Jump to content

Finland: Pristup internetu obavezan zakonom

Recommended Posts

Pristup internetu obavezan zakonom

Finsko Ministarstvo transporta i komunikacija se obavezalo da će, do jula sledeće godine, svaka osoba u Finskoj imati zagarantovani pristup internetu pri minimalnoj brzini od jednog megabita u sekundi. Finska vlada je najavila premrežavanje (svoje) zemlje konekcijama od 100Mb/s do 2015-e godine, a od jula 2010-e Finska će postati prva zemlja u kojoj će svaka osoba imati univerzalni, zakonom zagarantovan pristup Internetu sa minimalnom brzinom od 1Mb/s.

"Mi mislimo da je internet nešto bez čega život nije moguć u modernom društvu", kaže Laura Vikkonen, portparolka ministarstva. "On je kao voda, struja ili bankarske usluge - pristup Internetu je naprosto neophodan", dodaje Vikkonen, naglašavajući da je ovo tek "međukorak" u petogodišnjem planu pravljenja super-brzih konekcija.

Finska, zemlja od 5,2 miliona stanovnika, je i inače jedna od najnaprednijih država kada je reč o internetu - procenat populacije koji je na neki način povezan na net je 95,2.

Surovo.

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

koji ce kurac svakom choveku internet u svakoj drzavi... finskoj drzavi mozda, ali ne treba u celom svetu svakom coveku internet bez kojeg nece moci da zivi...

Treba treba.

On topic : Jebeni giga rispekt , 21 vek KAMAN VISHE dajte tehnologije znamo da imate picka li vam materina korporacijska !

Edited by JUICEROX

Gotta learn the rules

so i can break dem properly!

Cek, jel mi to govorimo o onoj istoj Finskoj koja je pred bankrotom bila ili jos uvek jeste posle onih bankarskih malverzacija? Bio neki clanak oko toga, kacio je neko ...

I realno, sta ce necijoj 80-o godisnjoj babi internet, da gleda koji su lekovi izasli i da li su izmislili neki protiv smrti ? [:D]

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Cek, jel mi to govorimo o onoj istoj Finskoj koja je pred bankrotom bila ili jos uvek jeste posle onih bankarskih malverzacija? Bio neki clanak oko toga, kacio je neko ...

Kanda si se zajebao ako misliš na Island

I realno, sta ce necijoj 80-o godisnjoj babi internet, da gleda koji su lekovi izasli i da li su izmislili neki protiv smrti ? [:D]
Loše je nigger sklopio naslov, nije pristup obavezan zakonom već je državna obavezna da omogući pristup svakom domaćinstvu, a na stanarima je da biraju da li žele net ili ne.

U svakom slučaju pohvalno.

Edited by cali

a kako covek konkretno dobija na kvalitetu zivota sa kolicinom i kvalitetom informacija koje dobija preko interneta? sve te informacije je imao i pre toga dostupne... svo to sranje oko dostupnosti informacija malo prelazi i u dojenje i zamlacivanje, jeste dostupno nam je sve na dva klika ali sam primetio da kako vreme prolazi i ne trudis se da zapamtis to sto ti je u dva klika od tebe jer si uvek u prilici da se prisetis... i ogroman deo informacija koji ti je dostupan u dva klika ti prakticno ni cemu ne sluzi, neces zaradjivati vise para nece se kulturno uzdizati retko kad ces zapravo nauciti nesto novo.... sve ono korisno spada mozda u 10% informacija koje svakodnevno u proseku prodje nama ispred nosa ... svo to popularisanje informatickog doba da bilo kad i bilo gde imas dostupnu ifnormaciju je obichno sranje.... bitno je imati u pravovremenom momentu odgovarajucu informaciju, a ne bilo kada - gomilu sranja koju treba ceo dan da filtriras

fallout_table.gif

Pa ja se trudim da zapamtim ono sto mi je vazno. Tj. nije da se trudim pamcenje mi radi samo od sebe :) Sto se tice filtriranja gluposti to je najmanji problem. Ne odes na fejs/spejs i eto, tu si 60% nevaznih informacija filtrirao.

Bitna stvar interneta je da mogu da saznam nesto iz vise izvora, tj sve su to vise manje necija misljenja. Kad se naucite da procesuirate sve te informacije bude vam mnogo bolje nego da cujete od komsije pere nesto i onda da idete po hood-u da sirite jos dezinformacija.

