Klinac Balavac Posted February 25, 2010 Author Report Share Posted February 25, 2010 (edited) Dečko ti si nepopravljiv, ovde je nekoliko puta naglašavano da se STRUČNJACI ne slažu sa ovim. Da su sa jedne strane oni koji su dobili pare od Grada i kojima su, budirečeno, specijalnost insekti, a ne dendrologija; a sa druge strane su pravi stručnjaci koji nisu dobili masne honorare za projekte, ali imaju znanje, savest i profesionalnu etiku. Uzgred, ti koji su to radili nisu ovlašćeni uopšte za tu vrstu posla, nego se samo koriste time što rade na Šumarskom fakultetu. Dobro da nisu uzeli kafe-kuvaricu i domara sa Šumarskog da im rade elaborat. Ponavljam stoti put, LAŽ je da su na kraju hortikulturnog veka, platani u prirodi žive do 500 godina, a u urbanim uslovima do 250!!! Za ovih 70-tak bolesnih naravno da je kraći životni vek, ali oni mogu da se leče, a za to vrem da se uzgajaju zamene. Edited February 25, 2010 by Klinac Balavac Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vladica^.^ Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Pusti ga. Ne želi da shvati neke stvari i to je to. Samo možeš da se nepotrebno iznerviraš. :] Inače update: Od Cvetka pa do ugla bulevara i Batutove su prokopali sve oko drveća... Čak su i taj gornji deo bulevara zatvorili... U pravu je Mihajlo Mitrović. Na kraju će sve poseći... Jebem ti ovu "wanna-be" demokratiju... Quote "This deck of cards is a little frayed around the edges, but then again so am I and I've got fewer suits..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkeus Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Dečko ti si nepopravljiv, ovde je nekoliko puta naglašavano da se STRUČNJACI ne slažu sa ovim. Da su sa jedne strane oni koji su dobili pare od Grada i kojima su, budirečeno, specijalnost insekti, a ne dendrologija; a sa druge strane su pravi stručnjaci koji nisu dobili masne honorare za projekte, ali imaju znanje, savest i profesionalnu etiku. OK. Gde je istraživanje stanja drvoreda koje su obavili ti drugi stručnjaci. Nemam nikakav problem da ga pogledam. Ponavljam stoti put, LAŽ je da su na kraju hortikulturnog veka, platani u prirodi žive do 500 godina, a u urbanim uslovima do 250!!! Za ovih 70-tak bolesnih naravno da je kraći životni vek, ali oni mogu da se leče, a za to vrem da se uzgajaju zamene. Znam odlično koliko platani mogu da žive, ali to ne znači da će toliko i da žive. Mišljenje ljudi koji su ih pregledali je da je stanje ovog drvoreda takvo da ne mogu da prežive. I da, ponoviću opet, ma koliko vas nerviralo, sadašnji drvored je estetski neprihvatljiv u modernoj gradskoj ulici i ono što meni najviše smeta u planu rekonstrukcije Bulevara je to što će tramvajska baštica biti betonirana umesto zatravljena. Bolje vam je da ovu energiju što nepotrebno trošite na promašeni cilj, upotrebite na sprečavanje seče u Zvezdarskoj šumi, koja za razliku od Bulevara jeste čisti kriminal na mnogo nivoa. Quote You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 nema istraživanja tih drugih stručnjaka jer njima niko nije platio da ga naprave, ni sa naručenim rezultatima ni bez njih, i ti to znaš, tomke. nemojmo se spuštati u demagogiju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Nema to veze sa demagogijom. Tomketova jedina greska je sto diskutuje o platanima a ne govori o rekonstrukciji bulevara koji je sustina cele price i o cemu niko ne prica, jer su im emocije povredjene. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted February 26, 2010 Author Report Share Posted February 26, 2010 (edited) Evo ja sam se sada vratio sa Bulevara, skupila se šačica od 30-tak nas budala, uz Rambovu pomoć zaustavljen je saobraćaj na kratko... Obišao sam svako stablo koje su isekli, svako je bilo apsolutno zdravo, bez truleži, a radnici Zelenila su na zdrave panjeve zakucavali neke trule trupce koje su dovukli iz kamiona... Na zdrave panjeve mazali su nekakvu truležnu masu, lično sam ja brisao da bih se uverio da je drvo ispod zdravo, i tako je bilo... Odlaze puni kamioni potpuno zdravog najkvalitetnijeg drveta, pitam se u čijim li će džepovima da završe te pare, jer je to drvo po kvalitetu za izradu nameštaja itd, u rangu sa hrastovim... Sramota koliko su ljudi nezainteresovani... Gde su bili danas svi građanisti, liberali i ostale palamude, danas se branila demokratija više nego bilo kog drugog dana... Petog oktobra su se branile samo guzice od loših uslova života... Edited February 26, 2010 by Klinac Balavac Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 оно мало демократије у овој земљи је умрло 07. јула 2008. године.