Jump to content

Zvucna karta - koja ?

Failure.Sanitarium

Recommended Posts

Vidim da se sve vise prica o kupovini zasebne zvucne kartice radi rasterecivanja procesora, boljeg kvaliteta zvuka itd...

Ja bi "mozda" uzeo neku, ukoliko stvarno ima osetnih prednosti.

Nakacio bi je na fine 5.1 zvucnike, a prvenstveno koristio za gledanje 1080p filmova i naravno slusanje mp3 muzike i mozda neke igre...

Ova mi deluje nekako ok: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=R3E8hhLCEgwyAOt9&templete=2 , ali posto se ne razumem bas u tu sferu hardvera, molim nekoga ko je vise upucen da kaze svoje misljenje.

Dakle, prvenstveno, ima li poente kupovati za gore navedenu namenu ?

Imaš DS (ista ko ta samo PCI umesto PCI Express), tehnički ista samo jeftinija 20 evra, uzmi nju.

Edit: u stvari DX ima dosta bolji odnos signal-šum na izlazima, al opet, DS je 40 evra, DX je 60, pa ti proceni šta ti više odgovara. Ugl za kompjuterske 5.1 zvučnike i jedna i druga su imba.

Pa sad to dal se oseti nikad ne mogu da garantujem, otkud znam u kakvom su ti stanju uši :) Ali ono, od integruše jeste bolje, ja dok sam imao i Audigy SE jedno vreme, koji je bio kartica kupljena polovna za hiljadarku, bolje su se čule empetrojke sa mnogo distorzije, tako da uzmi ovu od 40 evra :)

E tako, povezah sve, smorio sam se kao mac u kamenu dok sam zavrsio.... jebem mater onome ko je dizajnirao plocu jebenu, imam 3 PCIe slota, jedan se nalazi ISPOD kulera graficke, drugi je dizajniram za zvucnu kartu velicine kutije sibica, posto ova udara u ram memoriju i ne moze da se postavi, a treci prelazi preko baterije i south bridga, JEDVA stoji. Al ajde, radi...

Nego me interesuju ova software podesavnja, ima dosta opcija ovaj Xonar u Audio centru, a ja ne znam bas sta da koristim za default :)

Malo mi je debilno da u defaultu woofer NE RADI, vec mora u "Flexbass" opciji da se upali i izabere zeljeni broj Hz na kojima ce Woofer da radi (od 50Hz - 250hz). Onda ima neka predefinisana setovanja tipa "movie", "music" itd koja kurcu ne sluze, nista ne menjaju kad se puste.

Takodje, sta znaci "PCM" kod SPIDF out ?

Evo kacim screenshot trenutnih setovanja, jel vidi neko od pro mase nesto sto bih trebao da menjam ?

xonarmenu.jpg

I na sta treba da obratim paznju kad gledam 1080p filmove, posto sam sa malim setovanjem u K media playeru dobio 450 puta bolji zvuk nego sto je bio pre toga. (ukljucio sam neke crystalize opcije, true bass itd).

Dakle, bilo koji savet, na sta obratiti paznju, sta je bitno da bude ukljuceno u ovoj kombinaciji 5.1 Genius SW-HF5.1 6000 i Asus Xonar DX.

Fala veliko, vudu car.