Jump to content

SD Partizan 09/10

leisure

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ivan Golac: "Dolazim u Partizan"

Ivan Golac sa peharom Kupa Škotske

Ivan Golac sa peharom Kupa Škotske

Bivši fudbaler i trener Partizana Ivan Golac izjavio je u intervjuu za "Sport" kako namerava da se vrati u redove 'crno-belih'

Golac je rekao kako namerava da "završi posao koji koji je ranije započeo".Golac je bio trener Partizana u sezoni 1989-1990, u kojoj su, između ostalog, 'crno-beli' u legendarnom dvomeču eliminisali Seltik. Partizan je tu sezonu završio na četvrtoj poziciji.

Golac je bio igrač Partizana u periodu od 1968-1978. i za to vreme je osvojio dve titule prvaka. Kao trener vodio je Partizan godinu dana, kasnije Torki Junajted, Dandi Junajted, Akranes i Sartid, a poslednji angažman imao je u Karpatima iz Lavova, u sezoni 2001-2002. Sa Dandijem je osvojio Kup Škotske 1994. godine.

Golac je najavio da se uskoro vraća u Humsku 1, najavivši uspehe sa svojim bivšim klubom..

"Nisam svojevremeno uradio posao u Partizanu kako sam zamislio. Sada je došlo vreme da ispravim propušteno. I sigurno ću to realizovati. Napraviću bum sa Partizanom. Vrlo brzo ću ga dovesti do evropskih visina ", rekao je Golac.

Golac nije bio zadovoljan trenutnom igrom Partizana.

"Partizan je olako izgubio prepoznatljivu igru, agresiju i dinamiku. Sve te osobine su ga nekad krasile, a sada nema ništa od toga. Ekipa mora ekspresno da se renovira. Outda i nije čudo što su 'crno-beli' ostali bez Lige šampiona i miliona evra. A nikad u svojoj istoriji Partizan nije imao lakši put da uđe u najcenjenije evropsko takmičenje", rekao je bivši igrač i trener 'crno-belih'.

Golac je izrazio nezadovoljstvo i poslovanjem Partizana, pre svega nerezonskom prodajom igrača.

"Prodaja reprezentativca Ivana Obradovića je nelogičan potez. Olako su se odrekli sjajnog fudbalera za male pare. Da su sačekali kraj Svetskog Prvenstva u Južnoj Africi inkasirali bi najmanje 15 miliona evra", smatra Golac.

Od stranaca u Partizanu, Golac bi zadržao samo Moreiru.

"Samo Moreira zaslužuje čestitke. Ostali bi morali da ustupe mesta srpskim talentima, kojih Partizan ima mnogo. I mora da se prestane sa dovođenjem igrača iz nečijih interesa".

Golac smatra da su pored, sada već bivšeg trenera Slaviše Jokanovića, klub morali da napuste i neki članovi uprave.

"Najlakše je bilo slomiti kola na Jokanoviću. Pa nije on sam sebe postavio da bude šef struke. Sa njim su u paketu, ako je već morao da ode, trebalo da odu i svi koji su ga doveli", zaključio je Golac.

Ako nishta, u pravu je chovek za sve....shto se mene tiche, neka dodje shto pre.

Partizan - Napredak 3:1 (0:0)

Krstajić 48', Ljajić 49', Yaw Antwi 61', Petrović 87'

treci gol iz sumnjive sitoacije, igra Vujovica od 15 minuta, gol Napredka ispred nosa (matoroj) odbrani...

daj Boze da prezivimo u kupu i u derbiju, pa na polusezoni Majmun, Djuka i Sale... [8)]

0-4, odlični ste, uz levski jedini od 48 ekipa koje nemaju bod [:D]

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

za basket skidam kapu

pobedili smo Bosnu u NLB ligi

svidja mi se za sada ova ekipa Partizana...da su nam proshle godine igrali Maric i Mekejleb jao jao

detaljniji utisak o novajlijama uglavnom, sa Orleana a i prethodne 2 utakmice EL

Mekejleb je odlichan i pametan plej, vidi se da zna kosharku, u zajebanim situacijama pronalazi resenja...

Maric je odlichan centar. Jak, dobra tehnika, skok. Ishli smo na njega u bitnim momentima i bio je sigurica.

Sinovec je imao par dobrih poteza(igrao jako kratko) ali mislim da ce biti dobar...Mitrovica nisam zapazio neshto preterano, videcemo josh.

Roberts je odigrao katastrofa loshe, ali mislim da je solidan igrach(on je i doveden za prvu pomoc)ima dobar skok za pochetak. Sava lesic nije igrao, ali na zagrevanju ne mashi trojku :)

Mali Djekic ima muda i kvalitet vec sada.

Sve u svemu, odlichan skauting.

Jako je rano govoriti, ali ima shanse da postanemo solidna ekipa, mozda dovoljno i za plasman u top 16.

Edited by leisure

na osnovu cega si zakljucio da je roberts odigrao katastrofa lose ?:D imao je 8 skokova najbolji skakac u timu : 7 poena sut za dva 2/4 za tri 1/1 jedna ukradena jedna asistencija jedna izgubljena lopta :) i po indexu uspesnosti je 3 igrac :)

Нема  будућности без истине.

ako je partizan kasnio sa timom, šta je onda zvezda radila ? :)

a kad će, sledeće sezone ? [:D]