мазали бојом здраве пањеве и куцали трулежна дебла на пањеве, кажеш... хахахахахаха... која смо ми беда од народа. шта очекујемо кад нас јебу у здрав мозак и то отворено, не покушавајући више ни да сакрију превару. јадан ли смо народ, подаништво и непоштење, трулеж у нама самима... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Nema veze, nemojte da se brinete za demokratiju, ima najmanje milion ljudi kojima su povredjene emocije, jer ih je gradska vlada lagala! Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted February 26, 2010 Author Report Share Posted February 26, 2010 Nije bojom, nego neka kao truležna masa, izgleda kao samleveno drvo pomešano sa nekim uljem, možda je i prava trulež koju su doneli od negde, ali ne smrdi, kao što bi valjda trebalo... Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 moja dva centa oko toga zašto se uzbuđujem baš oko platana (u moru drugih, krupnijih gafova ove ili one vlasti): odavno sam prihvatio da u srbiji praktično nema sposobnih političara, i da svi streme vlasti zato što hoće da se nafatiraju i zato što ih opija moć. zbog toga mi je delimično drago što u beogradu nema krupnih pomaka, jer sam svestan da bi svaki projekat kojeg se ovi uhvate mogao biti odrađem znatno kvalitetnije ili jeftinije da prvi i često jedini kriterijum za definiciju tih projekata nije "kako ću ja tu da uvalimm mog kuma i da uzmem procenat?" drugim rečima, drago mi je kad trenutna vlast ne uradi nešto, jer je to po pravilu jedna stvar više koju nisu zasrali. ako treba da se zadržim na primerima iz iste sfere, drago mi je što se još nisu uhvatili knez mihajlove, jer bismo umesto granita dobili onaj nabijeni pesak iz okolnih ulica. tu dolazimo do platana. oni su se uhvatili rekonstrukcije bulevara, i svakom je jasno da će je zasrati te da će kroz max 10 godina opet biti potrebe za popravljanjem. a platani nisu nešto što može da se popravi za jedno leto. ako dozvolimo ovima da ih sjebu sada, proći će decenije dok ti novi budu na nešto ličili, pod uslovom da se uopšte prime. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Evo ja sam se sada vratio sa Bulevara, skupila se šačica od 30-tak nas budala, uz Rambovu pomoć zaustavljen je saobraćaj na kratko... Obišao sam svako stablo koje su isekli, svako je bilo apsolutno zdravo, bez truleži, a radnici Zelenila su na zdrave panjeve zakucavali neke trule trupce koje su dovukli iz kamiona... Na zdrave panjeve mazali su nekakvu truležnu masu, lično sam ja brisao da bih se uverio da je drvo ispod zdravo, i tako je bilo... Odlaze puni kamioni potpuno zdravog najkvalitetnijeg drveta, pitam se u čijim li će džepovima da završe te pare, jer je to drvo po kvalitetu za izradu nameštaja itd, u rangu sa hrastovim... Sramota koliko su ljudi nezainteresovani... Gde su bili danas svi građanisti, liberali i ostale palamude, danas se branila demokratija više nego bilo kog drugog dana... Petog oktobra su se branile samo guzice od loših uslova života... al si ti sine dokon za sve pare Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 мислим да борба није промашена. ономад су хтели да наставе да шире Михајлову тим набијеним песком, бедним жутим коцкама, па се народ побунио, па су Чика Љубину урадили како треба. не сумњам да је у папирима та жута коцка била гранит... иначе, Иване, слажем се с тобом. испало је да је ово лоповскији систем од Слобиног и Лукашенковог заједно, џаба им што покушавају да нам испирају мозак разним "белим књигама". и даље тврдим да није исто украсти 3 нуле или 7 нула. а сад су на власти ШАМПИОНИ и РЕКОРДЕРИ лоповлука. al si ti sine dokon za sve pare он је тамо био докон и у твоје име. осим ако не подржаваш ово против чега се боири одвајајући своје слободно време и енергију. глуп ти је коментар ДО ЈАЈА! Nema veze, nemojte da se brinete za demokratiju, ima najmanje milion ljudi kojima su povredjene emocije, jer ih je gradska vlada lagala! то су сисице, Боле. похвали сад Клинца, он није сисица.не бринем за демократију, демократије нема. неки су се жестоко борили да је убију и сад нема бриге. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 demokratija je ionako samo najnoviji izum elite pomoću kojeg drži plebs u potrebnom stanju. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 јад и беда...остају нам, дакле, само мотке, виле и бакље... :))))) Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 @Ivan Ne znaci da ce namesteni tender biti lose realizovan. Niti se to u praksi pokazalo, posto je sve sto se radi namesteno, a ima dosta dobrih stvari uradjenih. Ako ova rekonstrukcija bude izvedena po planu ne vidim zasto bi bila lose uradjena. Nijedan deo rekonstruisanih tramvajskih puteva nije lose uradjen. Tako da ne vidim zasto bi se ovaj izdvojio. @Drale Tako je Drale, posto ukrasti 1000 dinara nije kradja, to je pozajmica, zalog za buducnost. @Edit Javno pohvaljujem Klinca iako se iz prilozenog ne vidi da je branio drvece nego da je isao u inspekciju pocenog, ali svakako bolje od 99% ljudi koji su se zadrzali na emocijama. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 мислим да борба није промашена. ономад су хтели да наставе да шире Михајлову тим набијеним песком, бедним жутим коцкама, па се народ побунио, па су Чика Љубину урадили како треба. не сумњам да је у папирима та жута коцка била гранит... иначе, Иване, слажем се с тобом. испало је да је ово лоповскији систем од Слобиног и Лукашенковог заједно, џаба им што покушавају да нам испирају мозак разним "белим књигама". и даље тврдим да није исто украсти 3 нуле или 7 нула. а сад су на власти ШАМПИОНИ и РЕКОРДЕРИ лоповлука. он је тамо био докон и у твоје име. осим ако не подржаваш ово против чега се боири одвајајући своје слободно време и енергију. глуп ти је коментар ДО ЈАЈА! то су сисице, Боле. похвали сад Клинца, он није сисица. не бринем за демократију, демократије нема. неки су се жестоко борили да је убију и сад нема бриге. u moje ime nije bio dokon to prvo. Ja sam igrom slučaja imao prilike da popričam sa jednim šumarskim inžinjerom, koji je bio jedan od izvršnih direktora u Srbija Šumama pre ove poslednje vlasti. Taj čovek je inače ju svoje vreme bio đak generacije sa 10.0 i on čovek mi je rekao da to mora da se poseče, jer ima poprilično trulih stabala. Naravno, posećiće oni više nego što treba, al ja verujem liku da to treba da se uradi, jer deluje poprilično uspešno. Nakon svog rada u Srbija Šumama, prešao je da radi u jednoj slovenačkoj firmi, i konsultant je za šumarska pitanja u Sloveniji, pa živi ovde, a tamo ide poslom kad treba na po nedelju-dve. Takođe, pošto je napustio svoje mesto pre 2 godine da se ne bi drkao sa budalama, njegova reč mi ima težinu više nego reči lokalnih likova sa UPT-a. A takođe mislim da, ako se protestvuje, da ima 100 puta važnijih stvari od jebenog drveća. Bolje da svoju energiju iskoristi da pomogne npr nudlu koji učestvuje u svim akcijama oko doniranja organa i sl nego na ovo mlaćenje prazne slame I da Drale, ako bih ja išao redom da brojim tvoje komentare, na moj jedan glup bih našao minimum 20 tvojih, koji su u fazonu "Do pobede" ili "zaklaćemo, pobićemo, jebaćemo" ili "nevernici, sudiće vam buduće generacije i sl". Da ne govorim izlete tipa "Crna Gora se nikad neće ocepiti" i slične Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted February 26, 2010 Author Report Share Posted February 26, 2010 Neka, ne smeta meni da me smatraju budalom. Doći će kad - tad vreme kada će se o ovome čitati kao o zločinu i sramoti Beograda i Beograđana, a što reče Rambo "unuci će pitati, gdje si ti bio đede kada su ono činili"... I što reče Tesla "The present is theirs; the future, for which I have really worked, is mine." Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 ako ništa, bolje da si "radio" i na tim unucima, nego što si blejao sa drvećem Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 @Ivan Ne znaci da ce namesteni tender biti lose realizovan. Niti se to u praksi pokazalo, posto je sve sto se radi namesteno, a ima dosta dobrih stvari uradjenih. Ako ova rekonstrukcija bude izvedena po planu ne vidim zasto bi bila lose uradjena. Nijedan deo rekonstruisanih tramvajskih puteva nije lose uradjen. Tako da ne vidim zasto bi se ovaj izdvojio. nisam rekao loše, rekao sam da bi sigurno moglo bolje da se zapravo bira najbolji ponuđač i da se ne krade na svakom koraku. al to na stranu, očigledno je da se ovde radi loše, pa makar svaki drugi projekat bio urađen maksimalno. nisam od tebe očekivao da napišeš odgovor samo da bi ga napisao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted February 26, 2010 Author Report Share Posted February 26, 2010 (edited) Dokle ćete bre više da serete, šta bre reko ovaj reko onaj, je l verujete vi svojim očima ili samo raznim korporativnim pederima? Gde je trulo? Gdeeee? Eto ga isečak koji se vadi da bi se stablo naglo na planiranu stranu, čvrst kao staklo! Edited February 26, 2010 by Klinac Balavac Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 u moje ime nije bio dokon to prvo. Ja sam igrom slučaja imao prilike da popričam sa jednim šumarskim inžinjerom, koji je bio jedan od izvršnih direktora u Srbija Šumama pre ove poslednje vlasti. Taj čovek je inače ju svoje vreme bio đak generacije sa 10.0 i on čovek mi je rekao da to mora da se poseče, jer ima poprilično trulih stabala. Naravno, posećiće oni više nego što treba, al ja verujem liku da to treba da se uradi, jer deluje poprilično uspešno. Nakon svog rada u Srbija Šumama, prešao je da radi u jednoj slovenačkoj firmi, i konsultant je za šumarska pitanja u Sloveniji, pa živi ovde, a tamo ide poslom kad treba na po nedelju-dve. Takođe, pošto je napustio svoje mesto pre 2 godine da se ne bi drkao sa budalama, njegova reč mi ima težinu više nego reči lokalnih likova sa UPT-a. A takođe mislim da, ako se protestvuje, da ima 100 puta važnijih stvari od jebenog drveća. Bolje da svoju energiju iskoristi da pomogne npr nudlu koji učestvuje u svim akcijama oko doniranja organa i sl nego na ovo mlaćenje prazne slame Taj tvoj ortak je rekao isto sto i mi ovde :D od 300stabala 50 treba da se sece ali ne sva :)i mi reagujemo na to....i sam kazes da ce poseci vise nego sto treba i onda ne razumem zasto se kazes da smo mi u krivu :) pretpostavljam da si bio jedan od onih koji je bio na ulici kad je kosovo postalo "nezavisno" :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Klinac lebati koliko ti imas godina i sta radis u zivotu (sem sto prdis ovde po forumu) kada sebi mozes da pruzis taj luksuz da u sred radnog dana obilazis svako drvo i igras se CSI Beorad... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Dokle ćete bre više da serete, šta bre reko ovaj reko onaj, je l verujete vi svojim očima ili samo raznim korporativnim pederima? Gde je trulo? Gdeeee? Eto ga isečak koji se vadi da bi se stablo naglo na planiranu stranu, čvrst kao staklo! sine, ja za tvoje prijatelje/poznanike nisam pričao da su pederi, pa nemoj ni ti za moje.. Malo kulture ti ne bi bilo na odmet @kali: ne kažem da niste u pravu nego jednostavno da je to delom nepravda, kao i mnoge druge, kako kod nas tako i u svetu. Kad je proglašena nezavisnost Kosova, bio sam na mitingu i šetnji, doduše ne onoj gde su se uzimale patike, toliki patriota jebiga nisam bio. Ali porediti to i ovo je nebo i zemlja. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Bio sam i ja danas posle shkole da vidim u kakvom su zaista stanju platani (usput mi) i uverio sam se da su gotovo sva stabla zdrava koja su do tog momenta isechena. Naravno bilo je izuzetaka, na nekim kroshnjama bilo je crnih rupa, ali u sushtini su zdrava! i zashto mi dajemo za svaki platan po 900e ponaosob, da mi je znati... kako sam saznao sutra je neki protest u 7 ujutru kod restorana lipov lad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted February 26, 2010 Author Report Share Posted February 26, 2010 Rekao sam korporativni pederi... Misleći na sve koji šire laži zbog para i profita i koji su deo te korporativno-koruptivne mašinerije. Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts