LaG Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 ok Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
medolinka Posted November 1, 2009 Author Report Share Posted November 1, 2009 (edited) Trebalo bi da znate to kao maturanti gimnazije namesto da jedete eksere i bacate flaše na miliciju,nhf naravno da znamo, nego devojka 6 godina starija od mene sa srednjom ekonomskom pocela da prica kako ne postoje reci mastan i besnji, wtf... Ali "nema razloga da T nestane", kakav ti je bre to odgovor? :) Jel isto tako nema razloga da nestane "A" u nepostojano a? :) T se gubi npr. u masna, jer je sa obe strane okruzen suglasnikom, ali u mastan nema potrebe. бешњи ("прелазак с у ш", "непостојано а", "јотовање"; сад, можда је подједнако у употреби и беснији - онда имамо само "непостојано а") ja sam na papiru izvela sve glasovne promene i sa nastavkom -ji i sa -iji i izgledalo mi je da moze da se dobije i jedno i drugo. Medjutim, profesorka mi je rekla da je definitivno besnji ispravno. Po Klajnu. ti koji misle da je bešnji u stvari komparativ prideva besan, ti veze nemaju sa gramatikom srpskog jezika i trebalo bi malo da preispitaju svoje osnovno znanje -.- nego sta je ako nije komparativ? enivejz, hvala drugari Edited November 1, 2009 by medolinka Quote For what I’ve done I start again And whatever pain may come Today this ends I’m forgiving what I’ve done Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts