Lucky Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 OK, ajmo dalje sa problemima :) Instalirao sam HP 5800 multifunkcijski uređaj. Cenovni rang je malo viši (250 eur) pa nije baš kršina, čisto da i to napomenem. Sve radi ok sem faksa. Šta je kod njega frka - ne prima dial tone, odnosno kada radi self test od nekih 6 tačaka, svih 5 prođe osim "Dail Tone received", gde naravno dobije FAIL. Inače kad faks dođe do tog testa, on podigne slušalicu i ja jasno čujem "tu tuuu" :) ali ne kreće da zove niti na bilo koji drugi način da se "testira". Sad, u uputstvima za faks piše da linija mora da bude čista, tralala, i ja sam probao skoro sve kombinacije koje su mi pale napamet: - Faks je prikačen direktno na utičnicu i svi drugi telefoni su isključeni iz utičnice. - Faks je prikačen na spliter za ADSL da bi bio kao filter i pročistio signal - Faks je prikačen na drugu utičnicu - Faks je prikačen direktno na utičnicu pa dalje iz njega ide spilter za ADSL i telefone I više ni sam ne znam. Isključio sam i onaj "error correction" koji ima u opcijama, menjao tonsko na pulsno biranje i obrnuto, i ništa. Any hint? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 jesi li probao da nadjesh opciju Wait for Dial Tone? Trebalo bi nju da iskljuchish i sve ce shljakati OK. Odshtampaj Menu Tree da se lakshe snadjesh u menijima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 25, 2009 Author Report Share Posted September 25, 2009 ProVao sam, ali ne mogu da nađem tu opciju. To mi je prvo palo napamet, rek'o sto posto ima kao u Windowsu "Wait for Dial tone", ali ni "Basic Fax Options" ni "Advanced Fax Options" to nemaju. Jedino da krenem sad iznova i sve lagano pa da čekiram. A ovo sa printanjem nije loša ideja, barem da bude lakše. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts