Jump to content

Virus attack

brue

Recommended Posts

Dal je virus, trojanac, sta li ....

Elem, kao sto obicno biva, kolega donese flash iz neke druge firme, rokne ga prvo u jedan pa u drugi komp...nakon malo usporenijeg ucitavanja, prebacimo sta nam je trebalo i to je to.

I onda...*%*%$&$&%$... trokne internet konekcija totalno na oba kompa.\

Iskenirao sam sa AVGom, Malwarebytesom, i jos ponekim.

AVG je odmah nasao neki trojan Downloader.Generic8.BLCC. Nista drugo niti jedan program nije detektovao.

I sad problem:

1. Ne moze da se pristupi netu preko IEa ili Firefoxa. Pingujem google iz RUNa i radi. Mail moze da se primi preko Outlooka. Proverio sam, nije ukljucen nikakav proxy.

2. U temp internet files folderu postoje poddirovi i jos neki filovi koji skener nadje ali se ovako ne vide. Ni oni sto se vide nece da ih obrise, kao da su svi zasticeni. Ukljucene su opcije za show hidden files itd (iako je i to bilo sjebano, ali sam ga ispravio preko registra)

WTF da radim sad, a da nije format c: ?

AJ, pomoc :)

hijackthis, izbaci virus iz liste

takodje probaj da guglas Downloader.Generic8.BLCC

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Ugasi autoplay na kompu :P

ranije je to bilo dovoljno da se neuki ljudi zaštite, al onda su se pojavili ovi virusi što posakrivaju foldere na flashu i zamene ih exe fajlovima sa ikonicama foldera :( sad ne znam kako da objasnim sestri da koristi Total Commander jer se tu lepo vidi šta je folder šta nije ...

@ dvini

jesam, roknuo sam i hijack this i naravno googlanje sa drugog kompa

Inace posle jedno 5 skenova nakon HJa uspeo le da se povrati pristup netu i da ne prijavljuje nikakvo govno.

@ voodoo

Jeb' se steroidmenu ;) :)

security task manager + boot time scan?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.