Lucky Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Pozdrav društvo, Gledam neke opcije za uvođenje stalnog interneta, pa me zanima, koga bi sve tu mogao kontaktirati? Već su meni pali napamet SBB i Telekom, znam da ima i Absolut, ali ko još nudi taj stalni pristup, a da nije naravno neko razvaljivanje od cene, kao što recimo nudi EUnet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uk1g Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Zavisi za sta ti treba :) Tebi verujem ne treba za neke igrice , pa zato uzmi Sbb , imaju brzi protok od Telekoma za manje para :) Telekom brze ucitava podatke iz Srbije posto je "hostovan" u Srbiji , a SBB vise ne uzima od telekoma internet vec preko nekog stranog provajdera :) Zato je ping sbbovcima na vecini srpskih servera veliki :) Quote ^.^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 po meni je SBB trenutno best-buy. Imamo ga u kancelariji već godinu dana i imali smo možda 3 puta downtime od 15-20min i jednom downtime od 4h što je za naše provajdere sasvim solidno ja mislim. Koje brzine ti trebaju? Ne znam kakvi su ovi novi, www.oriontelekom.rs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 ja izbegavam sbb, jer ne mogu da zaboravim kakve su picke bili dok su imali monopol na broadband koristim ikom (kabl) i prilicno sam zadovoljan Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Sta znaci ono skroz dole na dnu ove stranice http://www.oriontelekom.rs/fiksna-telefonija.htm pise paket internet 750kb/s za 1500 din + pdv ? Koliko je to megabita ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 te nosam...:) Pa valjda 750 kilobajta...manje od jednog megabita...to je bas malo :) Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Mozda misle na brzinu downloada :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 28, 2010 Author Report Share Posted June 28, 2010 Izvinjavam se, tek sad videh da nisam precizno napisao ... treba mi upload koji je kvalitetniji od 768 ... znači najmanje 2mbit treba da bude upload, a bilo bi idealno da je 3 ili 4. Ne mora da bude 1:1, ali mi ni to ne smeta. Znači 2/2, 3/3, 4/4 ili neke šeme tipa 12/3, 16/4 itd. Bitniji mi je taj upload nego download. Hvala :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Sta znaci ono skroz dole na dnu ove stranice http://www.oriontelekom.rs/fiksna-telefonija.htm pise paket internet 750kb/s za 1500 din + pdv ? Koliko je to megabita ? to ti je brzina od 750 kilobita u sekundi, odnosno za download ćeš maksimalno (teorijski, u praksi neće biti baš tako) imati 93 kilobajta po sekundi (KB/s) @Laki: Koja je to lokacija, na dobrom delu nbgda ogroman broj provajdera nudi optiku. Npr znam da telekom ima paket sa 6/6 Mbps flat koji je oko 600-650e mesečno (bio je prošle godine na jesen). Takođe imaš sve varijante od 2/2 pa naviše Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 ovaj SBBov Turbo je 60/2 Mbps za 15k dinara, a ovaj upload boost daje 16/1.5 Mbps za 6k dinara. To su neke najjeftinije varijante sa malo normalnijim uploadom. Za sve preko toga mora da ide neka optika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Ili neki kvalitetniji wireless. PS: orion telekom nisu novi, to je sezam+mediaworks+absolut ili neobee nisam siguran. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 da, da, neobee, novi u smislu da sada nude "fixnu" telefoniju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 http://www.beogrid.net/default.asp?page=5&j= beogrid nije los :) ako mozes da ga uvedes :) ima 5/5 za 3650 :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 28, 2010 Author Report Share Posted June 28, 2010 nbgd je u pitanju, u suštini je neka optika ok rešenje, a telekom nudi nešto što ide direkt kroz telefonsku liniju do 4/4 za tipa 250 eur mesečno. To možda nije loša solucija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Ajajaj, koje cene Ili je ova varijanta sa simetrichnim uploadom samo za firme? Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 koliko znam, kod njih je svima simetrican. predobar je beogrid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Ja sam chlan Beogrida vec duze vreme i svaka preporuka :) Mislim da je i Doolio takodje ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noiser_ Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Stalno obecavaju da ce da uvedu Beogrid u moju zgradu i nikad ga ne uvedu, dobro si me podsetio da ih opet smaram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 (edited) * Flat rate pristup se podrazumeva za 1 kompjuter i zaštićen je od dalje preprodaje ili deljenja proxy/NAT putem, ograničenim brojem simultanih konekcija LOL genijalna "zaštita od NATa" ** Flat rate pristup je moguć i u varijanti sa zakupljenom fiksnom javnom IP adresom koja se ne menja i koja efektivno omogućava postavljanje javnog internet servera na korisnikovoj mašini ili dobijanje HighID statusa u p2p programima. LOL² Kakve veze ima statička adresa sa "HighID statusom u p2p programima"? Nije valjda da misle na javnu IP adresu? Ne može imati javnu IP adresu jer se konekcija dinamički kreira kada se korisnik uloguje. LOL³ Bože kakav bogocar im je pisao ovaj tekst Edited June 28, 2010 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
svinja Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 kili car Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 hi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 nbgd je u pitanju, u suštini je neka optika ok rešenje, a telekom nudi nešto što ide direkt kroz telefonsku liniju do 4/4 za tipa 250 eur mesečno. To možda nije loša solucija. Frame relay? Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 sto rece mohi, za manje pare ima wlessa koji ti nude taj protok i cak 1:2 odnos. ja sam dok sam bio u zemunu imao 3/0.75 za 2k. Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 29, 2010 Author Report Share Posted June 29, 2010 Nemam pojma, mislim da je ipak u pitanju SHDSL, koliko sam uspeo da po'vatam. A wireless ko wireless, nikad nisam bio neki fan istog, suviše je "nestabilan", šta ga znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Wireless umire kada radi sa p2p i mnogo konekcija. Koristio sam ga neko vreme u novom stanu poshto nisam hteo da razvlachim kablove i net je bukvalno umirao kada sam palio utorrent... Sad sam stavio Powerline adaptere i preko istog rutera sve radi kako treba. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts