Jump to content

tech-industry.co.rs - Chrome dobio na popularnosti i u maju

techind

Recommended Posts

Po najnovijim rezultatima istraživanja kuće NetApplications, Googleov web browser Chrome nastavlja u osvajanju tržišta pa je na kraju maja ustanovljeno da ga upotrebljava 7,05% korisnika interneta, dok je krajem aprila ta brojka iznosila 6,73%. Chrome je ove korisnike "ukrao" od Internet Explorera i Firefoxa, koji i dalje gube na popularnosti. Internet Explorer, koga je svojevremeno koristilo 93% korisnika interneta, sada je pao na 59,69% (sa 59,95 krajem aprila), dok je Firefox pao sa 24,95 na 24,35%. Appleov Safari dobija na popularnosti, doduše veoma sporo, pa se sa 4,72 popeo na 4,77%. Beznadežno zastereli i nepouzdani Internet Explorer, koji se još uvek može sresti na kancelarijskim računarima jer stiže sa Windowsom XP, po prvi put je pao ispod deset procenata, što će obradovati web developere.

Pogledajte vest na tech-industry.co.rs

još kad bi onaj GMail Checker u Chrome-u imao podršku za više naloga, i nikad više ne bih koristio ffox

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

vidi ga opet ovaj korporativno poslovni sa petnaest email accountova

znaš da možeš da podesiš da ti ostali gmail nalozi stižu na primarni gmail acc?

nije sve za svaki mail :))

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

ne razumem...

ortaci ti šalju mail na aaa@bbb.com, poslovni partneri na ccc@ddd.com, švalerka na eee@fff.com, podesiš 3 pop3+smtp naloga na svom primarnom foobar@gmail.com nalogu i kontrolišeš sve sa jednog mesta + sve dostupno preko istog web interfejsa + jedan pop3 sa kog svlačiš sve mailove + all gmail / labs goodies

osim ako ne deliš mail acc sa drugim ljudima?

ne razumem...

ortaci ti šalju mail na aaa@bbb.com, poslovni partneri na ccc@ddd.com, švalerka na eee@fff.com, podesiš 3 pop3+smtp naloga na svom primarnom foobar@gmail.com nalogu i kontrolišeš sve sa jednog mesta + sve dostupno preko istog web interfejsa + jedan pop3 sa kog svlačiš sve mailove + all gmail / labs goodies

osim ako ne deliš mail acc sa drugim ljudima?

Na jednom GMail imam još dva vezana IMAP(sa drugog domena) i tu rade labeli i sl. Takođe, taj nalog šeruje neke stvari na Google Documents drugim ljudima, neki simple project tracking.

Drugi GMail nalog je stari nalog, više za registracije i ta sranja, ali mi je na to vezan posao u SK (takođe intenzivno korišćenje Google Documentsa). I sad, kad na npr ovaj prvi, dodam drugi, otvorim documents, neće da mi da da vidim documents za SK (od drugog) već moram logout, pa onda login sa tim userom i sl, al onda mi se zabaguje sam web interfejs GMaila. Takođe, na oba kad sam logovan, često koristim GTalk, pa i ne znam kako bi skapirao odvojene contact liste sa 2 GMail naloga.

Takođe, dešava mi se ponekad da paralelno moram da koristim Documents (npr testiram neke laptopove, a u međuvremenu dok se vrte testovi radim nešto drugo).

I da, verovatno jedini imam ovakav setup, ali mi je tako lakše da mi se ne mešaju poslovi, jer mi je sve vezano za mail

a može i da odgovara na mejlove tako da izgleda da je odgovoreno sa originalne destinacije?

Da, imaš da edituješ from polje preko drop down menija u kome su navedeni tvoji nalozi. Takođe možeš da odabereš difoltni nalog, ili da uvek isprati na koji je poslat mail pa da sa tog uradi reply

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

meni je chrome ok al mi na zhivce ide par stvari, to shto nema sidebarova, bukmark toolbar mozhe da bude samo jednoredni i nema plugin koji omogucava zasebno surfovanje na dve stranice u jednom chrome prozoru. imam full hd monitor, prostora kolko ocesh a pola ekrana mi zvrji prazno :(

A jel više ne šalje ono "Pera Peric on behalf of Mika Mikic"? To me smara :)

ako u svoj gmail account ubaciš SMTP server podešavanja za svaki email sa koga šalješ onda neće dodavati "on behalf"

+1 za neku optimizaciju za widescreen, dockovanje prozora i slično. Konkretno me nervira što Developer Tools nisu dockovani u Chrome-u, mada je to donekle ublaženo time što Win7 ima cool keybindings za dockovanje prozora

meni to nikako ne radi sa chrome prozorima, sa ff-om radi super. chak i kad radim ono shto laki radi, povuchem tab do ivice prozora, otvori on dva al oba zauzmu tek oko 50% po vertikali pa onda moram ruchno da podeshavam shto je maksimalno nepraktichno. ne znam nikog ko koristi chrome kao jedini browser bash iz razloga shto ima milion nekih sitnih nedostataka koji zagorchavaju zhivot...

meni to nikako ne radi sa chrome prozorima, sa ff-om radi super. chak i kad radim ono shto laki radi, povuchem tab do ivice prozora, otvori on dva al oba zauzmu tek oko 50% po vertikali pa onda moram ruchno da podeshavam shto je maksimalno nepraktichno. ne znam nikog ko koristi chrome kao jedini browser bash iz razloga shto ima milion nekih sitnih nedostataka koji zagorchavaju zhivot...

Evo znaš mene :) Firefox zaista koristim samo za taj iptv, ali to više deluje kao firefox "feature" nego bilo šta drugo, jer ne raditi niti u jednom drugom browseru.

Mada opet, šta sve vi ovde pominjete, deluje mi kao da ste mnogo više leet nego ja :)) pa možda zato i ne tražim puno od browsera :)

povuchem tab do ivice prozora, otvori on dva al oba zauzmu tek oko 50% po vertikali pa onda moram ruchno da podeshavam shto je maksimalno nepraktichno.

Jesi probao WinKey+Levo/Desno/Gore/Dole u Win7?

ne znam nikog ko koristi chrome kao jedini browser bash iz razloga shto ima milion nekih sitnih nedostataka koji zagorchavaju zhivot...

Evo i ja koristim Chrome za sve [:)] (osim za development gde još uvek pokušavam da se odviknem od FireBuga i krenem da koristim Chrome dev tools)

Od kako podržava Extensione (a sa njima i mouse gestures, konačno) nemam baš nikakvih zamerki na njega.

ako u svoj gmail account ubaciš SMTP server podešavanja za svaki email sa koga šalješ onda neće dodavati "on behalf"

daj neki faq za ovo :D

edit:tj aj da razjasnim :D

imam x email adresa. hocu da svaki mail koji stigne na bilo koju od tih adresa bude prosledjen na jednu (to sam podesio). e sad, hocu da kad lupam reply (sa te jedne na koju sam ulogovan), da pise da je odgovorio onaj na koju adresu je prvobitno stigao mail, a da se uopste ne spomene ova sa koje zapravo odgovoaram :)

dakle mnogo adresa. hocu da se logujem samo na jednu i tu da citam sve. ali, da kad odgovoaram, da odgovara sa onih 'child adresa', bez pominjanja ove GLAVNE

edit2: bez 'PODESI SMPTSAF' odgovora, hvala :D

The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars!