Lucky Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 Pozdrav drugari, Nemam baš isti problem kao što je imao fatso, ali je negde blizu. Imam TOSHIBA U200, kao što neki već možda znaju :) Na njemu je onaj Intel 945 Express odnosno ta je grafika. Prikačio ja eksterni monitor, da imam veću površinu radnu kad sam kod kuće, da ne "čkiljim" u 12", a drugi monitor je Samsung P2050 sa digialnim i analognim konektorima. Kako TOSHIBA ima analogni izlaz, nakačio sam i na monitoru na analogni ulaz. Problem nastaje onda kada Windows nudi za eksterni ekran rezoluciju od max 1440x800 a ekranu je nativna 1600x900. Instalirao sam "drajvere" za monitor i ne pomaže. Sad sam stavio da se skidaju novi drajveri za grafiku, mada ovi stari koje imam su tipa mesec dana razlike u odnosu na te nove, pa ne znam koliko je u njima problem. Ne mogu da verujem da tipa grafika nema podršku za ovu rezoluciju na drugom ekranu, to bi bilo baš glupo. Jel ovo neki poznati problem, any hints? Hvala! p.s. OS je Vista 32bit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 vrlo moguce da je u pitanju bas to ogranichenje... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 12, 2009 Author Report Share Posted October 12, 2009 Sudeći po ovome deluje da nije, mada nigde ne piše eksplicitno da je za eksterni monitor: Up to 2048x1536 resolution for both analog and digital displays Consumer Electronic display (Digital TV) support Display hot plug support to automatically detect new display connection while system is operating (CRT and DVI) Two Serial Digital Video Out (SDVO) ports for flat-panel monitors and/or TV-out support via Advanced Digital Display 2 (ADD2) cards or Media Expansion Cards Intel Media Expansion Cards available providing TV-out and PVR capability Multiple display types (LVDS, DVI-I, DVI-D, HDTV, TV-out, CRT) Dual screen support through ADD2 digital video devices HDTV 480i/p, 576i/p, 720i/p and 1080i/p display resolution support Interlaced Display output support 16x9 and 16x10 Aspect Ratio for widescreen displays 2x2 Panel Scaler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 Sudeći po ovome deluje da nije, mada nigde ne piše eksplicitno da je za eksterni monitor: a da mu iskljucis dualview pa samo da guras sliku na externi monitor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 ti intelovi drajveri za gma950 (koji ti imaš), i x3100 i mhd4500 intelove integruše uvek prave sranja Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 (edited) a da mu iskljucis dualview pa samo da guras sliku na externi monitor? Ja kolko vidim on nigde nije rekao da koristi dualview, a koliko znam po difoltu je ili ili sa funkshn kijem za swapovanje displeja. Edited October 12, 2009 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 probaj da dodeliš više memorije grafičkoj u biosu lapa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 gma950 dinamički alocira ram Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 e, jebi ga, ponadao sam se da sam ispao pametan jednom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 13, 2009 Author Report Share Posted October 13, 2009 Probao sam sve kombinacije sa ekranima: - Samo eksterni je uključen - Eksterni je sekundarni, NB je primarni - NB je primarni, eksterni je sekundarni i ni u jednom slučaju mi ne daje da izaberem pravu rezoluciju. Baš glupa situacija. Malo sam čačkao po netu i to je očigledno known issue, kao što je i Hajli napomenuo a i Vuds kad sam ga smarao na MSN-u :) i najbliže što sam uspeo da doznam i uradim je da putem MonInfoa (ako se beše tako zove) pokupim informacije o monitoru (gde on uredno snimi da je nativna rezolucija 1600x900) pa da RAW informacije iz MonInfoa prebacim u DTD Calculator, i onda da kroz DTD Calculator napravim nekakav hak u registryju koji će ubaciti tu rezoluciju u sistem i moći ću da je izaberem. Iako cela procedura prolazi kako treba, ipak na kraju ne mogu da izaberem tu rezoluciju. E sad, taj bajko koji je to predložio (a to još nisam probao, bio sam umoran sinoć) kaže da je moguće da ako ovo rešenje ne radi to je zbog ograničenja u BIOS-u (?!) i da onda podesim hak na recimo 1599x900, i da će onda raditi, samo bez tog jednog reda piksela. Ovo još nisam probao. Otprilike je to to. Ima i na Intel sajtu neko uputstvo za custom rezolucije ali je to tri dana jahanja i nekih kobasica i čaršafa, stvarno ne mislim da treba toliko da se cimam oko toga. Probao sam i PowerStrip, međutim on se baguje svetski uz Intel, pa mi potpuno isključi eksterni monitor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 a to je vista u pitanju? kod nvidie se to resavalo dodavanjem rezolucija u nv_disp.inf drajvera » Click to show Spoiler - click again to hide... « evo kako je izgledalo dodavanje CRT rezolucija u glupe vista drajvere Open nv_disp.inf with notepad and do a search for "nv_modes" (without the quotes). There should be a section which looks like this (may vary a bit depending on what drivers you have): Add the following lines to the bottom of that section: HKR,, NV_Modes, %REG_MULTI_SZ%, "{*}S 300x200 320x240 400x300 512x384 640x400=F;" HKR,, NV_Modes, %REG_SZ_APPEND%, "640x480 800x600 1024x768 1152x864 1280x960 1280x1024 1600x1200=FFF;" mora da moze slicna fora i kod tebe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Ne radi, drugačiji je .inf kod Intela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts