BigMazi Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Narucio sam ovaj sa sledecom konfiguracijom, interesuju me vasi saveti da li je ok i sta ne valja. Nisam do sad gledao laptom konfiguracije, pa ono, dobro bi dosao savet. Hvala Model: Extensa 5635G-663G32Mn Procesor: Intel Core 2 Duo processor T6600 Takt procesora: 2.2GHz Memorija: 3GB DDR@ (prosirivo do 4GB) Kapacitet hard diska: 320GB SATA Brzina rotacije hard diska: 5400rpm Dijagonala monitora: 15.6" HD 16:9 aspect ratio Maksimalna rezolucija monitora: 1366x768 Graficka kartica: NVidia GeForce G105M with up to 23037 MB of TurboCache (512 MB of dedicated DDR2 VRAM) Opticki uredjaji: DVD-RW DL drive, 3x USB 2.0, 1x External display (VGA) port, 1x Gigabit Ethernet (RJ-45) port, 1x Line-out jack, 1x Line-in jack, 1x DC-in jack for AC adapter Mreza: GLAN, Wireless, Bluetooth Modem: nema Kamera: 0.3MPix web camera Unos: Querty tastatura, Multi-gesture touchpad, izdvojena numericka tastatura Baterija: Li-ion 6 celija Operativni sistem: Nema Ostalo: 5-in-1 card reader Garancija: 12 meseci Quote If we are marked to die, we are enough to do our country loss; and if to live, the fewer men, the greater share of honor Link to comment Share on other sites More sharing options...
tOMABRE Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Posto ja isto planiram da uzmem, mozes samo napisati koliko si platio? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigMazi Posted November 3, 2009 Author Report Share Posted November 3, 2009 (edited) Cena u gotovini je 57 500, al uzimam na kredit. Samo jos da mi neko potvrdi da je dobar izbor. Pre svega ga uzimam zbog interneta/filmova etc, ali i zbog ostalih stvari..nikad cuo za graficku a i interesuje me ocena procesora. Googlam vec 20-ak min al nista konkretno :) Edited November 3, 2009 by Mazi Quote If we are marked to die, we are enough to do our country loss; and if to live, the fewer men, the greater share of honor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 A kakav je ovo notebook, neki fujitsu? Rekao bih po oznaci... pazi, za internet i filmove će ti manje više svaki laptop biti ok. Mada ja uvek volim ljudima nekako da preporučim da kod laptopova uzimaju nešto dužu garanciju od godinu dana, nikad se ne zna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Extensa je Acer, rekao bih eMachine serija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigMazi Posted November 3, 2009 Author Report Share Posted November 3, 2009 A kakav je ovo notebook, neki fujitsu? Rekao bih po oznaci... pazi, za internet i filmove će ti manje više svaki laptop biti ok. Mada ja uvek volim ljudima nekako da preporučim da kod laptopova uzimaju nešto dužu garanciju od godinu dana, nikad se ne zna. Acer. To sa garancijom mislim da nije lepo odstampano. Kako mi je receno jedino toshiba ima garanciju na 12 meseci dok acer,hp i ostali imaju na 24. Pa dobro u principu osim toga, recimo da mogu fm10,cs (100fps) ,wc3-dota da pustim lepo (wireless u internet caffeu, kineza koliko hoces u ovom gradu, wc3 cele noci npr :P ), takodje racunam i na WoW. Svestan sam toga i sam da od novijih dx10 igara nema nista na ovom, sto i ne trazim. Mozda i neki 3d render u vegasu odradim etc. Ja se stvarno ne razumem u komponente kod notebook racunara pa sam zato i pitao, jer ako verujem liku u radnji doguracu daleko, iz iskustva :) Ostatak je posao,office sto znam da ce proci bez problema. Quote If we are marked to die, we are enough to do our country loss; and if to live, the fewer men, the greater share of honor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Koji sam mentol, sve vreme mi je u glavi Acer, nemam pojma što sam napisao Fujitsu :) Ovo oko garancije mi je sumnjivo, TOSHIBA je imala duže garancije, plus imaju onaj No Matter What trenutno koji je produžen do kraja februara, znam eksplicitno da Fujitsu ima 12 meseci, a ostalo mogu da proverim sutra, mada mi se čini da TOSHIBA ima za neke modele 24 a za neke 36 meseci garancije. Sve u svemu, CS, DOTA, wireless i slično će raditi ok, WOW svakako slabije. 3D render, huh, na ovom laptopu, nisam siguran kako će to proći :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigMazi Posted November 4, 2009 Author Report Share Posted November 4, 2009 Oke, hvala. Ono zbog cega sam postavio ovo ovde je jer nemam pojma o notebook racunarima, ali i da bi povuko neku paralelu u poredjenju sa desktop racunarima (ako je ikako moguce). Npr, ova graficka u ovom Aceru je slicna onoj gf9300/9400 sa desktop racunara (bar sam tako procitao). Ako sam render obavljao "pristojno" na intel celeronu 2.2, ati x1650 pro i 1gb ddr1 ramu, kontam da cu to isto moci i na ovom.. p.s. Lapsus, kada kazem 3D render u vegasu, mislim na obican video render, tacnije kompresovanje .avi u .wmv...ili ti u virtual dubu .bmp u .avi i te stvarcice, sto mu dodje vece opterecenje na procesoru nego li na grafici (sto je u pitanju kod 3D rendera..cinema 4d etc). Gledam da uzmem notebook, ali ne samo zato da ga imam, vec i da ga koristim za takve stvari jedno 3,4 god, pa ako mislis da je ova cena pristojna za ovakvu konfiguraciju, i da nije neki minimalac u notebook "rangu" sto se tice karakteristika, onda je meni dovoljno da bi ga uzeo, jer mi se desavalo 2 puta do sada da kada sam kupovao pc racunar bio sam zadovoljan prvih mesec dana, pa nakon toga skontam kakvu sam gresku uradio i sta sam mogao za te iste pare. Sada dodjose notebook racunari ja opet u novim vodama Za koju godinu ne gine jedan Mac Pro :) Quote If we are marked to die, we are enough to do our country loss; and if to live, the fewer men, the greater share of honor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts