zexon Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Ortak ima neki komp koji treba da mu povezem na LCD TV. Zanima me kako to mogu da povezem na HDMI port na TV-u, s'obzirom da su u pitanju sledece stvari: - maticna je MSI K9AGM2, sa integrisanom grafickom ATI X1250, koja ima samo klasican VGA(za monitor) ulaz. A ne znam gde da nadjem VGA to HDMI konverter, koji je mislim i lose resenje... Pretpostavljam da je najbolje resenje da se stavi nova graficka koja ima DVI/HDMI port. Moje pitanje je: Da li je bolje staviti novu graficku, i koju? Jer treba da bude sto jeftinije resenje, a da zavrsi posao (tj. da ima ova DVI/HDMI)... Hvala. Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Potraži po radnjama Radeon HD 4350, Asus i PowerColor imaju nativni HDMI izlaz, za ostale nisam siguran (mada bi i oni trebalo). Košta ispod 30 evra, a ako puštaš filmove preko Media Player Classica, radiće i njihovo dekodiranje (tj. puštaće glatko 1080p filmove čak i ako imaš slabiji procesor).edit: Obrati pažnju da se ne zezneš i ne kupiš 3450. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted June 12, 2010 Author Report Share Posted June 12, 2010 (edited) Koju predlazes od ove 2: PowerColor ili Sapphire Hvala vudu! :) Edited June 12, 2010 by zex_ Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Sapphire pošto je jeftinija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Kada budes zvuk radio, razdvoj samo kanale i stavi da bude 5.1 konfiguracija, i resio si i taj problem! Naravno morash kabl da imas iz kompa do lcd monitora jelte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Samo uperi u video plejeru audio device na Radeonov HD zvuk i sve će ići preko istog kabla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Ali taj LCD najverovatnije ima i VGA pored tih HDMI-ja? Mada ako je neki noviji ili tako nešto, kapiram da ne :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted June 12, 2010 Author Report Share Posted June 12, 2010 A cekaj, ciljate na to da zvuk ide na TV zvucnike? Ja sam mislio da to ide preko kompa na 5.1 sistem... Ne znam koja je bolja varijanta... @Laki mozda si ti u pravu :) ortak mi je rekao da taj njegov nema VGA port, ali moracu da odem ja to da pogledam, kapiram i ja da bi trebalo da ima. I onda bi to bilo najbolje resenje. Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Pa nek ide na tv zvuchnike, sto da ne, ako vec moze! Ja recimo ne mogu to preko hdmi-a sa 8800GT, pa sam morao da razvucem jos jedan dodatni kabl u zvucni pa u komp, i to rasporedim preko 5.1 , tamo sam chachkao front/rear jack, jedva namestio sve kako treba :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Mislim da može i sa 8800GT, treba valjda da prespojiš neka dva pina na grafičkoj sa SPDIF konektorima na ploči ili zvučnoj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 The what in the what now ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 I nađeš takve iste pinove na ploči (obično označene kao JSPDIF). Ako imaš odvojenu zvučnu onda traži na njoj. Uglavnom grafička može da radi pass through digitalnog zvuka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 sigurno je bolje da zvuk ide sa 5.1 sistema nego sa stereo zvučnika od po pet vati koje verovatno imaš u televizoru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted June 14, 2010 Author Report Share Posted June 14, 2010 I ja mislim da je bolje iz kompa na 5.1 sistem, ali videcu kako ortak bude hteo. Danas idem po graficku, pa cu videti kako ce sve to ispasti... Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts