Jump to content

Heroes of Newerth - Going Retail FAQ

Recommended Posts

evo i zvaničnog maila

Hey everyone,

I wanted to send out an email to let everyone know that HoN is going retail on Wednesday, May 12 @ 4:00pm EST (-5 GMT). Starting Wednesday, May 5 @ 4:00pm EST (-5 GMT) we will allow accounts that purchase (or have already pre-purchased) to claim nicknames of accounts that are not pre-purchased. If there is a nickname you want or if you would like to secure your own nickname, please take the time to purchase your account now instead of later.

Going to retail is exciting news for the game but raises many questions. I tried to cover many of those questions in this FAQ.

1.) What happens when HoN goes retail?

When HoN goes retail it will require a paid account to play. If you have not purchased your account you may do so by visiting https://www.heroesofnewerth.com/purchase_account.php'>https://www.heroesofnewerth.com/purchase_account.php

2.) Will HoN be free? How much will it cost? Are there any recurring fees?

HoN will not be free, it will cost a ONE TIME $30.00 USD payment with ZERO recurring fees.

3.) What will happen with stats, replays, PSR, and SMR after retail?

All stats will be reset upon release. Also all historical data of previous matches, including replays, will be purged. SMR and PSR (the ratings used for match making and public games) will be compressed, bringing all accounts closer to 1500 as we feel this will positively impact gameplay and team balances post release.

4.) Will HoN still be updated and new content added after retail?

We plan to consistently update HoN with lots of new heroes, items, features, and other goodies throughout the product life cycle for free.

5.) If I Pre-Purchased can my name be taken? How do I stop my name from being taken?

If you pre-purchased your account your nickname can not be taken and that is the only way to secure it.

6.) If I Pre-Purchase before May 5th, can I take a non Pre-Purchased accounts name?

Absolutely, and on top of that we will make sure that all pre-purchased accounts have one nickname change credit to use for May 5.

7.) Are Golden Shields, Golden Names, and Taunt available anymore? Will they ever be available again?

Unfortunately those pre-purchase incentives ended with closed beta a month ago. We will not sell Golden Shields or Golden Names again but accounts will be able to acquire Taunt and other cool account features post release.

8.) I'm from South East Asia and I can't Pre-Purchase, why? How will I play after retail?

We will be making our formal announcement for our partner and strategy for SEA early next week. If you play from SEA your nickname will be able to taken but that will not impact you moving forward past retail.

I want to thank everyone who helped us beta test the game. I could not be more proud of the product we have created and I look forward to seeing most of you post retail! If you have not purchased the game yet, you may do so at

https://www.heroesofnewerth.com/purchase_account.php'>https://www.heroesofnewerth.com/purchase_account.php

Warmest Regards,

Maliken

Edited by trooper

Bozhe sakloni da ce 90%, max 50-60% ce da odustane jer su prosto deca koja nemaju CC.

Drugo ce odudstati nubovi. Shto je kul. Jednom kad probash HoN a bio si pro u Doti...nema sheme da odesh, sem ako nisi svatio u HoNu da si nub i da si se sve vreme lozhio u Doti xD

I fala bogu jebani Pinoyi ce da odu.

poz voz 2011

A i ti kili pričaš o tome kako je "teško izdvojiti za hon" a on u suštini košta kao dva meseca WoW pretplate. Koliko si ti samo para ostavio Blizzardu do sad? :) Siguran sam da bi se našlo keša za tih pet originalnih igara koje pominješ.

eh da sam samo ostavio pare za pretplatu :D

transferi po 20e a bilo ih je dosta i naravno oni u svojim ponudama dele masu stvari koja moze da se plati

ali sto se tice neke igre sa strane tice za svaku se isplati da se uzme

sad sto ja licno mislim da kopija dote mozda ne zasluzuje tako nesto je drugo

Pazi, po meni - ako te neka igra zabavlja - kupi je! Oduvek sam tako razmišljao ... znači ako ja od multiplayer igara igram TF2 i HoN (doduše ovaj drugi jednom u mesec dana) onda i nije toliko puno platiti jednom (zauvek) 20 eur. Čak i da igram i nadalje jednom mesečno, opet trošak nije veliki i "isplati se" već tipa posle 4 meseca ...

realno

recimo svaki pravi blizardov fan (bi trebalo)ima original w3/sc/diablo

ja bi cak i figurice one kupovao

ako se secas laki jednom kad si bio na nekom sajmu igara ili tako necemu

sam ti bio slao pm ovde na forumu da ako nesto slicno sto blizzard prodaje da mi uzmes obavezno :)

Ok igras WoW koji je bolja kopija everquesta gde bukvalno tona ljudi daje 20evra za SKIN jebenog peta koji je jednom developeru trebalo dva sata da napravi nesto ovog tipa http://us.blizzard.c...ype=3&loc=en-US i to ne jednom ili dva puta znam ljude koji imaju tonu ovakvih petova i mountova.

A ne placa ti se  i preskupo ti je KOMPLETNA IGRA HON koja je kopija dote i koju je radilo mnogo ljudi vec par godina za iste ili manje pare od petova i wow mountova... dakle ne govorim cak ni pretplatu ili transfer za wow promena itd ... ja sam igrao wow i nikada nisam uzimao ta sranja i kada sam prodao sve charove bio sam jedva na pozitivnoj nuli kada sam sve izracunao ... mnogi ljudi su na wow ostavili preko 5000evra do sada od toga sigurno pola na random gluposti.

Dakle sta je bolje jedan random pet od 30 pixela ili cela kompletna jebena igra koja je bolja i zanimljivija igra ( kao i dota ) od 90% totalnog trasha koji izlazi konstantno u neogranicenim kolicinama i prodaje se masovno. ROFL BRE.

Ako neko ne voli hon/dotu/lol itd naravno da ne treba da da ni dinar na igru logicno , medjutim ako voli to da igra ovo je sasvim ok i postena cena za danasnje standarde. Ultimativno licemerje je govoriti da je ovo skupo i posle obrisati novcanicom od 100 evra dupe ( kupiti wow peta ili shit retardiranu igru od EA ili neke random hype masinerije koju ces igrati 30minuta i baciti u kantu ) a igra je kvalitetna i moze da pruzi tonu zabave.

Edited by StormScion

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Rekao sam tona ljudi nisam rekao ti oh majti kiligor , i ostajem uz to cak i dok sam ja igrao mnogo ljudi je imalo te gluposti :)

I na kraj tvoj posta sam se osvrnuo ...  hon jeste kopija dote u osnovi koliko je i wow kopija everquesta u osnovi ... da li se isplati placati wow pretplatu da naravno ako volis da ga igras , zasto onda ne hon ?

Uzimam wow kao primer jer znam da si upoznat sa istim mogao bi da navedem zilion igara koje rade totalno istu stvar sto je po meni 100% regularno i dobra ideja treba da se razvija. Dota jeste sjajna ideja koja je prerasla i ima mnogo vece potrebe koje moze jedan mod i warcraft 3 engine da mu pruzi. Ako je neka igra dobra kopija i bolja od originala u svakom pogledu onda vredi platiti. Recimo za Demi God ( a kupovan je masovno u severnoj americi ) smatram da je losa kopija dote i nikome ne bi savetovao da je kupi medjutim za HON hocu jer je super odradjena. 

Edited by StormScion

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

to je to, sve je pocelo sa kopijama kolektorskih edicijama wowa :D

ali dobro sad kad si pomenuo te neke primere sto se tice ko je koga rippovo

mi je palo na pamet da sam i ja kupio bio warhammer i age of conan odma cim su izasli

samo zato sto je trebalo da ima 2 ili 3 stvari vise nego ovaj drugi

Ok igras WoW koji je bolja gora kopija everquesta

gde bukvalno tona ljudi daje 20evra za SKIN jebenog peta koji je jednom developeru trebalo dva sata da napravi nesto ovog tipa

http://us.blizzard.c...ype=3&loc=en-US i to ne jednom ili dva puta znam ljude koji imaju tonu ovakvih petova i mountova.

A ne placa ti se  i preskupo ti je KOMPLETNA IGRA HON koja je kopija dote i koju je radilo mnogo ljudi vec par godina za iste ili manje pare od petova i wow mountova... dakle ne govorim cak ni pretplatu ili transfer za wow promena itd ... ja sam igrao wow i nikada nisam uzimao ta sranja i kada sam prodao sve charove bio sam jedva na pozitivnoj nuli kada sam sve izracunao ... mnogi ljudi su na wow ostavili preko 5000evra do sada od toga sigurno pola na random gluposti.

Dakle sta je bolje jedan random pet od 30 pixela ili cela kompletna jebena igra koja je bolja i zanimljivija igra ( kao i dota ) od 90% totalnog trasha koji izlazi konstantno u neogranicenim kolicinama i prodaje se masovno. ROFL BRE.

Ako neko ne voli hon/dotu/lol itd naravno da ne treba da da ni dinar na igru logicno , medjutim ako voli to da igra ovo je sasvim ok i postena cena za danasnje standarde. Ultimativno licemerje je govoriti da je ovo skupo i posle obrisati novcanicom od 100 evra dupe ( kupiti wow peta ili shit retardiranu igru od EA ili neke random hype masinerije koju ces igrati 30minuta i baciti u kantu ) a igra je kvalitetna i moze da pruzi tonu zabave.

poz voz 2011

Pa da kili ali nije wow izmislio mmo iako smo ti ja i jos mnostvo ljudi isli u mmo vode preko wowa ... za to se blizardu skida kapa. Mislim da je ocigledno kada se pogleda sta je everquest imao da je wow u startu bila kopija everquesta kvalitetno odradjena na blizardovski nacin ...

@dreadlord izvinjavam se nisam igrao igru ne bi trebao da sudim. Ako bi morao da kazem rekao bi da je sigurno bolja od wotlk i ovog stanja u kom je wow tamo od kraja tbc :) al cisto subjektivno. 

Edited by StormScion