Uglavnom, ne znam kako, ali nikad mi nije palo na pamet da ne moram da zapamtim nesto, jer mogu da opet otvorim google i nadjem to.

a kako covek konkretno dobija na kvalitetu zivota sa kolicinom i kvalitetom informacija koje dobija preko interneta? sve te informacije je imao i pre toga dostupne... svo to sranje oko dostupnosti informacija malo prelazi i u dojenje i zamlacivanje, jeste dostupno nam je sve na dva klika ali sam primetio da kako vreme prolazi i ne trudis se da zapamtis to sto ti je u dva klika od tebe jer si uvek u prilici da se prisetis... i ogroman deo informacija koji ti je dostupan u dva klika ti prakticno ni cemu ne sluzi, neces zaradjivati vise para nece se kulturno uzdizati retko kad ces zapravo nauciti nesto novo.... sve ono korisno spada mozda u 10% informacija koje svakodnevno u proseku prodje nama ispred nosa ... svo to popularisanje informatickog doba da bilo kad i bilo gde imas dostupnu ifnormaciju je obichno sranje.... bitno je imati u pravovremenom momentu odgovarajucu informaciju, a ne bilo kada - gomilu sranja koju treba ceo dan da filtriras

Taman lepo onda ti nemoj da koristis net i nemoj da dolazis na rur da ne zamaras mozak svim tim beskorisnim informacijama i nas i sebe.

Kanda si se zajebao ako misliš na Island

Pa island nije puko zbog bankarskih malverzacija vec zato sto im je cela privreda bila zasnovana na uslugama, a proizvodnja outsorsovana, a kad dodje kriza prvo pucaju usluge.

Jadna finska eno sve propade ... Kontam da pekar previse cita i previse ozbiljno shvata draskove apokalipticne postove i clanke koje kaci.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

A ja kontam da si ti derpe i da se pojavis jednom u nedelju dana da nerviras ljude ali racunam da si i zato voljena osoba u narod ...

Da, mislio sam na Island, zemlju koja izvozi ribu i ... ribu. I nisam omasio razlog bankrotstva Islanda kad sam rekao "bankarske malverzacije" vec nisam, ocigledno, napisao 2 strane o tome i pride u crevca podsetio narod na sta tacno mislim da bi se izbegla zabuna a ti morao da dolazis i da me ispravljas iako nisam bas siguran da ono sto si ti napisao nije ono sto sam i ja napisao ali ajde, imao sam 3 iz matematike. Racunam ti imas neku skolu pa znas. Elem, Island je propao jer su banke izdavale kredite bez pokrica, fiktivno za fikciono. Nemaju proizvodnju, nemaju izvoz, nemaju zalog. A zalagali kod kreditora u stranim bankama tako sto su naduvali akcije sa kojima su medjusobno trgovali. Eto.

Idi onda pa uzmi kredit, druze :D

A ja kontam da si ti derpe i da se pojavis jednom u nedelju dana da nerviras ljude ali racunam da si i zato voljena osoba u narod ...

Da, mislio sam na Island, zemlju koja izvozi ribu i ... ribu. I nisam omasio razlog bankrotstva Islanda kad sam rekao "bankarske malverzacije" vec nisam, ocigledno, napisao 2 strane o tome i pride u crevca podsetio narod na sta tacno mislim da bi se izbegla zabuna a ti morao da dolazis i da me ispravljas iako nisam bas siguran da ono sto si ti napisao nije ono sto sam i ja napisao ali ajde, imao sam 3 iz matematike. Racunam ti imas neku skolu pa znas. Elem, Island je propao jer su banke izdavale kredite bez pokrica, fiktivno za fikciono. Nemaju proizvodnju, nemaju izvoz, nemaju zalog. A zalagali kod kreditora u stranim bankama tako sto su naduvali akcije sa kojima su medjusobno trgovali. Eto.

Zavisi sta ti kao stari dobri komunisticki matematicar smatras malverzacijom ... te akcije su zaista toliko vredele tada, nije im niko lazno dizao vrednost.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Zavisi sta ti kao stari dobri komunisticki matematicar smatras malverzacijom ... te akcije su zaista toliko vredele tada, nije im niko lazno dizao vrednost.

Jebe lud glupog. Banka A prodaje Banki B akcije po rastucim vrednostima. Time podize vrednost tih kacija na medjunarodnom trzistu. Cinjenica da vlasnik Banke A i vlasnik Banke B su najbolji drugari i da nema nikakvog prenosa novcanih sredstava ili drugog pokrica za tu kupovinu nije malverzacija vec validna poslovna praksa ?