Jump to content

Eurovision 2009

Recommended Posts

Vidim da niko nije otvorio topic, pa ajde, ja ću ... Nekako se čini da je ove godine znatno manje interesovanja za Evroviziju nego inače, možda delom zato što je otišao Marko Kon (ne da je loša pesma, nego je publika jednostavno nije skapirala), možda delom zato što su polufinala u Moskvi bili u utorak i četvrtak, pa tek večeras finale, itd.

No, kao što takođe znate, Srbija nije prošla dalje, a nije ni Crna Gora niti Makedonija. Iz okruženja tj. exSFRJ su prošli Bosna i Hercegovina (kao jedni od favorita), zatim Hrvatska, Albanija i to je valjda to.

Zanimljivo takođe ove godine jeste to što se ne bazira sve na glasovima publike, već i na glasovima žirija, gde svaka zemlja učesnica ima po nekoliko članova žirija. Upravo iz tog razloga neke od tradicionalnih zemalja koje prolaze dalje - nisu. Videćemo kako će to uticati na glasanje ovoga puta.

Inače, ono što sam za sada imao prilike da vidim, nije nešto specijalno zanimljivo, zanima me taj Norvežanin što je kao jedan od favorita.

pobedili norvezani, jedino sam njihovu pesmu i cuo pored nase i hrvatske (lol)...pesma je zaista dobra...

-Ukoliko neka devojka sedi negde sama NIKADA joj nemojte prici, sesti pored nje i izvaditi digitron i pitati je jel zna da racuna, ona kaze da zna, i reci "racunaj da cu te jebati" (osoba cija je ovo fora ima 30 godina i NIKADA nije imao devojku koja ima sve zube)

▲

▲ ▲

pa ne znam, pesma mi je sranje .. koreografija sa sve violinom je solidna, al su oni likovi koji djuskaju objasnili. bzvz al nisam video kakva je konkurencija tako da ne mogu da sudim.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater