Telenoru

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Vip je nov na trzistu, ima najslabiju pokrivenost mada sad valjda imaju i neke svoje bazne stanice, valjda je deo mreze koji jos iznajmljuju u ozbiljno naseljenim podrucjima manjinski, ne znam, nek neko potvrdi ako zna koliko je infrastrukture sada njihovo, a koliko telekomovo ?

Urbane sredine su dobro pokrivene, i 3G je u većim gradovima odavno pušten u probni rad. Na pojedinim slabo naseljenim oblastima moraju plaćati nacionalni roaming Telekomu jer zakon propisuje procenat pokrivenosti teritorije ako želiš zadržati licencu.

A Orion konstantno odlaže završetak radova jer im je oprema kineski krš - pre mesec dana im je ugašena oprema na beogradskoj lokaciji jer je zračenje ometalo skoro sve elektronske uređaje u okolini - od pištanja na televizorima, telefonima i radio aparatima do distorzije na video kameri snimatelja.

http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/731930/Vi+i+Mira+Adanja-Polak.html

BTW jedini razlog zašto je oprema na kraju ugašena je zato što neki voditelj iz RTS-a živi tu pa je iscimao Miru Adanju-Polak, inače bi stanari duvali karu.