Crno-Sunce Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Ovako, treba da napravim mrezu za hotel srednje velicine(do 50 soba) s'tim sto oni prikljuceni ne mogu da se vide medjusobno u mrezi, sa izuzetkom odredjenog broja hotelskih racunara ako kuzite sta zelim reci :) znaci step by step upustvo bi bilo sjajno :) isto ako ima neko ko se bas profi bavi time nek mi posalje poruku na pm, da znam da iscimam gazde uz foru "to je veliki i tezak posao treba mi pomoc za to" :D Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted December 20, 2009 Author Report Share Posted December 20, 2009 (edited) hajd ljudi :) a sto se tice ovoga da mi sajlete poruku na pm, to se odnosilo naravno da iscimam gazde da plate ne za dz :) Edited December 20, 2009 by JoeKerr Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Pa za hotelske računare napravi posebnu mrežu, a za ove ostale digni "običan" wireless preko nekog rutera, osim što ne znam kakav je hotel pa ćeš možda morati da ih staviš nekoliko zbog signala. Siguran sam čak da postoje po netu i tutorijali u tom smislu da ti pojasne šta i kako. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 Gde se nalaze hotelski, svuda po hotelu ili ? Da li su hotelski laptopovi, ili desktop? Šta treba oni da imaju ( da li da imaju samo net, ili i da pristupaju nekim fajlovima/printerima) Za goste - AP da podržavaju ESS zbog "roaminga" (klijent se šeta po hotelu, a ne mora da menja mreže), uključen SSID, WPA2, ako se odlučiš za Cisco Aironet, neki modeli koliko se sećam imaju opciju da te ne puste ako ti je signal slabiji od neke određene granice, što je dobro rešenje ako ne želiš da stavljaš "zaštitu" Hotelski, ako su laptopovi - isključen SSID, MAC filtering (ako je fiksan broj računara, i retko ih dodaješ), WPA2, ako postoji domen možeš i neki od EAP (tipa TLS) metoda da primeniš sa IAS-om na Win2K3 ili freeradiusom na nekoj Linux mašini, ako ti se baš toliko igra. Koje je rešenje dobro - ako imate mnogo keša, kupite Cisco Aironet ili neke druge AP koji mogu da "nose" više mreža na sebi, i onda svaki AP ima 2 mreže, jednu koju emituje za goste, i drugu kojoj je skriven SSID za zaposlene ako sam negde omašio, neka me neko od kolega (čitaj Stator:)) ispravi Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 postavite jedan cisco switch i iz njega vucite lan lakblove po spratovima u access pointe, kreirajte poseban vlan za te javne APove i jos jedan za mrezhu za osoblje... same APove mozete da iskonfigurishete na vise nacina jbg sad je to vec neka duza prica... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts