rusici Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Zeleo bih da uzmem jos jedan Hdd i da ubacim u komp, pritom bi na njemu instalirao drugi os, zanima me procedura povezivanja i da li postoji mogucnost odabira hdd bez ulaska u bios. Svaki savet je dobrodosao!!! Hvala unapred Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Odabira hard diska, u smislu odabira operativnog sistema? To radiš prilikom butovanja, nema šta ti tu da biraš iz biosa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Na mnogim pločama možeš da biraš boot sa hard diska pritiskanjem F9 bez ulaska u BIOS, mada ako instaliraš drugi OS, Windows će automatski da prilagodi boot meni na primarnom disku, tako da ćeš odatle birati OS, bez ručnog biranja hard diska. Naravno ako su različite verzije Windowsa, novija se instalira posle starije, nikako obrnuto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 kod mene je na F12! Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 može i starija posle novije, i to radi :) Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Samo moraš da popravljaš malo, pa prosto bolje izbeći takvu opciju :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 mada ako instaliraš drugi OS, Windows će automatski da prilagodi boot meni na primarnom disku, tako da ćeš odatle birati OS, bez ručnog biranja hard diska. da i kad ti "zvekne" boot od tog prvog diska "zveknulo" ti sve mnogo elegantnije (bar za mene) svaki OS ima svoj disk bez petljanja jednog OS u drugi s F11 (ili sta god je u tom biosu boot meni) izaberem disk/OS i ciao cak i da svi OS u tom "momentu" operativni kreshiraju ili zaraze izvadim disk is ormana i podignem sa njega OS ko da nista nije bilo ;) ghost je cudo nevidjeno narocito kad su cene hdd smesne narocito "malih OS specijalaca" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusici Posted July 23, 2009 Author Report Share Posted July 23, 2009 Ja bih instalirao na drugi novi hdd os, zasto je tu bitan raspored kada fakticki hdd je prazan Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Ja bih instalirao na drugi novi hdd os, zasto je tu bitan raspored kada fakticki hdd je prazan samo ti izvadi kablic od "starog" diska pre instalacije ako instaliras vistu/7 da ti nebrlja po bootu tog diska i vista i win7 vole da "najasu" boot prvog diska/prve grane bez obzira sto ti instaliras na drugi prazan disk (ko da im je to neko reko da rade) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Ovo shto ti je Muerte rekao je 100% provereno jel i ja tako isto radim tak oda nema shta da se drkash sa boot loaderima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusici Posted July 24, 2009 Author Report Share Posted July 24, 2009 Cek znaci da na onaj pljosnati kabal nakacim drugi hdd, pa da iz primarnog izvadim onaj kablic, pa instaliram os, i onda vratim kablic u primarni hdd ako sam dobro razumeo.Probacu pa javljam rezultate, momci hvala na pomoci Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 momci hvala na pomoci hvala tebi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts