Trooper Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 (edited) Inače to je isti lik koji je iza Photosynth-a / Seadragona želim njegovo dete Edited February 15, 2010 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 bra te. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 au.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted February 15, 2010 Author Report Share Posted February 15, 2010 (edited) gledam veći peti put i odbijam da poverujem da je ovo @ 4:58 live a ne neki Photoshop. To nije istina... edit: ako koriste neku posebnu 3D-aware kameru, onda je ok, ali ako je ovo live snimak nekog običnog 4G telefona, I'll shit brix Edited February 15, 2010 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 neverovatno :) Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dNte Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 jebeno beautifu Quote infidel Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 jezivo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 (edited) ovo je super, ali kada se izuzme photosynth (generacija "3d modela" iz 2d slika) i blurovani prelazi izmedju lokacija i fensi integracija sa telefonom (koja jeste kul, ali ne verujem da cete cesto imati nekog da snima za vas onda kada vam treba) sto je uglavnom samo eyecandy, sta je ovde prikazano, od funkcija, sto ne postoji vec u google Earth-u ili Google Street view-u? i da, bilo bi mnogo vishe super da je ovo prikazao na npr HTC HD2 pro-u koji fura windows mobile (i ovako bi trebalo da promovishu skori dolazak win 7 mobile verzije)...ovako, sa laptopa, meh.. Edited February 15, 2010 by iguana Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted February 15, 2010 Author Report Share Posted February 15, 2010 ovo je super, ali kada se izuzme photosynth (generacija "3d modela" iz 2d slika) i blurovani prelazi izmedju lokacija i fensi integracija sa telefonom (koja jeste kul, ali ne verujem da cete cesto imati nekog da snima za vas onda kada vam treba) sto je uglavnom samo eyecandy, sta je ovde prikazano, od funkcija, sto ne postoji vec u google Earth-u ili Google Street view-u? pa da, ako se izuzme tih par sitnica, ništa više nema novo Ako Photosynth zaživi, sam po sebi će mi biti dovoljan da ljudi pređu na Bing mape. Integracija sa stock video materijalima i integracija sa live video materijalima će biti čist bonus Da ne pričam o varijanti pluggovanja ovoga sa recimo Youtube/Vimeo/whatever feedovima, pa simultani prikaz više video klipova jednog istog dešavanja iz raznih perspektiva za neku vrstu 3D doživljaja događaja, nešto nalik ovome http://www.cnn.com/interactive/2010/01/world/haiti.360/index.html samo sa slobodom kretanja... I think I'm getting wood again Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 (edited) morash priznati da je eyesynth ipak samo eyecandy, koji ima prednost u odnosu na 3d objekte u gugl earthu, sto se mogu veoma lako i automatski generisati 3d-oliki prikazi prostora. Mana im je sto je to ipak samo aproksimacija 3d objekta, gde ti je zaista potreban veliki broj slika da bi imao neki 360 utisak kakav imash sa pravom 3d geometrijom zanima me kako Photosynth generisanje radi na mobilnim telefonima. ako se i dalje vrtimo oko laptopa onda nismo odmakli opet daleko od google earth-a sa integrisanim feedom iz neke web kamere. Edited February 16, 2010 by iguana Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Ono shto ja vidim kao potencijalni problem je to shto nece moci da snime sva mesta na svetu da bi mogli da odrade photosynth kako treba. Ako bi ovo radilo na globalnom nivou (tj. ako bi imali ljude koji bi malo po malo pravili photosynth biblioteku all over the world), onda bi to zaista bilo bolje od google earth-a zato shto bi mogao choveku da pokazesh gde se neshto nalazi u realnom 3D svetu (veoma vazno za one koji pate geografskim kretenizmom). Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Ono shto ja vidim kao potencijalni problem je to shto nece moci da snime sva mesta na svetu da bi mogli da odrade photosynth kako treba. Ako bi ovo radilo na globalnom nivou (tj. ako bi imali ljude koji bi malo po malo pravili photosynth biblioteku all over the world), onda bi to zaista bilo bolje od google earth-a zato shto bi mogao choveku da pokazesh gde se neshto nalazi u realnom 3D svetu (veoma vazno za one koji pate geografskim kretenizmom). pa pod pretpostavkom da se ovo dobro izreklamira svako bi zeleo da se nesto njegovo nadje na internetu i globalno dostupno, tako da bi svako uzeo aparat u ruke i fotkao svoju zgradu svoju prodavnicu kancelariju svetlecu rkelamu i tome slicno... meni samo deluje jezivo u kom pravcu se krece razvoj ovih tehnologija, ne znam zasto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 realno :) inace impresivan track sistem, nema potrebe za 3d aware kamerama, samo je pitanje koliko je automatizovano sve... bas bi voleo da vidim ovo live kako funkcionise, mapirao bi gajbu :) Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted February 17, 2010 Author Report Share Posted February 17, 2010 inace impresivan track sistem, nema potrebe za 3d aware kamerama, samo je pitanje koliko je automatizovano sve... bas bi voleo da vidim ovo live kako funkcionise, mapirao bi gajbu :) pa upravo to i mene zanima, tipa dal mogu da uzmem svoj telefon i krenem da snimam po nekoj random ulici (koja je prethodno pokrivena slikama) i da on odma izvali moju Latitude/Longitude poziciju i još povrh toga orijentaciju u 3D prostoru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts