Jump to content

Povezivanje konfe i LCD TV-a

zexon

Recommended Posts

Ortak ima neki komp koji treba da mu povezem na LCD TV. Zanima me kako to mogu da povezem na HDMI port na TV-u, s'obzirom da su u pitanju sledece stvari:

- maticna je MSI K9AGM2, sa integrisanom grafickom ATI X1250, koja ima samo klasican VGA(za monitor) ulaz. A ne znam gde da nadjem VGA to HDMI konverter, koji je mislim i lose resenje...

msi-k9agm2-boardbig.jpg

Pretpostavljam da je najbolje resenje da se stavi nova graficka koja ima DVI/HDMI port.

Moje pitanje je: Da li je bolje staviti novu graficku, i koju? Jer treba da bude sto jeftinije resenje, a da zavrsi posao (tj. da ima ova DVI/HDMI)...

Hvala.

Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare

Potraži po radnjama Radeon HD 4350, Asus i PowerColor imaju nativni HDMI izlaz, za ostale nisam siguran (mada bi i oni trebalo). Košta ispod 30 evra, a ako puštaš filmove preko Media Player Classica, radiće i njihovo dekodiranje (tj. puštaće glatko 1080p filmove čak i ako imaš slabiji procesor).

edit: Obrati pažnju da se ne zezneš i ne kupiš 3450.

A cekaj, ciljate na to da zvuk ide na TV zvucnike? Ja sam mislio da to ide preko kompa na 5.1 sistem... Ne znam koja je bolja varijanta...

@Laki mozda si ti u pravu :) ortak mi je rekao da taj njegov nema VGA port, ali moracu da odem ja to da pogledam, kapiram i ja da bi trebalo da ima. I onda bi to bilo najbolje resenje.

Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare

Pa nek ide na tv zvuchnike, sto da ne, ako vec moze!

Ja recimo ne mogu to preko hdmi-a sa 8800GT, pa sam morao da razvucem jos jedan dodatni kabl u zvucni pa u komp, i to rasporedim preko 5.1 , tamo sam chachkao front/rear jack, jedva namestio sve kako treba :D